Doen jullie al mee aan de open-andere-deuren-dagen in Utrecht?

In Utrecht zijn heel veel basisscholen naast elkaar aan het nadenken over/werken aan anders leren en organiseren. Elkaar informeren en inspireren op het gebied van 'anders leren en organiseren' is een van de maatregelen die in het primair onderwijs vanuit Utrecht Leert in de stad Utrecht wordt ingezet in de strijd tegen het lerarentekort.

In Utrecht zijn heel veel basisscholen naast elkaar aan het nadenken over/werken aan anders leren en organiseren.
Elkaar informeren en inspireren op het gebied van ‘anders leren en organiseren’ is een van de maatregelen die in het primair onderwijs vanuit Utrecht Leert in de stad Utrecht wordt ingezet in de strijd tegen het lerarentekort.

Het afgelopen schooljaar gingen we daarom van start met de ‘open-andere-deuren-dagen’. Diverse basisscholen in Utrecht openden hun deuren om andere onderwijsprofessionals een kijkje in de keuken te gunnen. Stuk voor stuk bruisende scholen die op de één of andere manier bezig zijn met het anders organiseren, waar de focus ligt op onderwijs en waar ruimte is voor ontwikkeling en samenwerking.

Iedere school ontwierp een eigen concept en bezoekers konden rondkijken in de school en kregen natuurlijk uitleg over de veranderingen. Ondanks het feit dat corona her en der roet in het eten wist te gooien, was iedereen het erover eens: dit moeten we vaker doen!

In het nieuwe schooljaar organiseren we nog eens zes open-andere-deuren-dagen en hopen natuurlijk op nóg meer deelnemers, nog meer inspiratie en nog meer enthousiaste reacties!

Meedoen

Valt jouw school onder een van de schoolbesturen die deelnemen aan Utrecht Leert?
Doe dan mee en geef dit initiatief vleugels! Dat kan op twee manieren:

 • Ga op bezoek
  Bezoek individueel, met een groepje of juist met het hele team een of meerdere deelnemende scholen. Een mooie manier om invulling te geven aan een studiedag waarop de kinderen vrij zijn. Inschrijven kan via de agenda op http://utrechtleert.nl/activiteiten/
  Heb je een studiedag gepland en wil je je hele team verdelen over de verschillende open scholen, neem dan even contact op met Thea@Utrechtleert.nl en krijg voorrang bij plaatsing.
 • Open zelf de deuren
  Heb jij zelf nou ook zo’n bruisende school en wil je met je team aan anderen laten zien hoe jullie onderwijs vormgeven?  Open dan zelf de deuren voor anderen en laat ons weten op welke dagen je de deuren zou willen openen voor anderen. Wij maken van tevoren een korte video van de bijzondere ontwikkelingen bij jou op school, deze video krijgen jullie natuurlijk zelf ook voor eigen gebruik.

Agenda

De dagen voor schooljaar 2022/2023 staan alvast gepland, zo is er nu alvast ruimte om de open-andere-deuren-dagen op te nemen in de jaarplanning.

 • Woensdag 21 september
 • Maandag 10 oktober
 • Vrijdag 4 november
 • Woensdag 1 februari
 • Maandag 13 maart
 • Dinsdag 11 april

Kijk in de agenda bij de dag van jouw of jullie keuze voor meer informatie over het programma en meld je aan!