Anders leren en organiseren: de Blauwe Aventurijn

In Utrecht zijn verschillende scholen op de één of andere manier bezig met het 'anders organiseren'. Scholen die het net even anders doen en daar met recht trots op zijn. De ontwikkelingen zijn anders maar er is één opvallende overeenkomst: de teams van deze scholen zijn duidelijk eigenaar van het eigen onderwijs. De focus ligt op onderwijs, er is ontwikkelruimte en er is sprake van samenwerking. Het gevolg? Enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten in een bruisende school!

In Utrecht zijn verschillende scholen op de één of andere manier bezig met het ‘anders organiseren’. Scholen die het net even anders doen en daar met recht trots op zijn. De ontwikkelingen zijn anders maar er is één opvallende overeenkomst: de teams van deze scholen zijn duidelijk eigenaar van het eigen onderwijs. De focus ligt op onderwijs, er is ontwikkelruimte en er is sprake van samenwerking. Het gevolg? Enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten in een bruisende school!

Op de Blauwe Aventurijn schitteren de kinderen en de leerkrachten door de ontwikkelruimte die ze krijgen én door het besef dat iedereen uniek is en mag zijn. Kinderen worden zich bewust van hun eigen leerstijl en kunnen zo hun eigen leerproces meer sturing geven. Zo ontwierp de school samen met ouders een kinderboerderij en een moestuin voor kinderen die graag buiten werken. Maar ook aan de andere intelligenties wordt gedacht! Directeur Shirley Verloop vertelt met terechte trots in het filmpje over de manier waarop iedereen in zijn kracht staat op deze basisschool in Hoograven.

Wil je nou eens een kijkje nemen op deze, of een van de andere deelnemende scholen? Lees dan meer over de open-andere-deuren-dagen en schrijf je in voor een van de open dagen die het komende schooljaar gepland staan.

Meer weten en inschrijven