Interactief overzicht voor zij-instroom in het PO in Utrecht

Als je als zij-instromer aan de slag wil in het Utrechtse basisonderwijs doorloop je een aantal stappen. De eerste stap in het traject, het oriënteren en solliciteren, ligt bij jou. Jij oriënteert je op het onderwijs en op het werken als leerkracht. Onderzoek in deze fase alvast aan welke pabo je een eventueel zij-instroomtraject zou willen volgen én voor welke schoolbesturen of scholen in Utrecht je graag aan de slag zou gaan. Als je daar een goed beeld van hebt, leg je contact met het schoolbestuur of de school van jouw voorkeur.

Als je als zij-instromer aan de slag wil in het Utrechtse basisonderwijs doorloop je een aantal stappen.
De eerste stap in het traject, het oriënteren en solliciteren, ligt bij jou. Jij oriënteert je op het onderwijs en op het werken als leerkracht. Onderzoek in deze fase alvast aan welke pabo je een eventueel zij-instroomtraject zou willen volgen én voor welke schoolbesturen of scholen in Utrecht je graag aan de slag zou gaan. Als je daar een goed beeld van hebt, leg je contact met het schoolbestuur of de school van jouw voorkeur.

Hoewel de PO-schoolbesturen in Utrecht op veel vlakken de samenwerking opzoeken, is de werving en selectie van zij-instromers niet centraal georganiseerd. De reden hierachter? De verschillende schoolbesturen hechten veel waarde aan een eigen identiteit en ontdekken het liefst zelf, samen met jou, of er een klik is.

Omdat sollicitatieprocedures nogal eens verschillen en niet alle besturen dit schooljaar ruimte hebben om zij-instromers goed te kunnen begeleiden, kan het knap lastig zijn om je weg te vinden. Om de zoektocht eenvoudiger te maken hebben we een overzicht samengesteld van de mogelijkheden en sollicitatieprocedure voor zij-instromers bij de verschillende PO-besturen in de stad Utrecht (die zijn aangesloten bij Utrecht Leert). voor Het resultaat? Een interactieve routekaart zodat jij je weg kunt vinden in de zoektocht naar een geschikte plek als zij-instromer.

Klik hier voor het overzicht