Anders leren en organiseren: OBS Tuindorp

In de regio Utrecht zijn verschillende scholen op de één of andere manier bezig met het 'anders organiseren'. Scholen die het net even anders doen en daar met recht trots op zijn. De ontwikkelingen zijn anders maar er is één opvallende overeenkomst: de teams van deze scholen zijn duidelijk eigenaar van het eigen onderwijs. De focus ligt op onderwijs, er is ontwikkelruimte en er is sprake van samenwerking. Het gevolg? Enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten in een bruisende school!

In de regio Utrecht zijn verschillende scholen op de één of andere manier bezig met het ‘anders organiseren’. Scholen die het net even anders doen en daar met recht trots op zijn. De ontwikkelingen zijn anders maar er is één opvallende overeenkomst: de teams van deze scholen zijn duidelijk eigenaar van het eigen onderwijs. De focus ligt op onderwijs, er is ontwikkelruimte en er is sprake van samenwerking. Het gevolg? Enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten in een bruisende school!

OBS Tuindorp is een van die scholen. Samenwerken was de veranderwens. Het resultaat mag er zijn. In de school werken leerteams met elkaar met dubbele groepen. Daarmee is de werkdruk enorm afgenomen. Een startende leerkracht krijgt hier tijd en ruimte om langzaam in het vak te groeien.  Ook de samenwerking met de BSO is uniek. De kleuterlokalen zijn ingericht voor dubbelgebruik en de overgang van onderwijstijd naar BSO-tijd is vloeiend.