Inspiratiesessie

Locatie: Kanaal 30

Datum: 22 april 2024

We kijken ernaar uit om je in het nieuwe jaar te verwelkomen op de Inspiratiesessie, 22 april in Kanaal 30. Save the date!

Voor: Alle schoolopleiders van basisscholen in Utrecht

Tijd: Inloop vanaf 16.30 uur, programma van 16.45 tot 20.00 uur
Aanmelden: Kan tot 15 april (i.v.m. de catering)

Het is inmiddels een goede traditie geworden: één keer per jaar komen alle schoolopleiders van Utrechtse basisscholen samen om te leren en elkaar te inspireren met betrekking tot het opleiden in de school! Nooit eerder was de rol van de schoolopleider zo cruciaal. Jullie hebben niet alleen te maken met studenten en startende leerkrachten, maar steeds vaker betreden ook “anders bevoegden” de school. Of het nu gaat om onderwijsambassadeurs, vrijwilligers of vakleerkrachten, iedereen wil het goed doen en heeft jullie steun nodig! Juist omdat jullie zo belangrijk zijn in de scholen, trakteren we jullie vandaag op een inspirerende bijeenkomst, een smakelijk hapje, én een leerzaam cadeautje om mee te nemen naar je school!

Het eerste deel van de avond wordt verzorgd door Karin Wessel. Karin is jarenlang schoolopleider, schoolopleider bij de invalpool voor startende leerkrachten en sinds kort ook Bovenschools Schoolopleider bij de SPO Utrecht. In de afgelopen vijftien jaar heeft ze honderden startende leerkrachten begeleid. Vanavond deelt ze haar ervaringen en inzichten met jullie:

“Wanneer leerkrachten starten met werken, komt er veel op hen af. Het goed begeleiden van startende leraren vergt daarom specifieke kennis, vaardigheden en de juiste attitude van hun begeleiders/schoolopleiders. In welke context bevindt zich de startende leraar? In deze inspiratiesessie krijg je hierover informatie en gaan we met interactieve werkvormen aan de slag. Door middel van een routekaart, die je na afloop fysiek mee naar huis kunt nemen, krijg je zicht op zes onderscheidende elementen in het inductielandschap en leer je hoe je startende leerkrachten (nog) beter kunt begeleiden”.

Na de bijdrage van Karin is er, zoals andere jaren, een eenvoudig (maar erg lekker) etentje voor jullie klaargemaakt en is er gelegenheid om ook informeel met elkaar van gedachten te wisselen. Na deze pauze heb je de keuze om meer te weten te komen over het aanbod van Utrecht Leert, speciaal bedacht om de schoolopleiders te ondersteunen. Hoor de ervaringen van mensen die de training co-teaching hebben gevolgd, mensen die meedoen met “opleiden in de driehoek”, of een van de andere Utrecht Leert-projecten!

Geef je snel op!

Aanmelding inspiratiesessie 22 april

Ook interessant...

7 november 2024

Startmoment training co-teaching 2024-2025

Ook in schooljaar 2024-2025 heeft de training ‘co-teaching’, gegeven door Ann...
Lees meer
3 maart 2025

Startmoment training co-teaching 2024-2025

Ook in schooljaar 2024-2025 heeft de training ‘co-teaching’, gegeven door Ann...
Lees meer
Naar alle agenda items