Online informatiebijeenkomst Opleiding Schoolleider Basisbekwaam & Schoolleider Vakbekwaam

Datum: 9 april 2024

Goed onderwijs voor alle kinderen in Utrecht, daar zet Utrecht Leert zich voor in. Om dit doel te bereiken zijn er verschillende initiatieven vanuit Utrecht Leert. Één van die initiatieven is de Utrecht Leert Academie.

Met de Utrecht Leert Academie draagt Utrecht Leert bij aan de professionalisering en schoolontwikkeling van professionals werkzaam in het primair onderwijs in de stad Utrecht. Bij de Utrecht Leert Academie vind je een aanbod van in-company opleidingen, inspiratiesessies en intervisiebijeenkomsten. Naast professionaliseren vinden we het ook belangrijk om te inspireren, te verbinden en onderling kennis te delen. We willen met onze activiteiten bijdragen aan het lerende netwerk van professionals in het primair onderwijs in Utrecht.

Het aanbod

 

De afgelopen periode is samen met alle partners gekeken naar een mooi en zinvol aanbod dat een aanvulling is op wat al wordt georganiseerd. Hieronder vind je een overzicht met het voorlopige aanbod van de Utrecht Leert Academie.

In schooljaar 2023-2024 verzorgt Utrecht Leert in ieder geval de volgende trainingen en opleidingen:

 • Post-hbo: Intern Begeleider 2023-2024

  Utrecht Leert en Hogeschool Utrecht maken het mogelijk dat leerkrachten die belangstelling hebben om intern begeleider te worden (en degenen die dat nog niet zo lang zijn) een post-hbo-opleiding kunnen volgen. Deze opleiding wordt in Utrecht verzorgd in cursusjaar 2023-2024.

 • Schoolleiders basisbekwaam (LAS 1) 2024-2025

  In september 2024 gaat de In-company opleiding Schoolleider Basisbekwaam (LAS I) van Utrecht Leert weer van start, in samenwerking met de Thomas More Leiderschapsacademie. Ben jij een aspirant, beginnende of ervaren leidinggevende in het primair onderwijs, of een leraar met sturingsruimte die zich als leidinggevende verder wil ontwikkelen? Dan is deze opleiding misschien wel iets voor jou.

 • Schoolleider Vakbekwaam (LAS II) 2024 – 2025

  In september 2024 gaat de In-company opleiding Schoolleider vakbekwaam (LAS II) van Utrecht Leert weer van start, in samenwerking met de Thomas More Leiderschapsacademie. Je kunt deelnemen aan de opleiding Vakbekwaam schoolleider (LAS II) als je de opleiding Schoolleider Basisbekwaam met succes hebt afgerond. Is dit niet het geval, maar je hebt een andere leiderschapsopleiding gevolgd? Dan kun je mogelijk via de Examencommissie van de TML worden toegelaten. Belangrijk is dat je voor deelname aan de opleiding Vakbekwaam schoolleider (LAS II) al een leidinggevende functie hebt, of anders gegarandeerde sturingsruimte gedurende de opleiding hebt.

 • Post HBO: Practitioner Beeldbegeleiden

  Bij voldoende interesse zal in het najaar de post-hbo-opleiding Practitioner Beeldbegeleiden van start gaan. Deze opleiding is bedoeld voor professionals in het onderwijs die zich willen scholen in Beeldbegeleiden en deze als begeleidingsmethodiek willen gaan inzetten in de eigen organisatie. De opleiding bestaat uit tien bijeenkomsten van drie uur en acht tot tien leerteam-bijeenkomsten, die zelf door de deelnemers worden georganiseerd.

In het schooljaar 2023-2024 zullen er meerdere inspirerende sessies en bijeenkomsten worden georganiseerd.

Ook interessant...

7 november 2024

Startmoment training co-teaching 2024-2025

Ook in schooljaar 2024-2025 heeft de training ‘co-teaching’, gegeven door Ann...
Lees meer
3 maart 2025

Startmoment training co-teaching 2024-2025

Ook in schooljaar 2024-2025 heeft de training ‘co-teaching’, gegeven door Ann...
Lees meer
Naar alle agenda items