De kracht van de blik van buiten

Ben jij schoolleider in het PO? Overweeg dan om je aan te melden voor het cross-mentoring-programma, een initiatief van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS)) en NL2025. Waarom? We hebben goede leiders binnen en buiten het onderwijs nodig om de maatschappelijke uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden. Het cross-mentoring-programma is bedoeld om hieraan bij te dragen.

Ben jij schoolleider in het PO? Overweeg dan om je aan te melden voor het cross-mentoring-programma, een initiatief van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS)) en NL2025. Waarom?
We hebben goede leiders binnen en buiten het onderwijs nodig om de maatschappelijke uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden. Het cross-mentoring-programma is bedoeld om hieraan bij te dragen.

In het cross-mentoring programma staat de persoonlijke ontmoeting tussen een basisschooldirecteur en een leider uit het bedrijfsleven of de non-profit sector centraal. Je neemt een kijkje in elkaars keuken en coacht elkaar op leiderschapsvraagstukken, vanuit gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Door deze verbinding help je elkaar een betere leider te worden. Je vergroot je wereld en draagt bij aan meer verbinding tussen onderwijs en andere sectoren. Dat is cross-mentoring.

Het cross-mentoring-programma, een initiatief van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS)) en NL2025, heeft inmiddels meer dan 200 koppels samengebracht. Maar daar blijft het niet bij: het programma is de afgelopen tijd zodanig uitgebreid dat het hard op weg is naar 1000 mentorkoppels.

 

Ook meedoen? 

Ben jij of ken jij een leider in het onderwijs of bedrijfsleven die ook samen wil optrekken als cross-mentor? Die openstaat voor wederzijdse coaching, wil sparren over (gedeelde) leiderschapsvraagstukken en samen uitdagingen op het vlak van organisatie en onderwijs wil aanpakken? Meld je dan hier aan!