Open Andere Deuren Special

Locatie: Basisschool de Apollo

Datum: 12 maart 2024

Op 12 maart vindt de allereerste OPEN ANDERE DEUREN SPECIAL plaats op Basisschool de Apollo. Een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van deze inspirerende school. Onder leiding van Marie-Louise Bijl, opent de APOLLO 11 haar deuren voor geïnteresseerde bezoekers tijdens schooluren.

Waarschijnlijk vermeldt zo’n 80% van de schoolplannen dat er wordt gestreefd naar verhoogd eigenaarschap bij zowel leerlingen als leerkrachten, gedeeld leiderschap en een prominente plaats voor burgerschap/zorg voor elkaar op de prioriteitenlijst. Op de Daltonschool waar Marie-Louise Bijl schoolleider is, werkt het hele team hard aan deze doelen. En dat zie je!

Op deze school krijg je de ruimte om jezelf te zijn, je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Deze school maakt handig gebruik van verschillende groeperingsvormen. Homogene groepen, waarmee soms ook heterogeen gewerkt wordt, en andersom. Heterogene kleutergroepen die regelmatig homogeen werken, in de zogenaamde kleurenkringen.

Het team werkt écht samen, met veel specialisten, ruimte voor inspraak en het benutten van elkaars talenten, of het nu gaat om het opruimen van het magazijn of het schrijven van een werkverdelingsplan. Marie-Louise Bijl en haar team zetten zich met volle overgave in om elk kind te laten stralen, dag in dag uit.

Bij binnenkomst in de school valt je oog direct op de spiegel in de hal: “Wat ben jij mooi jezelf!” Kun je je een mooiere start van de dag voorstellen?

Wil je zelf de sfeer proeven en een kijkje nemen in deze bijzondere school? Dat kan, schrijf je NU in!

Ook interessant...

11 april 2024

Oriëntatie Vliegende Start

Overweeg jij om als zij-instromer aan de slag te gaan in het Utrechtse basiso...
Lees meer
14 mei 2024

Jouw overstap naar het primair onderwijs in Utrecht – Is zij-instroom de route voor jou?

Datum: 14 mei 2024 Ben je aan het overwegen om de stap te zetten naar het pri...
Lees meer
15 mei 2024

Voorlichtingsavond: post-hbo IB

Utrecht Leert en Hogeschool Utrecht hebben de handen ineengeslagen om het mog...
Lees meer
Naar alle agenda items