Werving pedagogisch verbinders in Utrecht van start

We kondigden het eerder al aan: eind september gaat vanuit Utrecht Leert (www.utrechtleert.nl) een bijzondere pilot van start: de 'pedagogisch verbinder'. De 'pedagogisch verbinder' komt voort uit een bijzondere samenwerking tussen opleiders, schoolbesturen en kinderopvangorganisaties en dat is iets waar wij enorm trots op zijn. Met deze pilot kunnen wij tot 25 kandidaten via een BBL-opleiding-op-maat (GPM-niveau 4) een mooie combinatiefunctie aanbieden in onderwijs én opvang. De opleiding wordt de eerste keer verzorgd door ROC Midden Nederland en de werkplek organiseren we samen. Een unieke kans!

We kondigden het eerder al aan: eind september gaat vanuit Utrecht Leert (www.utrechtleert.nl) een bijzondere pilot van start: de ‘pedagogisch verbinder’.
De ‘pedagogisch verbinder’ komt voort uit een bijzondere samenwerking tussen opleiders, schoolbesturen en kinderopvangorganisaties en dat is iets waar wij enorm trots op zijn. Met deze pilot kunnen wij tot 25 kandidaten via een BBL-opleiding-op-maat (GPM-niveau 4) een mooie combinatiefunctie aanbieden in onderwijs én opvang. De opleiding wordt de eerste keer verzorgd door ROC Midden Nederland en de werkplek organiseren we samen. Een unieke kans!

Om van deze pilot een succes te maken hebben wij natuurlijk enthousiaste kandidaten nodig en hoewel we ook online campagne voeren buiten het eigen netwerk om, zijn we ons ervan bewust dat wij als scholen, kinderopvangorganisaties en andere partners samen een enorm netwerk hebben.
Wij doen dan ook graag een beroep op het netwerk van jou of jouw organisatie, ook als jullie zelf (nog) niet meedoen aan de pilot. Het zou namelijk fantastisch zijn om een groot aantal mensen te bereiken, denk aan ouders, vrienden, familie, bekenden; we weten immers uit ervaring dat veel zij-instromers uit ‘de eigen kring’ komen.

‘Wij zijn op zoek naar mensen die (nog) niet werkzaam zijn in onderwijs of opvang, maar dit wel graag zouden willen. De pedagogisch verbinder gaat één dag per week naar school (lesdag woensdag, start eind september) en gaat de overige 24-32 uur aan de slag als onderwijsassistent op een basisschool én als pedagogisch medewerker in de buitenschoolse opvang. Mooi, zinvol en afwisselend werk waarbij je echt een bijdrage kunt leveren aan de samenleving. Utrecht Leert betaalt de BBL-opleiding (GPM-niveau 4 tot pedagogisch medewerker met aanvullende modules die specifiek zijn gericht op het onderwijs) en als pedagogisch verbinder ontvang je salaris vanaf dag één. De ideale kandidaat wil graag een bijdrage leveren aan de toekomst van kinderen, krijgt energie van afwisseling in werkzaamheden en ziet een combinatie van werken en leren als een uitdaging.’

Op www.pedagogischverbinder.nl is alle informatie over de vacature te vinden en een verwijzing naar deze website zou dan ook fantastisch.

Ga naar de site

Voor meer informatie over dit initiatief klik hier, hier is namelijk ook meer informatie te vinden voor scholen of kinderorganisaties die interesse hebben een pedagogisch verbinder op te nemen in het team.