Succesvolle certificering van ‘Nieuwkomersspecialisten’ bij Taalschool Utrecht

Taalschool Utrecht viert mijlpaal met tweede lichting gecertificeerde nieuwkomersspecialisten


Taalschool Utrecht viert mijlpaal met tweede lichting gecertificeerde nieuwkomersspecialisten

Gisteren was Utrecht Leert aanwezig bij Taalschool Utrecht voor de certificering van een nieuwe groep ‘Nieuwkomersspecialisten’. Deze specialisten zijn opgeleid om het onderwijs aan nieuwkomers op Utrechtse scholen te verbeteren. Dit programma is een samenwerking van het Samenwerkingsverband, de Hogeschool Utrecht, de Marnix Academie en het Lectoraat Meertaligheid en Onderwijs. Vanaf komend schooljaar neemt Utrecht Leert de financiering van dit programma op zich. Ronde 4 start op 19 september 2024.

Tijdens de ceremonie vertelden de cursisten hoe zijn de opgedane kennis en vaardigheden gaan implementeren op hun scholen. Deze presentaties gaven een goed beeld van de praktische toepassingen en de impact die deze specialisten zullen hebben op het onderwijs voor nieuwkomers.
Wethouder Eelco Eerenberg (Onderwijs Utrecht) was aanwezig voor de overhandiging van de certificaten. Met deze certificering zijn de nieuwkomersspecialisten nu klaar om een waardevolle bijdrage te leveren aan het onderwijs in Utrecht, waardoor nieuwkomers beter begeleid en ondersteund worden in hun leerproces.

Gefeliciteerd allemaal en tot ziens in het Utrechts onderwijs!