Internationale school Utrecht

In Utrecht zijn verschillende scholen op de één of andere manier bezig met het 'anders organiseren'. Scholen die het net even anders doen en daar met recht trots op zijn. De ontwikkelingen zijn anders, maar er is één opvallende overeenkomst: de teams van deze scholen zijn duidelijk eigenaar van het eigen onderwijs. De focus ligt op onderwijs, er is ontwikkelruimte en er is sprake van samenwerking. Het gevolg? Enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten in een bruisende school!

In Utrecht zijn verschillende scholen op de één of andere manier bezig met het ‘anders organiseren’. Scholen die het net even anders doen en daar met recht trots op zijn. De ontwikkelingen zijn anders, maar er is één opvallende overeenkomst: de teams van deze scholen zijn duidelijk eigenaar van het eigen onderwijs. De focus ligt op onderwijs, er is ontwikkelruimte en er is sprake van samenwerking. Het gevolg? Enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten in een bruisende school!

Als je de Internationale School Utrecht (ISU) binnenkomt word je ontvangen door een vriendelijke, Engelssprekende receptioniste. Je wordt verzocht je naam, tijdstip van binnenkomst en de persoon met wie je een afspraak hebt in het gastenboek te schrijven. In de school zelf wemelt het van de nationaliteiten. Kinderen van expats bezoeken deze school voor kortere en langere tijd.

Zodra deze kinderen weer vertrekken naar een volgende woonplaats, kunnen ze daar vaak ook weer naar een internationale school, die dezelfde werkwijze en methodes hanteert als de ISU. Fijn toch? Waar ter wereld ze ook naartoe gaan, ze kunnen doorgaan waar ze gebleven zijn.

Als je nu denkt dat deze school geen bron van inspiratie is voor de ‘gewone Nederlandse basisschool’, dan heb je het mis. Je zult versteld staan van de ideeën die je hier kunt opdoen over bijvoorbeeld onderzoekend en samenwerkend leren!

Wil je eens een kijkje nemen op deze school of een van de andere deelnemende scholen? Lees dan meer over de open-andere-deuren-dagen en schrijf je in voor een van de geplande open dagen in het komende schooljaar. De ISU opent haar deuren op 13 februari en op 20 maart 2024 van 15.00 tot circa 16.30 uur.