PLG van Utrecht Leert presenteert onderzoeksresultaten en lanceert gesprekstool voor motivatie van onderwijsprofessionals

Op 21 maart 2024 heeft de PLG van Utrecht Leert met trots het onderzoeksverslag overhandigd aan de leden van het besturenoverleg PO.

Op 21 maart 2024 heeft de PLG van Utrecht Leert met trots het onderzoeksverslag overhandigd aan de leden van het besturenoverleg PO.

De PLG (Professionele Leergemeenschap) bestaat uit academische leerkrachten die naast hun werk in de klas graag worden uitgedaagd door het doen van onderzoek. De afgelopen anderhalf jaar hebben zij onderzoek gedaan naar motiverende factoren die helpen om Utrechtse onderwijsprofessionals te behouden voor het basisonderwijs. Uit het onderzoek komen vier thema’s naar voren die bijdragen aan de motivatie van leerkrachten én schoolleiders. De groep doet enkele duidelijke aanbevelingen richting schoolleiders en bestuurders. Het rapport is beschikbaar om te downloaden.

De PLG heeft ook een bruikbare tool ontwikkeld voor leidinggevenden, waarmee zij in gesprek kunnen gaan met hun teamleden. Deze tool wordt live verspreid onder alle leidinggevenden in Utrecht. De gesprekstool is beschikbaar om te downloaden.

Binnenkort start er een tweede onderzoek. Academische leerkrachten worden van harte uitgenodigd om daaraan deel te nemen. Hou voor meer informatie onze “Nieuwsflits” in de gaten!