Startersworkshops

 

Utrecht Leert organiseert drie workshops speciaal voor leraren en zij-instromers die nog aan de start van een mooie carrière in het onderwijs staan. Ben jij maximaal drie jaar werkzaam in het onderwijs in de regio Utrecht, meld je dan aan voor één (of meerdere) workshops. 

De workshops zijn gratis toegankelijk en elke workshop wordt afgesloten met een eenvoudige maaltijd, zo is er ook ruimte om ook informeel ervaringen uit te wisselen. Er is bij elke workshop een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus verzeker je van een plek door je op tijd aan te melden via de button onder de workshop waar jij bij wilt zijn.

 

De weerbare starter: Black Belt Teachership

Leer sterker in je schoenen staan en wordt weerbaar door te ervaren wat je als starter aan Karate en Oosterse vechtkunst hebt. Knowing how to fight volgens de Martial Arts is voor elke onderwijs professional zinvol. Jou kan het je helpen met meer zelfvertrouwen je rol te pakken binnen je school, door je eigen kracht én die van een ander in te zetten. De nadruk ligt overigens niet op “vechten”, maar vooral op lol en leren. Je leert voor jezelf op te komen, je eigen en andermans krachten te benutten en je grenzen te stellen.

De workshop wordt gegeven door Peter Velseboer, bestuurder in het onderwijs én hij is in het bezit van o.a. oki iri (black belt) Tai Ki Ken en 2e dan iai-do (zwaardkunst) en kenjitsu.

Locatie: Cereol Fabriek Oog in Al 

Datum : 12 april 2022

Tijd: 16:30 – 19:30

Meld je aan

De moderne starter: Future Lab Experience

Als starter sta je midden in de wereld van nu. Gebruik daarom ook de mogelijkheden van deze tijd om onderwijs spannend, interessant en vernieuwend te maken. Het Permanent Future Lab is een vrijplaats waar veel technologie beschikbaar is om nieuwe ideeën op te doen. In deze workshop maak je kennis met bijvoorbeeld robots, 3d-printen, drones, neuro-feedback. Je gaat naar huis met nieuwe ideeën die ook in jouw school mogelijk zijn.

 

De workshop wordt gegeven door Raoul Postel, een ervaren docent, tech freak en oprichter van het permanent future lab

 

Locatie: Permanent Future Lab, Seats 2 Meet Utrecht CS 

Datum: 18 mei 2022

Tijd: 16:00 – 19:00

Meld je aan 

De creatieve starter: Samen ontwerpen

Gebruik Design Thinking om nieuwe ideeën te genereren én in je school te realiseren. Als starter breng je een frisse blik mee, of die nu van de opleiding, andere interesses of een eerdere baan komen. In deze workshop gaan we aan de hand van design thinking methode aan de slag met het ontwerpen van onderwijs. Hoe werk je vanuit je eerste idee toe naar het werkelijk in de praktijk brengen in de school. Wat is daar voor nodig en hoe krijg je je collega’s en leerlingen enthousiast. 

 

De workshop wordt gegeven Frank Evers van PerfectStorm. en ontwerpgericht begeleiders van inspirerende onderwijs innovatie trajecten.

 

Locatie: Studio Gans, Gansstraat 143

Datum: 14 juni 2022

Tijd: 16:00-19:00

Meld je aan

Utrechtleert.nl gebruikt cookies om de website gebruiksvriendelijker te maken. Lees meer over deze cookies.