Anders leren en organiseren: Montessori Kindcentrum LEF

In Utrecht zijn verschillende scholen op de één of andere manier bezig met het 'anders organiseren'. Scholen die het net even anders doen en daar met recht trots op zijn. De ontwikkelingen zijn anders maar er is één opvallende overeenkomst: de teams van deze scholen zijn duidelijk eigenaar van het eigen onderwijs. De focus ligt op onderwijs, er is ontwikkelruimte en er is sprake van samenwerking. Het gevolg? Enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten in een bruisende school en Montessori Kindcentrum LEF is een van deze scholen.

In Utrecht zijn verschillende scholen op de één of andere manier bezig met het ‘anders organiseren’. Scholen die het net even anders doen en daar met recht trots op zijn. De ontwikkelingen zijn anders maar er is één opvallende overeenkomst: de teams van deze scholen zijn duidelijk eigenaar van het eigen onderwijs. De focus ligt op onderwijs, er is ontwikkelruimte en er is sprake van samenwerking. Het gevolg? Enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten in een bruisende school en Montessori Kindcentrum LEF is een van deze scholen.

Via een smal gangetje kom je terecht op het schoolplein, een mooie verborgen plek midden in de stad. Buiten op het plein wordt enthousiast lesgegeven door ‘De Dansers’, leerlingen gaan er helemaal in op.  Direct een mooi voorbeeld van samenwerking met externe partners; een van de manieren waarop door Kindcentrum LEF het onderwijs op een andere manier georganiseerd kan worden.

Eenmaal binnen hangt er een indrukwekkende rust in het mooie lichte pand, zelfs terwijl de leerlingen op de gang rondlopen en van ruimte wisselen. Directeur Sylvia vertelt enthousiast over de ontwikkelingen die deze jonge school heeft doorgemaakt sinds de start. Kindcentrum LEF is een montessori kindcentrum en heeft inpandig ook een bso; kinderen van 2-12 jaar oud zijn er van harte welkom.

Sylvia is trots op wat het team heeft neergezet de afgelopen jaren en vertelt hier enthousiast over.
Er staat inmiddels een organisatie die op allerlei manieren klaar is voor de toekomst. Samenwerking staat centraal; intern maar ook met externe partners. Door samen een schoolomgeving te creëeren waarbij je er als school niet alleen voor staat, ziet Sylvia de toekomst, ondanks een dreigend lerarentekort, zonnig tegemoet.

Benieuwd naar de ontwikkelingen bij deze school? Bekijk alvast de video en meld je aan voor een bezoek tijdens één van de open-andere-deuren-dagen van Utrecht Leert.