Anders leren en organiseren: OBS De Koekoek

In de regio Utrecht zijn verschillende scholen op de één of andere manier bezig met het 'anders organiseren'. Scholen die het net even anders doen en daar met recht trots op zijn. De ontwikkelingen zijn anders maar er is één opvallende overeenkomst: de teams van deze scholen zijn duidelijk eigenaar van het eigen onderwijs. De focus ligt op onderwijs, er is ontwikkelruimte en er is sprake van samenwerking. Het gevolg? Enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten in een bruisende school!

In de regio Utrecht zijn verschillende scholen op de één of andere manier bezig met het ‘anders organiseren’. Scholen die het net even anders doen en daar met recht trots op zijn. De ontwikkelingen zijn anders maar er is één opvallende overeenkomst: de teams van deze scholen zijn duidelijk eigenaar van het eigen onderwijs. De focus ligt op onderwijs, er is ontwikkelruimte en er is sprake van samenwerking. Het gevolg? Enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten in een bruisende school!

OBS De Koekoek is een van die scholen. Een aantal jaren geleden besloot directeur John van zijn sokkel af te stappen en het team uit te dagen om het eigen onderwijs verder te ontwikkelen.  Mensen gingen nieuwsgierig op onderzoek uit en onderzoeken wat écht werkt. Zo zit groep 3 daar ’s morgens netjes in de rij, en ’s middags in groepjes. Waarom?  Bekijk het filmpje!