Aanmelden voor de nieuwsbrief?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws en activiteiten rondom het onderwijs in Utrecht.

Door dit formulier te verzenden ga je ermee akkoord dat je gegevens worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Zij-instromen in het onderwijs in de regio Utrecht

Heb je al een bevoegdheid? Klik hier

Je bent je aan het oriënteren om vanuit je huidige baan de overstap naar het onderwijs te maken in de regio Utrecht. Misschien wil je fulltime leraar worden of je wilt je huidige baan behouden en je werk combineren met een deeltijdbaan als leraar. Het is beide mogelijk! Maar wat komt er allemaal bij kijken wanneer je als zij-instromer het onderwijs in wilt gaan?

Zij-instroomtrajecten per onderwijssector

Afhankelijk van de onderwijssector waarin je aan de slag wilt gaan, zijn de eisen om je tot leraar om te scholen verschillend. Klik daarom op de onderstaande knoppen voor meer informatie over het instroomtraject voor de sector waar je interesse naar uitgaat.

Ervaren hoe het is om als zij-instromer aan de slag te gaan?

Wil je ervaren hoe het is om als zij-instromer voor de klas te staan of wil je meer weten over de te nemen stappen om jezelf tot leraar om te scholen? Schrijf je dan in voor een van onze meeloopdagen, bijeenkomsten en andere activiteiten die we vanuit Utrecht Leert organiseren. Bekijk de onderstaande agenda en schrijf je direct gratis in.

10 november 2020

Utrecht Leert informatie Webinar

Denk je aan een baan in het onderwijs? Weet je niet goed wat je te wachten staat, en hoe je dat moet aanpakken? Tijdens deze webinar krijg je de kans om dat uit te zoeken. Je maakt online kennis met diverse vertegenwoordigers uit het onderwijs. Je kan al je vragen stellen over scholing, vacatures en de over- stap vanuit je huidige loopbaan.

Lees de verhalen van zij-instromers die je voorgingen

De overstap naar het onderwijs is een leerzame, leuke en soms spannende periode. Ben je benieuwd naar hoe andere zij-instromers de overstap hebben ervaren? Lees dan de persoonlijke verhalen van Elly, Yolanda en nog vele andere zij-instromers.

Jolanda Verhoef combineert werk met pabo

Statushouder Elly gaat het onderwijs in

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag, maar staat het antwoord niet op onze website? Geen probleem, stuur ons een bericht met je vraag. Binnen 5 werkdagen hoor je van ons.