Leidinggeven aan schoolontwikkeling I

In september 2023 gaat, in samenwerking met de Thomas More Leiderschapsacademie, de in-company opleiding Schoolleiders basisbekwaam (LAS I) van Utrecht Leert weer van start. Ben jij een aspirant, beginnende of ervaren leidinggevende in het primair onderwijs (met sturingsruimte) en wil jij je als leidinggevende verder ontwikkelen? Dan is deze opleiding misschien wel wat voor jou.

In september 2023 gaat, in samenwerking met de Thomas More Leiderschapsacademie, de in-company opleiding Schoolleiders basisbekwaam (LAS I) van Utrecht Leert weer van start.
Ben jij een aspirant, beginnende of ervaren leidinggevende in het primair onderwijs (met sturingsruimte) en wil jij je als leidinggevende verder ontwikkelen? Dan is deze opleiding misschien wel wat voor jou.

LAS I

De opleiding beoogt een duurzame ontwikkeling in gang te zetten voor zowel de leidinggevende als voor de school van de leidinggevende. Deelnemers beheersen aan het einde van de opleiding aantoonbare leiderschap praktijken van het beroepsprofiel voor schoolleider op basisbekwaam niveau. Het getuigschrift verschaft toegang tot ‘Leidinggeven aan schoolontwikkeling II’, de opleiding die leidinggevenden opleidt tot vakbekwaam niveau. Deze opleiding is opgenomen in het Schoolleidersregister PO als gecertificeerde opleiding: LAS jaar I basisbekwaam schoolleider

Praktische informatie

De opleiding kent 15 opleidingsdagen, waaronder één tweedaagse. In verband met het lerarentekort zijn de opleidingsdagen op woensdagmiddagen en woensdagavonden (in totaal 13 dagen). De tweedaagse wordt gehouden op een vrijdag en zaterdag. De tijden voor de reguliere opleidingsdagen zijn 14.00 – 20.00 uur. De tweedaagse start op vrijdag om 9.30 uur en wordt afgesloten op zaterdag om 16.00 uur.
De studiebelasting is naar verwachting 10 uur per week (inclusief de bijeenkomsten). De eigen bijdrage van de school/deelnemer is rond de €1000.

Meer weten?

Er staat een online voorlichtingsavond gepland op 23 en 30 maart van 16.00 – 17.00 uur voor geïnteresseerden. Wil jij erbij zijn? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier.

Om daadwerkelijk deel te kunnen nemen aan de opleiding is toestemming van de leidinggevende/het bestuur nodig. Ieder bestuur volgt daarbij haar eigen selectieprocedure. Wij ontvangen graag van de daartoe aangewezen persoon/personen de daadwerkelijke aanmelding, of een overzicht daarvan per bestuur op het volgende e-mailadres: monique@utrechtleert.nl