Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws en activiteiten rondom het onderwijs in Utrecht.
Door dit formulier te verzenden ga je ermee akkoord dat je gegevens worden gebruikt voor marketingdoeleinden.
Je wilt je vanuit je huidige baan omscholen tot leraar in de regio Zeist. Misschien omdat je je kennis graag wilt delen of een bijdrage aan de maatschappij wilt leveren. Of misschien wel omdat je vanuit je ervaring het onderwijs beter op de praktijk wilt laten aansluiten.
Wat de reden ook is, bij de overstap naar het onderwijs (ook wel zij-instromen genoemd) komt veel kijken. Hoe word je bijvoorbeeld bevoegd om les te mogen geven? Zijn er subsidies beschikbaar om je om te scholen? En met welk salaris kun je rekening houden? Voor het antwoord op al dit soort vragen is Utrecht Leert dé plek waar je incheckt.
Dagelijks zijn wij bezig met de sociaal emotionele ontwikkeling van onze leerlingen aan de hand van actuele situaties in school en in de maatschappij. Hierbij maken we ook gebruik van de methode Leefstijl. Gelijkwaardigheid van ieder mens, respect, acceptatie en tolerantie zijn voor ons kernwoorden. Onze kinderen leren effectief. Hierbij ligt onze focus vooral op het eigen maken van kennis. Kinderen verbinden kennis en vaardigheden zodat ze grip op het leren en op het leven krijgen. Wij bieden een haalbaar en gegarandeerd onderwijsprogramma voor alle kinderen. We zorgen voor effectieve lessen, succeservaringen en leerprestaties bij alle leerlingen door les te geven volgens het ‘Expliciete Directe Instructie-model’. We zijn ons ervan bewust dat we een onderdeel zijn van een aansluitende ontwikkelingslijn bij onze leerlingen. Onze lerende organisatie is actiegericht én continu bezig met de vernieuwing en verbetering van het onderwijs vanuit een gedeelde visie. We halen het beste uit de leerlingen, het team en de organisatie door voortdurend te verbeteren en te vernieuwen. De lat leggen we iedere keer weer iets hoger. In professionele leergroepen werken en leren onderwijsgevend en –ondersteunend personeel structureel, cyclisch en onderzoeksmatig samen.
Normen en waarden
Van huis uit zijn we katholiek. Dat verklaart ook onze Bijbelse naam. We zijn hierin echter niet actief, behalve wanneer er iets te vieren valt, zoals kerst of Pasen. Katholicisme komt aan bod tijdens onze wereldoriëntatielessen, maar niet meer of minder uitvoerig dan andere religies. Er is meer dan genoeg ruimte voor ieders geloof, voor alle wereldgodsdiensten en voor elke achtergrond.
We vinden dat elk mens het recht heeft een eigen identiteit te ontwikkelen. Daarbij mogen ras, nationaliteit, geslacht, geaardheid, sociaal milieu, religie of levensbeschouwing geen verschil uitmaken. Op de Cleophas is ruimte voor iedereen.
Kwaliteit
De kwaliteit van ons onderwijs en de school wordt op verschillende manieren gemeten en gewaarborgd:
De onderwijsinspectie doet namens de overheid onderzoek naar de onderwijskwaliteit, naleving van onderwijsvoorschriften, financiële rechtmatigheid en ontwikkeling van alle Nederlandse scholen.
De Medezeggenschapsraad (MR) denkt mee over het beleid van de school en heeft een wettelijke status. Ze bestaat uit drie afgevaardigden vanuit de ouders en drie vanuit het personeel. De MR heeft soms advies- en soms instemmingsrecht.
De Ouderraad (OR) ondersteunt de directie en het team en coördineert de hulp van ouders op school.
De Leerlingenraad (LR) denkt en beslist op democratische wijze actief mee over praktische zaken op school. Dit stimuleert actief burgerschap bij de kinderen. Twee vliegen in één klap dus.
Het management team heeft de dagelijkse leiding over de school. Onze directeur is Frans van Noorden.
De Joannes XXIII maakt deel uit van de multiculturele samenleving. Daarom moeten kinderen elkaars culturele en/ of levensbeschouwelijke achtergrond leren kennen en respect hebben voor elkaar.
Het hele denken en handelen binnen de school is verankerd in een aantal begrippen. Deze begrippen vormen onze visie op onderwijs:
– hoge verwachtingen van kinderen
– veilige omgeving
– talentontwikkeling
– samenwerken
– verantwoordelijkheid
– goede contacten met ouders
De Beiaard staat midden in de samenleving. Onze kinderen zullen daarin straks hun eigen plek vinden en hun eigen inbreng hebben. Wij willen dat onze kinderen bijdragen aan een leefbare, duurzame wereld van morgen.
Hiervoor leggen wij een solide basis in ons onderwijs. Door aandacht te besteden aan:
1. Intellectuele (cognitieve) ontwikkeling. Door een hoogwaardig en rijk onderwijsaanbod met bijzondere aandacht voor creativiteit.
2. Sociale ontwikkeling. We leren onze kinderen wat “samenleven” betekent.
3. Persoonlijke ontwikkeling. Door georganiseerde aandacht voor (de ontwikkeling van) ieder kind persoonlijk. “ Ieder knd wordt gezien” .
GEEN WEBSITE BESCHIKBAAR
We werken vanuit de kernwaarden toekomstgericht, verbonden en uniek. Aan deze kernwaarden ijken we ons onderwijs. In ons onderwijs staan respect en ontmoeting centraal. Onder de drie kernwaarden hangen vijf belangrijke pijlers: • Persoonsvorming en (studie)begeleiding: wie ben ik en wat kan ik? • Samenhang in leergebieden: hoe zie ik verbindingen tussen vakken? • Verbinding met de maatschappij: hoe verhoud ik mij tot de wereld om mij heen? • ICT en Technologie: hoe maak ik goed gebruik van de hedendaagse technologie? • Leren is onafhankelijk van plaats en tijd: leren kun je overal en altijd!
Waar we naar streven is dat mensen in staat zijn om steeds de afweging te maken tussen wat nodig is voor henzelf en wat nodig is voor de gemeenschap en dat ze zich vervolgens inzetten om dat te doen wat goed is voor beide. Ons motto is: doe wat telt. Presteren is in onze ogen onlosmakelijk verbonden met verantwoordelijkheid nemen: voor jezelf, voor je naasten, voor de schepping. Het is belangrijk dat mensen zich individueel maximaal ontplooien. Maar bij ons excelleer je in het belang van de gemeenschap. De prestatie die telt is er een waar we allemaal beter van worden. Het is onze ambitie dat leerlingen op onze school zich ontwikkelen tot zelfbewuste individuen met oog voor hun medemensen en met een open en gastvrije houding naar iedereen.
De school gaat uit van de volgende uitgangspunten: – Klassiek met een moderne snit: Het Baarnsch Lyceum is trots op zijn geschiedenis en tradities. We behouden wat goed is en vernieuwen wat aan de vervanging toe is omdat het niet meer bij de tijd is of omdat we samen tot andere inzichten zijn gekomen. Elke ontwikkeling prikkelt onze nieuwsgierigheid, onze ambitie en creativiteit. We blijven daarbij kritisch en zoeken ons eigen spoor. – Geen prestatie zonder relatie: De relatie en interactie tussen mensen onderling, in het bijzonder tussen leerling en docent, zijn de basis van ons handelen en ons succes. Vanuit de relatie met elkaar en met respect voor ieders positie en verantwoordelijkheid richten wij onze school, onze leefgemeenschap in. – Optimistisch naar de toekomst: Vanuit een optimistische en kritische levenshouding sluiten wij aan bij de ontwikkelingen en uitdagingen die op ons afkomen en bereiden we de leerlingen voor op het vervolgonderwijs, op de maatschappij en op het leven. Onze school is ambitieus en verwacht hetzelfde van medewerkers en leerlingen: ambitie om zich te (laten) ontwikkelen: cognitief en als mens, als toekomstig wereldburger.
De Werkplaats heeft vier kernwaarden: samenwerking, gelijkwaardigheid, betrokkenheid en duurzaamheid. De Werkplaats inspireert en motiveert jonge mensen “om zich door allerlei soorten werk naar hun eigen aard en aanleg te ontwikkelen” en zo samen te “worden wie zij zijn”, in een vorm van onderwijs die zich steeds vernieuwt, passend bij de jonge mensen van nu en de tijd waarin zij leven, met de door Kees Boeke gegeven “kaders en richting” als uitgangspunt. De Werkplaats wil jonge mensen (de werkers) serieus nemen vanuit de overtuiging dat zo met hen gebouwd kan worden aan een rechtvaardige en verdraagzame samenleving, waarin zij zich met elkaar in verscheidenheid en overeenkomst verbonden weten.
onderwijs is voor onze leerlingen de best mogelijke garantie op een succesvolle deelname aan onze complexe samenleving. We stellen daarom aan onszelf en onze leerlingen hoge eisen en realistische doelen die gericht zijn op succes in onze school en in het vervolgonderwijs. Als voorbereiding op die toekomst hebben we in het bijzonder oog voor zelfstandig werken, communiceren, samenwerken en het maken van keuzes.
Ons onderwijs is persoonlijk, omdat we flexibiliteit willen bieden in de leerroute van leerlingen. We streven naar onderwijs dat past bij de ontwikkeling van een leerling – waarbij we ons niet laten belemmeren door de ‘standaarden’ in het Nederlandse onderwijssysteem.Tegelijkertijd zijn wij als school ook een ‘mini-maatschappij’. Het is een plek waar je je leert verhouden tot de wereld en de mensen om je heen. Om die reden is ons onderwijs ook gemeenschappelijk. Er bestaat een spanning tussen persoonlijk en gemeenschappelijk onderwijs: jouw persoonlijke leerroute stelt grenzen aan het samen leren en andersom. Op Academie Tien gaat het ons niet om de keuze maken tussen persoonlijk en gemeenschappelijk, maar juist om het evenwicht tussen die twee uitgangspunten.
Vakcollege Maarsbergen wil leerlingen helpen mondige burgers te worden die in staat zijn zelfstandig een oordeel te vormen en verantwoordelijkheid voor zichzelf en hun medemensen te nemen.Wij zijn een open school, waar iedereen welkom is, ongeacht achtergrond, afkomst, godsdienst of geaardheid. Vakcollege Maarsbergen geeft daar op de volgende manier concreet invulling aan.Open voor leerlingen, Verdraagzaamheid en tolerantie, Met open vizier de wereld tegemoet treden met oprechte interesse voor diverse achtergronden, zienswijzen en levensbeschouwingen: dat uitgangspunt zit in ons onderwijs verweven. Wij vinden het van belang dat school en ouders wat betreft de identiteit en pedagogische visie op een lijn zitten.
Het Openbaar Lyceum Zeist wil leerlingen helpen mondige burgers te worden die in staat zijn zelfstandig een oordeel te vormen en verantwoordelijkheid voor zichzelf en hun medemensen te nemen. Wij zijn een open school, waar iedereen welkom is, ongeacht achtergrond, afkomst, godsdienst of geaardheid.
Mavo Doorn wil leerlingen stimuleren mondige burgers te worden die in staat zijn zelfstandig een oordeel te vormen en verantwoordelijkheid voor zichzelf en hun medemensen te nemen. De openbare signatuur is voor Mavo Doorn geen leeg begrip. Zij onderscheidt deze school van andere scholen voor voortgezet onderwijs in de regio.
De wereld om ons heen verandert razendsnel en wij veranderen mee. Internet en sociale media bepalen een deel van ons leven en maken communicatie sneller, afwisselender en persoonlijker dan ooit. Op je eigen manier kun je overal informatie vandaan halen. Ons onderwijs speelt daar op in. Wij houden rekening met de leerstijl die het beste bij jou past door verschillende soorten lessen en leerroutes aan te bieden. Een intensieve en persoonlijke begeleiding is daarbij onmisbaar. Laptops en een digitale leeromgeving zijn onze eigentijdse hulpmiddelen. Omdat contact met mensen over de hele wereld inmiddels gemakkelijk is, kun je op het Anna Lyceum ook al jaren een groot deel van de lessen in het Engels volgen. Kortom, echt modern onderwijs!
samen werken aan zelfstandigheid binnen een veilig en inspirerend schoolklimaat. Dat is Anna BTV De Linie! Wat dit voor ons inhoudt, geven we hier in woord en beeld weer. Bij ons draait het om de leerling. Het gaat er om hoe jij als leerling het beste tot leren komt. Onze insteek is dat je leert door te doen. Om dit waar te maken, streven wij ernaar dat je het geleerde zo snel mogelijk in de praktijk kan toepassen dan wel tijdens een stage. Om leren leuk te maken is verscheidenheid essentieel: variation is the spice of life. Bovendien doet variatie recht aan verschillen in leerstijl en niveau van leerlingen.
PrO De Baander is een zelfstandige school voor voortgezet onderwijs op katholieke grondslag met een directeur-bestuurder en Raad van Toezicht. Praktijkonderwijs leidt de leerlingen rechtstreeks op voor een baan en bereidt hen voor op zelfstandig functioneren in de maatschappij. PrO De Baander staat voor Samen; respectvol, eerlijk, in vertrouwen, betrokken en gedeeld leiderschap Ondernemend; nieuwsgierig, kansen zien, lef en durf, ambitie, vernieuwend Plezier; positief, humor, relativeren, veiligheid ervaren en leren om gelukkig te zijn Op maat; onderwijs, instructie en aanbod op niveau en tempo van de leerling
We hebben vertrouwen in elkaars kunnen en bedoelingen. We hebben hoge verwachtingen en we gaan we daarbij uit van kansen en mogelijkheden. Op die manier bieden we leerlingen de mogelijkheid zich te ontwikkelen; cognitief, creatief en in hun begrip van deze wereld. We voelen ons verbonden met elkaar. Zien en gezien worden vinden we daarom belangrijk. Verantwoordelijkheid voelen we zowel voor onszelf alsook voor elkaar. We staan open voor het anders zijn van de ander. Dat vraagt om verdraagzaamheid. We doen dit in dialoog en daarin gaan we uit van gelijkwaardigheid. We streven een sfeer van openheid na. We bezien onze omgeving met een open vizier en geven ruimte aan nieuwe ideeën en inzichten. We laten ons verwonderen en we nemen leerlingen hierin mee. Zo creëren we een veilige omgeving om te leven en te leren. Op deze manier geven we invulling aan onze open katholieke identiteit.
We vinden het belangrijk dat je je thuisvoelt op school. Iedereen is anders en we respecteren elkaar. Ons team heeft veel tijd en aandacht voor alle leerlingen. Van jou vragen we dat je je best doet. Samen met de andere leerlingen, de docenten, het hele team en de (stage)bedrijven werken we eraan om mooie dingen te leren en te berei- ken. Het komend schooljaar gaan we dat verder uitbreiden door levensechte Leerlabs te creëren. Dat zijn bedrijven die in en om onze school samen met leerlingen ideeën uitwerken en ontwikkelen. Jij bent daar onmisbaar in! PRO33college is een samenwerkingsschool van Accent Amersfoort en het Trivium…
Het Utrechts Stedelijk Gymnasium is een vooruitstrevend categoraal gymnasium met een rijke traditie waar uitstekend onderwijs wordt gegeven. Er heerst op school een sfeer van openheid en vertrouwen en er is een veelzijdig aanbod van gemeenschappelijke en keuzeonderdelen. Er is een goede ondersteuning voor zowel leerlingen als docenten. Beide groepen genieten veel ruimte, vertrouwen en verantwoordelijkheid, omdat de overtuiging is dat mensen bloeien naarmate zij meer vrijheid krijgen.
Wij zijn er immers voor leerlingen met een geschiedenis van weinig succesvolle ervaringen op school én een onzeker toekomstperspectief. Toch moeten ook zij zich straks staande houden in de samenleving. Het Pouwer College stelt alles in het werk om dit mogelijk te maken. Iedere leerling van Pouwer College laat binnen de eigen mogelijkheden zijn of haar specifieke mogelijkheden maximaal tot wasdom komen en ontwikkelt zich tot een evenwichtige en gemotiveerde persoonlijkheid, die zijn weg weet te vinden in de wereld. Een wereld waarin het steeds minder telt wat je weet en steeds meer wat je kan.
We zijn heel persoonlijk, we bieden een veilige haven en elke leerling staat bij ons centraal. Daardoor raken ze gemotiveerd, krijgen ze zelfvertrouwen en worden ze eigenaar van hun ontwikkeling. Ons motto is: leer meer, kom verder. We stimuleren elkaar om een actieve leerhouding aan te nemen door onder andere het samenwerken met mensen in de wijk en in de stad, maar ook door verbindingen te leggen tussen verschillende culturen. Op deze manier zijn onze leerlingen straks in staat om een stevige plek in de maatschappij te verwerven. Bij ons word je gezien!
Het Leidsche Rijn College is een openbare school in Utrecht voor havo, atheneum en gymnasium en heeft momenteel ruim 1600 leerlingen. Ontdekken wat je leuk vindt, waar je goed in bent en aan de slag gaan met jouw talent (talentontwikkeling). Leren over jezelf en de wereld om je heen (Bildung). En goed onderwijs waarbij je werkt aan een mooie cijferlijst (goed onderwijs). Dit zijn, samen met uitdaging en passende begeleiding, de dingen die wij heel belangrijk vinden op onze school.
Ithaka is de eerste school in dat nieuwe land. We helpen, samen met de ouders, jongeren zich voor te bereiden op een volgende school. Ithaka wil jongeren in een veilige omgeving aanzetten tot leren. Daar hoort natuurlijk het leren van de Nederlandse taal bij, maar er is zoveel meer dat ze op de weg naar volwassenheid goed kunnen gebruiken.
Een volwassen bestaan kenmerkt zich onder meer doordat: Iemand zichzelf ervaart als een actor, dat wil zeggen als iemand die iets betekent voor zijn omgeving en daarop met zijn unieke mogelijkheden invloed kan uitoefenen. Iemand zich verbonden voelt met zijn kleine en met zijn grote omgeving.
Iemand verantwoordelijkheid ervaart voor zijn kleine en grote omgeving.Iemand in deze context het onderscheid kan maken tussen wat gewenst en/of wenselijk is. Ithaka streeft er naar om de drie pedagogische functies van onderwijs zo volledig mogelijk te realiseren: kwalificatie, socialisatie en persoonsvorming.
Onderwijs op maat, actieve leerlingen in de les en leren van en met elkaar. Elke leerling is verschillend en verdient het onderwijs dat bij hem of haar past. Het omgaan met verschillen is een belangrijke pijler op onze school. Een tweede uitgangspunt is dat elke leerling actief is in de les. Ten slotte bevorderen wij het leren van en met elkaar. Zo leren de leerlingen samen te werken, gebruik te maken van elkaars mogelijkheden en verantwoordelijkheid te nemen.
Wij vinden dat iedereen het recht heeft op gelijke kansen. Op het St-Gregorius College
ontwikkelt de leerling zich tot wereldburger: onderzoekend, ondernemend en creatief. Wij
willen in onze school een gemeenschap vormen van mensen die, hoe verschillend ze ook
zijn, zich met elkaar verbonden voelen. Wij hebben onze leerlingen iets mee te geven, onze
leerlingen moeten zich met ons kunnen en willen identificeren, moeten ons vertrouwen
hebben en leerlingen moeten ons vertrouwen. Dat is voorwaarde voor een optimaal
leerklimaat. Leren op die manier begint met de relatie.
’t Atrium is een openbare scholengemeenschap die toegankelijk is voor leerlingen uit alle sociale, culturele, politieke groeperingen. Op basis van ons respect en begrip voor de verschillen tussen individuele mensen, willen wij verantwoordelijkheid nemen voor onze leerlingen en onze omgeving. Wij willen ook bijdragen aan de ontwikkeling van de persoonlijkheid van onze leerlingen en hun vorming tot zelfbewuste en verantwoordelijke mensen die bereid en in staat zijn te functioneren in onze pluriforme samenleving.
Je ontdekt waar jouw interesses en talenten liggen, waardoor je steeds beter weet waarom en waarvoor je leert. We doen dat in een leeromgeving die aansluit bij je interesses en waar jouw leerdoelen en kwaliteiten positief worden benoemd. In vier jaar groei je uit tot een zelfbewuste, ondernemende jongere met een diploma. Jij weet waar je voor staat!
Je ontdekt waar jouw interesses en talenten liggen, waardoor je steeds beter weet waarom en waarvoor je leert. We doen dat in een leeromgeving die aansluit bij je interesses en waar jouw leerdoelen en kwaliteiten positief worden benoemd. In vier jaar groei je uit tot een zelfbewuste, ondernemende jongere met een diploma. Jij weet waar je voor staat!
Het Vathorst College staat voor bovengemiddelde resultaten, maar ook voor een eigentijds onderwijs concept. Naast kennis is er ook veel aandacht voor vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Via de pijler Zelfverantwoordelijk leren begeleiden we onze leerlingen om zelf aan het roer te staan van hun eigen leerproces en hun ontwikkeling. Daarbij zetten we in op vijf (zelfregulerende) vaardigheden: leerstrategieën toepassen, eigen regie nemen, reflecteren, samenwerkend leren en studievaardigheden. Hier kunt u meer lezen over de pijler Zelfverantwoordelijk leren. Meerdere theorieën over zelfverantwoordelijk leren onderbouwen het onderwijsconcept van het Vathorst College. In deze theoretische onderbouwing, geïllustreerd met praktijkvoorbeelden en bevindingen, kunt u lezen waarom ons onderwijsconcept zo belangrijk is voor de ontwikkeling van jong volwassenen.
Uitgangspunt daarbij is dat wij ons deel van de opvoedende taak uitvoeren, in samenspraak met de ouders van de leerlingen. School is een leergemeenschap. Naast kennisoverdracht en het uitdragen van normen en waarden is de aandacht voor de manier van leren een belangrijk aspect van ons onderwijs. In de snel veranderende maatschappij is een ‘education permanente’ onontbeerlijk. Wij vinden de individuele ontplooiing van de leerling belangrijk en dat geldt ook voor hoe hij of zij optreedt in de gemeenschap. Daarom hechten we belang aan een ontwikkeling van sociale vaardigheden bij leerlingen.
Bij Wellant willen we graag dat je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Samen proberen we het beste resultaat te halen. Wij vinden het vooral belangrijk dat jij je snel thuis voelt. We hebben leuke en interessante doe-lessen waarbij je van alles leert over dieren, planten en voeding. Kom daarom ook eens kijken op een open dag op woensdag 29 januari 2020. Of draai een middagje mee, op een van onze open lesmiddagen op woensdagmiddag. Tot die tijd vind je op onze website alles wat je moet weten over onze school. We hopen je gauw te zien bij Wellant vmbo Houten!
Samen proberen we het beste resultaat te halen. Wij vinden het vooral belangrijk dat jij je snel thuis voelt. We hebben leuke en interessante doe-lessen waarbij je van alles leert over dieren, planten en voeding. Kom daarom ook eens kijken op een open avond, of draai een ochtendje mee! Tot die tijd vind je op onze website alles wat je moet weten over onze school. We hopen je gauw te zien bij Wellant vmbo Montfoort!
Samen proberen we het beste resultaat te halen. Wij vinden het vooral belangrijk dat jij je snel thuis voelt. We hebben leuke en interessante doe-lessen waarbij je van alles leert over dieren, planten en voeding. Kom daarom ook eens kijken op een open dag, of draai een middagje mee! Tot die tijd vind je op onze website alles wat je moet weten over onze school. We hopen je gauw te zien bij Wellant vmbo Utrecht!
Samen proberen we het beste resultaat te halen. Wij vinden het vooral belangrijk dat jij je snel thuis voelt. We hebben leuke en interessante vakken waarbij je van alles leert over dieren, planten en voeding. Kom daarom ook eens kijken op een open dag, of draai een middagje mee! Tot die tijd vind je op onze website alles wat je moet weten over onze school. We hopen je gauw te zien bij Wellant vmbo Amersfoort!
Onderwijs op maat, actieve leerlingen in de les en leren van en met elkaar. Elke leerling is verschillend en verdient het onderwijs dat bij hem of haar past. Het omgaan met verschillen is een belangrijke pijler op onze school. Een tweede uitgangspunt is dat elke leerling actief is in de les. Ten slotte bevorderen wij het leren van en met elkaar. Zo leren de leerlingen samen te werken, gebruik te maken van elkaars mogelijkheden en verantwoordelijkheid te nemen.
Het nieuwe Eemland is een school die borg staat voor een uitdagende leeromgeving. Door het geven van goed onderwijs met daarbij het toepassen van activerende werkvormen worden de leerlingen gestimuleerd hun kwaliteiten te laten en deze verder te ontwikkelen. Het nieuwe Eemland wil dat leerlingen zich prettig en veilig voelen. Ons onderwijs en begeleiding zijn daarop gericht.
Leren moet je dóen. Het moet betekenis hebben. En je doet het samen. Leren gaat over informatie verwerken en competenties (vaardigheden) ontwikkelen en toepassen in allerlei situaties. Iedereen leert anders. In ons onderwijs willen wij inspelen op die verschillende leervragen, leerbehoeften en leerstijlen. Een goede school maak je met elkaar. Met goede afspraken maken we het schoolleven voor iedereen leefbaar en aangenaam. Er zijn duidelijke regels om je aan te houden. Natuurlijk moet je dat ook leren. Wij vinden: fouten maken mag als je jong bent. Maar daar gaan we dan wél over in gesprek. En samen vinden we altijd een oplossing.
Leren moet je dóen. Het moet betekenis hebben. En je doet het samen. Leren gaat over informatie verwerken en competenties (vaardigheden) ontwikkelen en toepassen in allerlei situaties. Iedereen leert anders. In het onderwijs willen wij inspelen op die verschillende leervragen, leerbehoeften en leerstijlen.
We dagen leerlingen uit om een plek te vinden in de maatschappij van nu en de toekomst. We leiden leerlingen op om een bijdrage te leveren aan de samenleving vanuit hun kracht en talent. We organiseren onderwijs vanuit de overtuiging dat mensen het beste leren als de betekenis (het waarom) van het leren helder is en dat we aansluiten bij wat de leerling kan én wil. Een positieve benadering, vertrouwen en gerichte feedback op het gedrag van leerlingen staan hierbij centraal.
We dagen leerlingen uit om een plek te vinden in de maatschappij van nu en de toekomst. We leiden leerlingen op om een bijdrage te leveren aan de samenleving vanuit hun kracht en talent. We organiseren onderwijs vanuit de overtuiging dat mensen het beste leren als de betekenis (het waarom) van het leren helder is en dat we aansluiten bij wat de leerling kan én wil. Een positieve benadering, vertrouwen en gerichte feedback op het gedrag van leerlingen staan hierbij centraal.
Leerlingen krijgen kansen. Ons onderwijs is eigentijds, betekenisvol en uitdagend. We streven hierbij naar excellentie: we moedigen ambitie aan, stimuleren opstroom, geven ruimte aan verbreding en verdieping van talent en bieden leerlingen de geborgenheid om zichzelf te ontwikkelen. We hechten veel belang aan creativiteit, sport en cultuur. We dagen leerlingen uit om eigen verantwoordelijkheid te nemen, de dialoog aan te gaan met anderen, kritisch en creatief te denken en te experimenteren.
Leerlingen krijgen kansen. Ons onderwijs is eigentijds, betekenisvol en uitdagend. We streven hierbij naar excellentie: we moedigen ambitie aan, stimuleren opstroom, geven ruimte aan verbreding en verdieping van talent en bieden leerlingen de geborgenheid om zichzelf te ontwikkelen. We hechten veel belang aan creativiteit, sport en cultuur. We dagen leerlingen uit om eigen verantwoordelijkheid te nemen, de dialoog aan te gaan met anderen, kritisch en creatief te denken en te experimenteren.
Leerlingen krijgen kansen. Ons onderwijs is eigentijds, betekenisvol en uitdagend. We streven hierbij naar excellentie: we moedigen ambitie aan, stimuleren opstroom, geven ruimte aan verbreding en verdieping van talent en bieden leerlingen de geborgenheid om zichzelf te ontwikkelen. We hechten veel belang aan creativiteit, sport en cultuur. We dagen leerlingen uit om eigen verantwoordelijkheid te nemen, de dialoog aan te gaan met anderen, kritisch en creatief te denken en te experimenteren.
Op onze school krijgen leerlingen de ruimte hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. De Amersfoortse Berg stimuleert de persoonlijke groei van de leerlingen en wil alle leerlingen uitdagen om het hoogst mogelijke niveau te bereiken. Wij hebben goede examenresultaten en een hoge ouder- en leerlingtevredenheid. Ons team barst van het talent en werkt vol enthousiasme aan het hoog houden van deze mooie resultaten.
De Baanbreker is een kleine, regionale school voor algemeen bijzonder onderwijs met ruim 160 leerlingen. De leerlingen tussen 12 en 18 jaar worden opgeleid voor de arbeidsmarkt en/of hetvervolgonderwijs. Ze leren door praktijkervaring op te doen. Theorie wordt gekoppeld aan praktische opdrachten in de praktijk en aan stages. Naast de competenties op het gebied van werken, wonen, vrije tijd en burgerschap wordt er aandacht besteed aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de leerling, door het aanleren of verbeteren van sociale en praktische vaardigheden om voor zichzelf te kunnen zorgen. Het onderwijs en de begeleiding zijn erop gericht om de leerling zijn kwaliteiten en talenten volledig te laten ontplooien, zodat de leerling een zelfstandige plaats in de maatschappijvervolgonderwijs. Ze leren door praktijkervaring op te doen.
Een prettige en veilige leef-, leer- en werkomgeving is van belang voor iedereen op school. Heldere afspraken en leefregels horen daar wat ons betreft bij. Vanuit onze open christelijke identiteit is het
vanzelfsprekend dat wij aandacht besteden aan hoe we op school, maar ook later in de maatschappij met elkaar omgaan. Dat betekent dat wij aandacht besteden aan kennis, maar ook zeker aan persoonlijke groei, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid ten aanzien van de ander en de wereld om ons heen. Wij zien onze leerlingen als de dragers van de toekomst en wij begeleiden ze daar graag een eind naar toe op weg in de jaren dat ze bij ons zijn.
We geven ons onderwijs vorm op basis van onze ambitie waarbij we ons richten op het verbeteren van de leerprestaties van onze leerlingen. We willen het persoonlijk leertalent optimaal tot zijn recht laten komen. Ons streven is dan ook leerlingen naar een hoger niveau te brengen. Om dit te bereiken besteden we veel aandacht aan de verbetering van leervaardigheden en loopbaanoriëntatie, maar ook omgangsvormen, normen en waarden. Er wordt gewerkt in leslokalen zodat de randvoorwaarden (zoals rust, structuur en persoonlijke aandacht) voor een succesvol leerproces kunnen zorgen. De klassikale opzet leent zich uitstekend voor modern onderwijs.
Onze kernwaarden zijn:
(Zelf)bewust en (Zelf)verantwoordelijk Bij alles wat we doen streven we ernaar (zelf)bewust de verantwoordelijkheid te nemen voor onszelf en de mensen om ons heen. We willen het leveren van een kritische, zinvolle bijdrage aan, stimuleren. Eigenheid:Het Rembrandt College is een school waar iedereen wordt gekend in zijn of haar eigenheid. Er is ruimte en acceptatie om te ontdekken wie je bent, wat je kunt en waar je talenten liggen. Creativiteit: Wij stimuleren kinderen om buiten de grenzen van het gebaande te durven kijken, zich te verwonderen. Het ontdekken van eigen talenten staat centraal. We zijn creatief in het vinden van mogelijkheden en oplossingen. We zien dwarsverbanden en kunnen out-of-the-box denken.
Wij willen dat leerlingen én medewerkers voelen dat ze ertoe doen. In een veilige omgeving ontdekken we wie we zijn, wat we kunnen en hoe we van betekenis voor een ander en onze omgeving zijn. Door uitdagende activiteiten binnen en buiten de les bieden we kennis en vaardigheden aan. Daarnaast stimuleren we elkaar om nieuwsgierig, creatief en kritisch te zijn. En niet onbelangrijk: we werken en leren ook om plezier te hebben!
Op Revius Wijk leren de leerlingen in een kleinschalige en veilige omgeving waar zij gekend, gezien en gehoord worden. We dagen leerlingen uit tot leren en we wekken belangstelling door vragen te stellen en hen na te laten denken over de rol in de wereld. Keuzes kunnen maken en leren hierop te reflecteren staan aan de basis van de ontwikkeling van ieder kind. We gebruiken digitale leermiddelen, waardoor de lessen interactief zijn. Bovendien worden leerlingen hierdoor vaardig in het gebruik van ICT en moderne media. In de klas wordt de lesstof zoveel mogelijk verweven met levensechte vraagstukken. We vinden het belangrijk dat leerlingen hierbij regelmatig samenwerken. Op deze manier heeft leren echt nut voor de toekomst.
Vanuit onze katholieke traditie zijn we een waardengedreven school. We werken vanuit drie kernwaarden. Kwaliteit doet er toe. Diversiteit: iedereen doet mee. Verbondenheid: je verbonden weten met elkaar en met de wereld om ons heen. Vanuit een gewortelde traditie van gedegen klassikaal onderwijs willen we de betrokkenheid en motivatie van onze leerlingen bevorderen door hen meer maatwerk en keuzeruimte te bieden. Dat betekent voor ons dat we de leerbehoefte van de leerling steeds meer centraal stellen in ons onderwijs. De hoge kwaliteit van het onderwijs wordt gedragen door vakdocenten die trots zijn op hun vakbekwaamheid en hun leerlingen willen inspireren en uitdagen.
Onze school wil als organisatorische eenheid het onderwijs vorm geven: een school met een heel eigen pedagogisch klimaat. Een onderwijsplaats waar een doorlopende leerlijn te vinden is voor zowel leerlingen in de basisschoolleeftijd als voor leerlingen in de voortgezet onderwijsleeftijd. Leerlingen die de SVS Tobiasstroom bezoeken hebben eigen en andere kwaliteiten, die beter tot hun recht kunnen komen in een kleinschalige omgeving. In veel gevallen spelen lees-, schrijf- en/of rekenproblemen een rol. Vaak komt dit voor in combinatie met een beperkt concentratievermogen en/of gevoeligheid voor onrust.
Professor Lorentzlaan 16
3701 CC Zeist
De vrije school wil kinderen, jonge mensen, helpen om hun persoonlijkheid tot ontplooiing te brengen. De school wil een basis leggen voor een brede, algemene vorming en een harmonische ontwikkeling, waar leerlingen hun verdere leven op kunnen voortbouwen. Op onze school is het antroposofisch mensbeeld een belangrijke inspiratiebron. Dit betekent concreet dat ons onderwijs aansluit bij de natuurlijke ontwikkelingsfasen van kinderen. In elke fase worden nieuwe belangstellingsgebieden en ontwikkelingsmogelijkheden bij het kind aangesproken. Het is de taak van het onderwijs hierop aan te sluiten. We zien de lesstof ook, en vooral, als een middel voor persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen.
Socrateslaan 24
3707 GL Zeist
Leerlingen worden toegeleid naar arbeid en het onderwijs is erop gericht dat leerlingen na het verlaten van de school zelfstandig kunnen werken, wonen, vrijetijdsbesteden en verantwoord burgerschap vertonen. Praktijkonderwijs biedt maatwerk en wij beschouwen iedere leerling als uniek en onderschei-dend. Centraal staan de vragen Wie ben ik, Wat wil ik en Wat kan ik. Onze school werkt daarom met individuele ontwikkelingsplannen waarin de individuele onderwijsbehoefte van elke leerling vertaald is naar een passend onderwijsarrangement. We hebben ons onderwijs afgestemd op de
loopbaanontwikkeling van de leerling.
Wij leren niet voor school, maar voor het leven. Voor ons is onderwijs meer dan een uitdagend lesprogramma en het behalen van een waardevol diploma. Aan de basis staat, dat wij het volste vertrouwen hebben in al onze leerlingen. Vanuit die grondhouding willen wij een bijdrage leveren aan hun ontwikkeling tot onderzoekende, kritische en betrokken jonge mensen die op hun eigen manier een waardevolle rol gaan spelen in het creëren van een betere wereld.
Houtens is een talentschool (mensgericht) vanuit de invalshoek dat leerlingen die hun talent benutten beter presteren (resultaatgericht). Houtens is ambitieus en verwacht dit ook van haar leerlingen. Leerlingen worden zodanig uitgedaagd dat ze hun eigen krachten gaan ontdekken, ontwikkelen en ontplooien. Houtens haalt leerlingen in een veilige omgeving uit hun comfortzone, zodat leerlingen zelfverzekerd in het leven staan en zelfbewust vervolgstappen maken. Houtens gaat een persoonlijke relatie aan met iedere leerling, om hem of haar op deze manier zo goed mogelijk te stimuleren en te begeleiden bij het ontdekken van zijn passie(s) en ontwikkeling van zijn/haar talent. Kortom: zonder relatie, geen prestatie!
Om dit te bereiken ziet Houtens haar leerlingen als veelbelovende talenten.
Dit betekent voor ons:
dat we variëren in lesvorm en toetsvorm, we werken handelingsgericht;
dat we gedifferentieerde lessen aanbieden, we werken vanuit onderwijsbehoefte;
dat we samenwerken, zowel intern als met de maatschappij, we betrekken de omgeving;
dat we werken in een inspirerend, kleurrijk gebouw met open en gesloten ruimten, met hoekjes en volop faciliteiten om te leren en te werken.
dat we zorgen voor een veilige omgeving waar fouten maken mag.
Wat maakt het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium zo bijzonder? Waarom voelen de allerbeste leerlingen zich er thuis? Natuurlijk, het voortreffelijke onderwijsaanbod, de warme aandacht voor oudheid en cultuur en het hoge kennisniveau van het docententeam dragen daar zeker een steentje aan bij. We zouden liegen als we beweren dat er geen andere scholen zijn die dat ook kunnen. Het werkelijk bijzondere zit hem bij ons in het feit dat de school bol staat van klassiek en intellectueel gedachtegoed en tegelijkertijd een broeikas is van initiatieven en innovatie.
Vandaag de dag zijn we maar al te snel met het opplakken van labels. Een ’profiel’ dat kinderen al van jongs af aan in een hokje plaatst. Dat lijkt heel overzichtelijk op het eerste gezicht. Maar eenmaal op de middelbare school maken kinderen een ware groeispurt door. Hun interesses schommelen en ze leren eigen, nieuwe afwegingen te maken. Door ons brede aanbod krijgen onze leerlingen de tijd om zich te oriënteren. Te ontdekken. Te experimenteren. Zich nog niet af te sluiten voor de dingen waar ze nu wat minder goed in zijn. Kortom, de ruimte krijgen om echt hun passie te vinden en zich te ontwikkelen tot unieke en waardevolle talenten.
Op De Breul zorgen we voor een warm en veilig klimaat, zodat iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. Ontwikkelen, ondernemen en ontdekken staan bij ons centraal.
Leren doen de leerlingen samen, met persoonlijk maatwerk voor ieder afzonderlijk. Samen met de leerling zoeken we de balans tussen haalbaar en uitdagend: onderwijs op een passend niveau en in het juiste tempo, met meer of minder begeleiding.
We stimuleren de vaardigheden die zo belangrijk zijn in de 21e eeuw, zoals creatief denken, samenwerken, mediawijsheid en burgerschap. Muziek, kunst en cultuur zijn bij ons volwaardige vakken. Iedere leerling ontwikkelt talenten in activiteiten of excellentieprogramma’s. Leerlingen verlaten onze school met een diploma én een persoonlijk digitaal portfolio dat laat zien wie zij zijn.
Arnhemsebovenweg 98
3708 AG Zeist
Kranenburg is een school voor praktijkonderwijs met een betekenisvol, toekomstgericht en positief leer- en leefklimaat. Na het doorlopen van het praktijkonderwijs op Kranenburg kunnen leerlingen zelfstandig en volwaardig in de maatschappij meedoen. Ze zijn in staat zelfstandig te werken, te wonen, hun vrije tijd zinvol te besteden en actief burger te zijn. Om dit te kunnen, ontwikkelen
onze leerlingen competenties op twee terreinen: • algemene competenties op het gebied van wonen, werken, burgerschap en vrije tijd • specifieke beroepscompetenties die passen bij de sector waarvoor zij kiezen. Wij gaan daarbij uit van de individuele mogelijkheden en de talenten van leerlingen.
Je ontdekt waar jouw interesses en talenten liggen, waardoor je steeds beter weet waarom en waarvoor je leert. We doen dat in een leeromgeving die aansluit bij je interesses en waar jouw leerdoelen en kwaliteiten positief worden benoemd. In vier jaar groei je uit tot een zelfbewuste, ondernemende jongere met een diploma. Jij weet waar je voor staat!
Wij willen iets betekenen voor een betere, duurzame en inclusieve wereld. Een wereld waarin mensen gelijkwaardig zijn, met respect en vanuit vertrouwen met elkaar omgaan, omzien naar elkaar, elkaar willen ontmoeten en elkaars talenten willen benutten. Hiervoor putten wij uit de christelijke bron. Onze scholen geven vanuit deze bron ieder invulling aan hun eigen identiteit. Wij vormen een leef-, leer- en werkgemeenschap waarbinnen die ene leerling maximaal wordt uitgedaagd en nieuwsgierig blijft om zich permanent en overal te ontwikkelen. Dit gebeurt vanuit de persoon die hij of zij is, in relatie met de wereld en de mensen om zich heen.
Wij geloven in het nut en de noodzaak van christelijke waarden, zoals die in de Bijbel zijn overgeleverd. Wij geloven dat elk mens uniek en waardevol is en een opdracht heeft te vervullen in de wereld. Wij geloven dat elk mens talenten heeft, die kan ontwikkelen en die kan laten bloeien en groeien.
Geloof, hoop en liefde vormen de basis in onze pedagogische opdracht. Wij bieden onze leerlingen structuur, kwalitatief goed onderwijs en begeleiding en er heerst een positief klimaat in de school.
Op het Oostwende College streven wij vanuit onze identiteit naar betrouwbaarheid, binding en integriteit. Hierbij zoeken wij de inspiratie in Gods woord zoals verwoord in de bijbel. In dialoog met elkaar geven wij vorm aan uitdagend en eigentijds onderwijs met een open oog naar de samenleving. Onze persoonlijke waarden, geworteld in de protestants christelijke traditie, vormen het uitgangspunt. Onze leerlingen zijn de dragers van de toekomst, ieder met de talenten aan hem of haar toevertrouwd. Leerlingen helpen om dit talent te ontdekken en te leren gebruiken, vormt het doel van ons onderwijs. Op zowel het cognitieve als sociaal emotionele vlak. Naast de aandacht voor het individuele, ervaren leerlingen aandacht voor de ander en voor de samenleving vanuit een betrokken en kritische houding.
Het Taalcentrum, waar taal en cultuur samenkomen. Het Taalcentrum is een school voor leerlingen tussen de 12 en 18 jaar die nog maar net in Nederland zijn en nog niet goed Nederlands spreken. Bij ons leer je in 2 jaar de Nederlandse taal goed spreken, lezen en schrijven. Hierna ga je verder leren op een ‘echte’ Nederlandse school.
De leerling loopt naast de theoretische vakken op Het Element al stage in de beroepspraktijk en volgt lessen aan het mbo. Het Element lijkt een hele grote school, maar voelt toch heel veilig en vertrouwd. Dat vinden we belangrijk, want als de leerling zich fijn voelt, kan hij/zij zijn/haar talent goed ontwikkelen. Op Het Element krijgt de leerling dan ook niet alleen goed onderwijs, maar ook goede begeleiding.
De school biedt gedegen en goed onderwijs in klassen van 16 tot 24 leerlingen. Het Element heeft ook verwachtingen van leerlingen. Het Element heeft ook verwachtingen van leerlingen. Niet voor
niets luidt de onderzin van onze naam: ‘Waar passie en talent samenkomen’. Als een leerling in zijn kracht zit, kunnen er wonderbaarlijke prestaties worden geleverd. Het is deze positieve houding van de school die leidt tot mooie resultaten. Een belangrijk element is de factor VERTROUWEN. Vertrouwen zien wij terug in de relatie met de mentor en de leerlingen, zodat zij kunnen groeien.
Op Mavo Muurhuizen staat de leerling centraal. Wij willen een toegevoegde waarde hebben in de ontwikkeling van de leerling. De leerlingen en docenten op onze school zijn actief, betrokken en gemotiveerd. Wij dagen leerlingen uit om hun kwaliteiten optimaal te ontwikkelen, wij houden rekening met de verschillen in leerlingen en gaan uit van relatie, competentie en autonomie. Mavo Muurhuizen heeft een warm en veilig schoolklimaat. Leerlingen kunnen zich optimaal ontwikkelen in een kleinschalige omgeving waarin ze zich gezien voelen. Respect voor elkaar en acceptatie zijn voor Mavo Muurhuizen belangrijke waarden.
Onderwijs op maat, actieve leerlingen in de les en leren van en met elkaar. Elke leerling is verschillend en verdient het onderwijs dat bij hem of haar past. Het omgaan met verschillen is een belangrijke pijler op onze school. Een tweede uitgangspunt is dat elke leerling actief is in de les. Ten slotte bevorderen wij het leren van en met elkaar. Zo leren de leerlingen samen te werken, gebruik te maken van elkaars mogelijkheden en verantwoordelijkheid te nemen.
In onze kleine school zorgen we voor uitdagend, inspirerend en gevarieerd onderwijs. Leerlingen vinden het een leuke en gezellige school, waar de onderlinge sfeer goed is. Elke leerling voelt zich thuis. Alle medewerkers van de school werken met het doel dat leerlingen zich optimaal kunnen ontplooien en verantwoordelijkheid nemen voor het eigen bestaan en dat van anderen.
Leerlingen leren zelfstandig te functioneren in een samenleving die steeds verandert. Ze leren hun eigen talenten en hun omgeving kennen. Ook leren ze om invloed te nemen en verantwoordelijk te zijn voor hun leefomgeving. Zo houden we samen de school en de schoolomgeving netjes. Dagelijks worden enkele leerlingen aangewezen om te helpen de school op orde te houden. We zijn als school trots op onze prachtige schooltuin. Ook hier helpen leerlingen tijdens de lessen om de tuin te verzorgen en te onderhouden.
Op het Amadeus Lyceum hebben we een eigentijdse kijk op onderwijs, gebaseerd op vier kernwaarden. Deze vormen de basis voor de
inrichting van het onderwijs en voor hoe wij met elkaar omgaan.
1. Dialoog en respect: samen werken, samen leren
Bij ons op school is er een gemoedelijke en open sfeer. We hebben
respect voor elkaar en luisteren naar elkaar. We zien elkaar echt
staan! Eigenlijk is het gewoon heel gezellig bij ons op school.
2. Zelfsturing: eigen keuzes maken
Als leerling ben je actief met jezelf bezig. Je krijgt alle ruimte om
jouw ambities en doelen waar te maken. De mentor speelt daarbij
een belangrijke en centrale rol. We geven je zoveel verantwoordelijkheid als je zelf aan kunt.
3. Persoonlijke ontwikkeling: presteren op eigen niveau
Waar ben jij goed in? Waar wil je nog meer aan werken? Kun je hulp
van anderen gebruiken of help je hen juist een handje? We kijken
samen naar wat voor jou goed is. Dat jij je persoonlijk ontwikkelt,
daar gaat het om. Op welke manier dat het beste kan is voor iedereen anders. We stippelen samen een goede route uit zodat jouw
talent optimaal wordt benut!
4. Creativiteit: omgaan met uitdagingen
Op het Amadeus Lyceum is volop ruimte voor creativiteit en eigenheid. Je kunt jezelf zijn. Je leert creatief om te gaan met uitdagingen
en je eigen leerproces. Het onderwijsaanbod biedt veel ruimte voor
kunst en cultuur. Zo werk je bijvoorbeeld aan zelfbewustzijn en tolerantie.
Vanuit de christelijke levensovertuiging worden onze leerlingen onderwezen en begeleid op hun weg naar volwassenheid. We willen hen leren zorg en respect voor elkaar en de leefwereld om hen heen te hebben, om zo een eigen ontplooiing mogelijk te maken. De school staat open voor diversiteit en eigenheid van het individu, maar verwacht van alle ouders en leerlingen dat zij de christelijke
grondslag en identiteit respecteren. Van leerlingen verwachten we bovendien dat zij deelnemen aan alle activiteiten die de school in het kader van haar identiteit organiseert. Natuurlijk besteden wij aandacht aan de christelijke feestdagen, zo zijn er de week voor de kerstvakantie verschillende activiteiten die in het teken staan van het kerstfeest.
Wij bereiden je voor op het functioneren in een snel veranderende wereld, flexibiliteit en tolerantie zijn daarbij een voorwaarde. We helpen je je talenten te ontdekken en je vaardigheden te ontwikkelen. Jij als persoon staat bij ons centraal. Ons onderwijsconcept is erop gericht leerlingen in de loop van hun schooltijd steeds meer verantwoordelijkheid te geven voor hun leerproces, waarbij zij in toenemende mate ruimte krijgen voor een individuele invulling van het lesprogramma. In dit concept kent het onderwijs een goede verdeling tussen klassikale programmaonderdelen en individuele leerroutes. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen leren om in samenwerking met elkaar te functioneren, om zo tot resultaat te komen.
Wij begeleiden vmbo basis- en kader leerlingen uit de wijde omgeving van Zeist is een warme en persoonlijke sfeer naar een oriëntatie op vakmanschapschap, vervolgonderwijs, zelfstandigheid en een betekenisvolle plek in een globaliserende maatschappij.Onze leerlingen ontwikkelen zich het beste in de praktijk; ze leren door te doen. In de onderbouw gebeurt dat vanaf dag 1 in onze unieke Doevak-school. In de bovenbouw wordt in de praktijk geleerd van ervaren leermeesters bij bedrijven in de omgeving. Daarnaast bieden we een unieke éénjarige kaderopleiding Training & Reflectie binnen het profiel Economie & Ondernemen voor leerlingen vanuit tl-havo.
Met behoud van het goede en rekening houdend met de innovatiecapaciteit van de school, streven we in de komende jaren naar meer gedifferentieerd onderwijs om onze gymnasiumleerlingen maatwerk te kunnen bieden. We houden daarbij voor ogen welke kennis en vaardigheden de leerlingen nodig hebben in de maatschappij en in het vervolgonderwijs. Ons onderwijs richt zich de komende jaren op het bevorderen van de motivatie, de zelfstandigheid en de eigen verantwoordelijkheid van leerlingen. Daarbij zorgen we voor ontwikkelruimte voor leerlingen en medewerkers en voor meer fysieke ruimte.
Professor Lorentzlaan 16
3701 CC Zeist
In ons onderwijs staat het leren van de leerling centraal. Daarbij zoeken we naar een evenwicht tussen uitdaging en ondersteuning. Wij nemen bij ons onderwijs aan dat jonge mensen van nature gemotiveerd zijn de mogelijkheden die zij hebben, te ontwikkelen. We gaan ervan uit, dat leerlingen medeverantwoordelijk zijn voor hun eigen ontwikkeling. Individuele verschillen in talenten en leerstijlen vormen een (belangrijk) vertrekpunt in ons onderwijs.
Lindenlaan 23
3707 EP Zeist
Op onze school komen alle leerlingen in aanraking met een grote diversiteit aan levensvisies, individuele visies, gemeenschappelijke visies, religieuze en niet religieuze visie, dichtbij en ver weg. Als school willen wij onze leerlingen helpen in hun levensbeschouwelijke ontwikkeling. We leren ze om nieuwsgierig te zijn, hun oordelen soms tijdelijk op te schorten en een eigen levensvisie te ontwikkelen.
Ons baken daarbij is ‘een goed mens’. In de verschillende godsdiensten en ook in niet-godsdienstige levensbeschouwingen zijn er regels, aanbevelingen of ‘goede werken’ geformuleerd. Een goed mens is zichtbaar in de dagelijkse omgang in de school: met iemand contact zoeken, iemand hulp bieden, goede raad geven, elkaar vergeven. Onderlinge verbondenheid is binnen onze school van het grootse belang!
Kortom, als leergemeenschap willen we werk maken van ‘een goed mens zijn’ en ‘een goed leven’. Dit uitgangspunt op College de Heemlanden is zichtbaar en merkbaar voor onze leerlingen en voor iedereen die zich verbonden voelt met onze school.
De Baanbreker is een kleine, regionale school voor algemeen bijzonder onderwijs met ruim 160 leerlingen. De leerlingen tussen 12 en 18 jaar worden opgeleid voor de arbeidsmarkt en/of hetvervolgonderwijs. Ze leren door praktijkervaring op te doen. Theorie wordt gekoppeld aan praktische opdrachten in de praktijk en aan stages. Naast de competenties op het gebied van werken, wonen, vrije tijd en burgerschap wordt er aandacht besteed aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de leerling, door het aanleren of verbeteren van sociale en praktische vaardigheden om voor zichzelf te kunnen zorgen. Het onderwijs en de begeleiding zijn erop gericht om de leerling zijn kwaliteiten en talenten volledig te laten ontplooien, zodat de leerling een zelfstandige plaats in de maatschappijvervolgonderwijs. Ze leren door praktijkervaring op te doen.
Wij geloven dat God een plan met de wereld heeft. Hij heeft Zich aan Zijn schepping verbonden, en wil dat heel de wereld vol wordt van Zijn Heerlijkheid. Hij heeft ons geschapen naar Zijn beeld. En Hij wil ons inschakelen om Zijn doel te bereiken. Gods doel is niet veranderd. Ook niet toen wij mensen voor onze eigen heerlijkheid kozen. Door Jezus’ offer zijn wij verlost en ontvangen wij opnieuw een hoge positie in Gods plan. Hij wil ons herscheppen en gebruiken om Zijn doel met de schepping te realiseren. Zo wil God ook jou gebruiken. Hij heeft een plan met jou. Hij heeft zich aan jou verbonden. Hij wil dat jij vol bent van Zijn Heerlijkheid. Je mag op Hem lijken. Je mag Zijn medewerker zijn. Met de talenten die Hij je gaf. Met Zijn Geest die Hij je geeft.
Medewerkers en leerlingen van Guido staan in relatie tot zichzelf, tot God de schepper, tot de school en tot de maatschappij. In ons onderwijs hebben deze vier perspectieven een plek. We leiden de leerlingen op, rusten hen toe en helpen hen zich te vormen tot mensen die zich steeds meer zelfstandig in een vervolgopleiding in een complexe wereld zullen gaan bewegen. Daartoe willen we hen
toepasbare kennis en vaardigheden laten verwerven die tot een diploma leiden.
Medewerkers en leerlingen van Guido staan in relatie tot zichzelf, tot God de schepper, tot de school en tot de maatschappij. In ons onderwijs hebben deze vier perspectieven een plek. We leiden de leerlingen op, rusten hen toe en helpen hen zich te vormen tot mensen die zich steeds meer zelfstandig in een vervolgopleiding in een complexe wereld zullen gaan bewegen. Daartoe willen we hen
toepasbare kennis en vaardigheden laten verwerven die tot een diploma leiden.
Guido biedt onderwijs dat bijdraagt aan de brede ontwikkeling van iedere leerling op het gebied van attitude, persoonlijke vorming, vaardigheden en kennis. Leerlingen leren om hun verantwoordelijkheid als burger te nemen in de samenleving. Onze christelijke identiteit is het uitgangspunt van deze burgerschapsvorming.
Net zo belangrijk vinden we dat je ontdekt waar je goed in bent en enthousiast van wordt. Je leert iets te betekenen voor de maatschappij en voor een ander. Kernwaarden: Diversiteit: wij kiezen voor een school die een brede afspiegeling is van de samenleving en de wijk. Onze identiteit is interconfessioneel (rk/pc). Dat merk je doordat we op eigentijdse wijze gestalte geven aan christelijke waarden. Ruimte: we dagen onze leerlingen uit om te ontdekken waar hun talenten liggen en die verder te ontwikkelen. De een heeft een talenknobbel, de ander is goed in exacte vakken, een derde blinkt uit in creativiteit. Verbinding: de sfeer op onze school is open, gezellig en veilig. Wij willen dat onderwijs betekenis heeft en verbinden het daarom met de wereld buiten school. Dynamiek: We betrekken andere partijen bij onze lessen en activiteiten en trekken er veel op uit. Er is ruimte voor vernieuwing: we zijn altijd op zoek naar manieren om ons aanbod te verrijken en leerlingen nog beter op hun toekomst voor te bereiden.
De leerlingen van het Globe College zijn gemotiveerde jongeren, waar de school hoge verwachtingen van heeft. Die verwachtingen zorgen ervoor dat je geprikkeld wordt om beter te presteren en je talenten te ontwikkelen. Hiervoor bieden wij passend onderwijs met een goede onderwijsondersteuning, extra zorg voor leerlingen die dat nodig hebben en veel aandacht voor Taal, Talent & Toekomst.
De leerlingen van het Globe College zijn gemotiveerde jongeren, waar de school hoge verwachtingen van heeft. Die verwachtingen zorgen ervoor dat je geprikkeld wordt om beter te presteren en je talenten te ontwikkelen. Hiervoor bieden wij passend onderwijs met een goede onderwijsondersteuning, extra zorg voor leerlingen die dat nodig hebben en veel aandacht voor Taal, Talent & Toekomst.
De leerlingen van het Globe College zijn gemotiveerde jongeren, waar de school hoge verwachtingen van heeft. Die verwachtingen zorgen ervoor dat je geprikkeld wordt om beter te presteren en je talenten te ontwikkelen. Hiervoor bieden wij passend onderwijs met een goede onderwijsondersteuning, extra zorg voor leerlingen die dat nodig hebben en veel aandacht voor Taal, Talent & Toekomst.
Wij leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van studenten tot zelfbewuste professionals. Wij geven studenten meer dan een opleiding en leren hen meer dan een vak. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van talent, arbeidsvaardigheden, ondernemend gedrag, maatschappelijke betrokkenheid, respect voor elkaar en burgerschap. Deze keuzes zijn verankerd in onze missie en visie.
Kernwaarden
Aan ons onderwijs liggen 3 kernwaarden ten grondslag:
persoonlijk
ambitieus
ondernemend
Persoonlijk
Bij ons mogen studenten rekenen op respect, persoonlijke aandacht en geborgenheid, omdat deze waarden verankerd zijn in onze interconfessionele identiteit. MBO Utrecht biedt een kleinschalige leer- en werkomgeving, waardoor studenten zich snel betrokken en verbonden voelen.
Ambitieus
Bij ons worden studenten uitgedaagd en krijgen zij uitstekende mogelijkheden om hun talenten optimaal tot hun recht te laten komen. Met het brede aanbod aan opleidingen en leerbedrijven kunnen zij de keus maken die het beste bij hen past. Hiermee wordt een stevige basis voor hun vervolgopleiding en verdere loopbaan gelegd.
Ondernemend
Bij ons wordt gewerkt aan de ontwikkeling van kennis, vaardigheden, houding en gedrag van studenten. Er is ruimte en waardering voor eigen initiatief. Studenten krijgen de gelegenheid zich te ontwikkelen en in de praktijk ervaring op te doen, bijvoorbeeld in één van onze leerbedrijven, die midden in de samenleving staan.
Mbo4-opleidingen
Na vmbo kun je in slechts 2 jaar je mbo4-diploma behalen. De Tio-opleidingen zijn snel en intensief, doordat je veel les en begeleiding krijgt en in de zomer stage loopt. Indien je havo hebt afgerond dan kun je je mbo4-diploma zelfs in 1 jaar behalen. Alle mbo-opleidingen van Tio zijn uitgeroepen tot Topopleidingen in de Keuzegids Mbo.
Tio biedt de volgende mbo-opleidingen aan:
Commercieel Business Management
Hotelmanagement
Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess)
GRAFISCH LYCEUM UTRECHT
Het Grafisch Lyceum Utrecht is een creatieve en veilige school. Dat vinden we belangrijk. Bij ons kan elke student zijn of haar talenten volledig ontwikkelen.
Wij hebben respect voor ieders persoonlijkheid. Daarom kom je bij ons ook tot je recht als je niet onmiddellijk in een hokje past.
Omdat het Grafisch Lyceum Utrecht een kleinschalige vakschool is, ben je bij ons nooit een nummer. We kennen je en helpen je met modern onderwijs de wereld van media, vormgeving en communicatie in.
Bij ons werken betrokken docenten met een grote vakkennis. Wij hebben erg goede contacten met heel veel bedrijven uit de wereld van media, vormgeving en communicatie. Veel werknemers en ondernemers in deze sector hebben zelf bij ons hun opleiding gevolgd en kennen ons van binnenuit.
DE ORGANISATIE
Op het Grafisch Lyceum Utrecht volgen bijna 2.200 studenten een opleiding voor media, vormgeving of communicatie. Onze 215 medewerkers zorgen voor eigentijds onderwijs en een soepel lopende organisatie.
Het college van bestuur bestaat per 1 april 2019 uit Sandra Beentjes als voorzitter met Peter de Vries als lid college van bestuur. In collegiaal verband geven zij leiding aan het Grafisch Lyceum Utrecht.
De school heeft zeven onderwijsteams die ieder bestaan uit 15 tot 20 docenten en instructeurs. Een team is verantwoordelijk voor één of meer opleidingen.
Nimeto is dé mbo vakschool voor creatieve ruimtemakers. Op onze school volgen ongeveer 1.350 studenten een creatieve, ondernemende of technische opleiding. Bij ons leer je hoe je vormgeeft aan de ruimte om je heen. De ruimte waarin je woont, werkt, winkelt en ontspant. Of het nou gaat om een huis of een winkel, om ontwerp, inrichting, onderhoud of communicatie.
Om vorm te geven aan de ruimte in de wereld om ons heen hebben we vakmensen nodig. Zelfbewuste, creatieve ruimtemakers die precies weten wat ze doen. Zulke mensen leiden wij op.
Het Hoornbeeck is een reformatorische mbo-school en biedt kwalitatief goed onderwijs met Gods Woord als leidraad. Dat onderwijs willen we graag voor zoveel mogelijk reformatorische jongeren mogelijk maken. Om het christelijk karakter van de school te waarborgen vragen we van onze studenten en medewerkers dat ze de identiteit van de school onderschrijven.
Het Hoornbeeck College sluit in haar godsdienstige toerusting aan op kerk en gezin. In principe moeten de ouders van studenten en onze medewerkers belijdend en meelevend lid zijn van één van de onderstaande kerkverbanden:
Gereformeerde Gemeenten;
Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland;
Hersteld Hervormde Kerk;
Hervormde Gemeenten (PKN)*;
Gereformeerde Gemeente in Nederland;
Christelijk Gereformeerde Kerk (Bewaar het Pand).
Ambitie
ROC Midden Nederland staat voor actueel en relevant onderwijs. Ons onderwijs maken we samen, in co-creatie met het beroepenveld waarvoor we onze studenten opleiden.
Actueel
Ons onderwijs is van nu en voor de toekomst. Onze studenten zijn onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt en zijn voorbereid op het burgerschap in de 21ste eeuw.
Relevant
Wat een student bij ons leert, is relevant voor het beroep of de loopbaan. Ook de theoretische kennisoverdracht brengen wij altijd in relatie met het beroep(enveld). Ons onderwijs is relevant omdat we ons opleidingenportfolio voortdurend aanpassen aan de brancheontwikkelingen. Geregeld stoppen we met opleidingen en starten we nieuwe opleidingen, vooral op het snijvlak van bestaande clusters (‘cross-overs’). Onze portfoliokeuzes zijn altijd specifiek: toegespitst op ontwikkelingen in een bepaalde sector, in onze regio en voor een bepaalde leerroute of niveau. Dit alles op basis van de wensen en behoeften van de arbeidsmarkt.
Co-creatie
Samen met het bedrijfsleven en instellingen geven wij ons onderwijs vorm. Onze docenten en studenten maken onderwijs met onze partners in de branche. Co-creatie is onze ‘mind set’: samen scheppen, samen ontwikkelen.
ROC Midden Nederland verzorgt beroepsonderwijs vanuit kleinschalige en branchegerichte mbo-colleges. Deze colleges hebben een duidelijke en herkenbare identiteit. Tegelijkertijd profiteren we van de voordelen die een roc als geheel biedt: meer keuzemogelijkheden voor studenten, investeringsruimte, een robuuste ondersteuningsorganisatie, financiële stabiliteit en een sterke positie in de regio.
In de regio Utrecht en omstreken bieden we een breed palet opleidingen aan. Daarmee zijn we een belangrijke toeleverancier van middelbaar geschoolde arbeidskrachten en leveren we een belangrijke bijdrage aan de maatschappij en economie. Dat gebeurt ook via ons VAVO Lyceum en onze Bedrijfsopleidingen.
Ontdek en ervaar je kracht op de Catharijnepoort. Er is in het leven veel te leren en te ervaren. De Catharijnepoort is een lerende organisatie waarbinnen we middels effectief onderwijs het beste uit de leerlingen en onszelf halen. Door te reflecteren op onze lessen en open te staan voor feedback, kunnen leerlingen optimaal profiteren van de kwaliteit van ons onderwijs. Dat biedt kansen voor onze leerlingen, die opgroeien in een wereld die snel verandert. Hoe de toekomst er in de 21e eeuw precies uit gaat zien, is nog niet bekend. We weten wel dat we kinderen kunnen voorbereiden door ze te helpen om ICT-vaardig te worden, kritisch en creatief te leren denken en goede sociale vaardigheden te ontwikkelen. Binnen onze school is aandacht voor vernieuwing. We denken in mogelijkheden en leren continu vanuit een open houding naar elkaar. Plezier hebben in leren, binnen een vertrouwde en veilige omgeving, is een voorwaarde om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Kinderen worden uitgedaagd en krijgen ruimte om zelf oplossingen te bedenken en doelen te stellen. Zo krijgt ieder kind de kans om uit te blinken. Door kinderen verantwoordelijk te maken voor hun eigen leerproces, creëren we eigenaarschap, waardoor de motivatie om te leren groter wordt. Eenvoud is hierbij leidend, focus op de zaken die belangrijk zijn. Dat werkt!
Om je waardevol te voelen in de wereld van morgen en een bijdrage te leveren aan de nieuwe samenleving, is het belangrijk dat leerlingen hun eigen kwaliteiten ontdekken en blijven ontwikkelen. Dat vraagt om onderwijs dat het beste uit elk kind haalt, onderwijs dat leerlingen laat groeien. Ons onderwijs: sluit aan bij de ontwikkeling van het kind, biedt elke leerling de ruimte om persoonlijke keuzes te maken op basis van zijn interesses, kwaliteiten en leerstrategieën, leert kinderen vanuit verschillende disciplines samenwerken met andere leerlingen, werkt met Engels als tweede taal voor alle leerlingen. Stepping Stones wil graag dat kinderen hun kwaliteiten goed benutten. Het is mooi om te zien dat kinderen hun verantwoordelijkheid nemen voor het grotere geheel; je medeleerlingen, je groep en de school.
Jouw talent goed op de rit! Dat is waar het bij ons onderwijs op basisschool de Achtbaan om gaat. Het erkennen, herkennen en ontwikkelen van je talent is volgens ons alleen mogelijk als je je prettig en veilig voelt op school. Natuurlijk werkt er op de Achtbaan een team dat ervoor zorgt dat iedereen de rit in de Achtbaan op zijn eigen manier kan beleven. Plezier, aandacht, verantwoordelijkheid en vernieuwing staan hierbij voorop. Wij zien de ontwikkeling van kinderen als een doorlopend proces waarbij we een procesgerichte benadering fundamenteel achten. Dit om een ‘growth mindset’ bij kinderen en bij teamleden te realiseren. Door kwalitatief goed onderwijs helpt De Achtbaan leerlingen zich op een prettige, veilige manier te ontwikkelen. We helpen ze hun zelfstandigheid te vergroten en kennis op te doen, zodat ze positief, vriendelijk, open en met vertrouwen de wereld in gaan.
Ik weet wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan.’ De moderne samenleving vraagt om zelfsturende en zelfstandige mensen die initiatieven nemen en actief en creatief zijn; die beslissingen kunnen nemen, kunnen samenwerken en overleggen, die zich verantwoordelijk voelen voor het welbevinden van zichzelf en anderen. Basisvoorwaarden hiervoor zijn: zelfvertrouwen hebben, vrij zijn van emotionele belemmeringen, het hebben van een onderlinge relatie en nieuwsgierig zijn. In onze samenleving leren mensen een leven lang. Wij bereiden kinderen daar op Hof ter Weide op voor. Basisvaardigheden zoals lezen, schrijven en rekenen zijn daarbij van primair belang, maar ook zelfstandig leren en zelf keuzes maken.
Voor de kleuters onderschrijven wij nog specifiek het belang van spelend leren, waarbij het driedimensionaal handelen (handelen, doen, ervaren) centraal staat. Ook werken we vanuit de zone van naaste ontwikkeling met een uitdagende leeromgeving.
De moderne samenleving vraagt om zelfsturende en zelfstandige mensen die initiatieven nemen en actief en creatief zijn; die beslissingen kunnen nemen, kunnen samenwerken en overleggen, die zich verantwoordelijk voelen voor het welbevinden van zichzelf en anderen. Basisvoorwaarden hiervoor zijn: zelfvertrouwen hebben, vrij zijn van emotionele belemmeringen en nieuwsgierig zijn. In onze samenleving leren mensen een leven lang en is de wereld waarmee wij te maken hebben groter dan onze landsgrenzen. Wij bereiden kinderen daarop voor. Basisvaardigheden zoals lezen, schrijven en rekenen zijn daarbij van primair belang, maar ook zelfstandig leren, kritisch denken en keuzes maken, jezelf kennen en beheersen, samenwerken en creatieve ontwikkeling zijn belangrijk om te leren. Onze leerlingen staan stevig en vol zelfvertrouwen in het leven. Ze leren het beste uit zichzelf te halen en hebben een onderzoekende houding, zelfkennis. Ze hebben inzicht in hun eigenheid en kwaliteiten en hebben een eigen, brede ontwikkeling. Onze ambitie die wordt verwoord in: Je beste zelf zijn!
Onder De Bogen werkt vanuit een eigen filosofie: aandacht en ruimte voor het kind als aankomend wereldburger. Aandacht, omdat wij kinderen zien opbloeien als zij lekker in hun vel zitten en zelfvertrouwen hebben. Ruimte, omdat wij zelfstandigheid en samenwerken belangrijk vinden. Leerlingen leren samenhang ontdekken en nemen verantwoordelijkheid. Kinderen die veel kennis hebben van de wereld om hen heen, respectvol met elkaar omgaan, nieuwsgierig zijn naar de mening van anderen, hun eigen mening goed (ook in het Engels) onder woorden kunnen brengen en over grenzen heen kijken. Dát zijn leerlingen van Onder De Bogen.
Ons motto: denken, durven, doen. Het resultaat: een bredere kijk op de wereld en een sterke start in de samenleving.
Het team van De Krullevaar wil de kinderen zodanig begeleiden en stimuleren dat zij zich ontwikkelen tot zelfstandige personen die verantwoordelijkheid kunnen en willen dragen voor zichzelf, voor hun omgeving en voor de samenleving waarvan zij deel uitmaken. De christelijke identiteit komt als volgt tot uiting op school: Wij leren de kinderen respect en aandacht te hebben voor mensen uit andere culturen en met een andere levensbeschouwing; Wij leren de kinderen respect te hebben voor hun leefomgeving; Wij lezen wekelijks een Bijbelverhaal. Hierbij brengen we de twee werkelijkheden bij elkaar: de wereld van het (christelijk) gelijk enerzijds en de (ervarings-)wereld van het kind anderzijds;
Met kerst en Pasen besteden wij uitgebreider aandacht aan het leven van Jezus. Basisschool De Krullevaar in De Meern heeft haar visie geënt op vertrouwen, verbinden en verwonderen. Op deze drie pijlers is ons onderwijs gebaseerd.
Jenaplanschool Zonnewereld heeft tweejarige stamgroepen. Elk van deze stamgroepen heeft een eigen klas, waarvoor de kinderen veelal zelf verantwoordelijk zijn. Een focus in dit type onderwijs ligt op de samenwerking tussen kinderen, niet alleen van de eigen leeftijd, maar ook van andere leeftijden. Naast de focus op de intellectuele ontwikkeling wordt er in het Jenaplanonderwijs nadruk gelegd op de ontwikkeling van creatieve en sociaal-emotionele vaardigheden. Wereldoriëntatie is het hart van het onderwijs zodat de kinderen zoveel mogelijk ervaringen opdoen.
De Ridderhof is een protestants christelijke basisschool en maakt deel uit van de Stichting voor Protestants Christelijk
Onderwijs te Utrecht (P.C.O.U.). Leerkrachten op de Ridderhof zijn toegewijd, betrokken en vinden het belangrijk dat iedereen op school ‘durft te
doen en te zijn’. Binnen ons onderwijs staat gelijkwaardigheid, elkaar zien en zorgzaamheid voorop. Om te komen tot een optimale onderwijskwaliteit delen wij kennis en ervaring. Wij werken systematisch, creatief en transparant aan cognitieve- en sociaal-emotionele ontwikkeling. Ons uitgangspunt is dat een kind zich veilig voelt, zodat het zich optimaal binnen zijn eigen mogelijkheden kan ontwikkelen. Kinderen leren bij ons zelfstandig spel-, leer- en werktaken uit te voeren. Ouders betrekken we bij dit leerproces. Op de Ridderhof werken we doelgericht. We benaderen elkaar positief en werken met plezier. Onze visie is leidend. Nieuwe ontwikkelingen toetsen wij hieraan.
De PCOU Willibrord-scholen (dus ook De Oase) streven als ontmoetingsscholen naar een praktische vertaling van christelijk geïnspireerde waarden en normen, zoals respect, zorgzaamheid en tolerantie in een multiculturele samenleving. Het hart van onze onderwijsvisie is de lerende leerling: het gaat om zijn of haar ontwikkeling. Die ontwikkeling is alleen mogelijk als ook de medewerkers zich blijven ontwikkelen: geen lerende leerling zonder lerende docent. Daarom zien wij elke school op zich en de stichtingen als geheel als lerende organisaties, gericht op de ontwikkeling van de leerlingen. Zo’n proces vraagt om een uitdagende leeromgeving (mede door ICT), met open vensters naar de maatschappij. Voorwaarde is een duidelijk gestructureerde schoolorganisatie, waarbinnen elke persoon gekend, herkend en erkend wordt en zich veilig voelt.
De kinderen leren op de Odyssee samenwerken met anderen. Dit doen ze in hun eigen groep en ook tijdens groepsdoorbrekende activiteiten. Op onze school werken we met een maatjessysteem waarbij de oudere kinderen de jongere kinderen helpen. Bovenbouwkinderen helpen als mediator bij het naleven van de afspraken van de methode De Vreedzame School op het schoolplein. We zorgen voor een goede sfeer in de groepen en we werken met onze vijf Gouden Regels Linkje naar Gouden Regels. Het is prettig ouders op de hoogte zijn van onze werkwijze en afspraken met de kinderen. We vinden het belangrijk dat ouders, kinderen en team met elkaar samenwerken en elkaar weten te vinden. Dit draagt bij aan een optimale ontwikkeling van de kinderen. Samen zorgen we zo voor een fijne basisschooltijd van de kinderen!
Kinderen laten stralen in hun ontwikkeling, dát is onze missie! Stralen betekent voor ons: een plek waar je graag wilt zijn, van verwondering en verbinding, waar talenten tot uiting komen, waar je leert doorzetten en trots bent op je eigen groeistappen, waar je grenzen leert verleggen. Een plek waar kinderen worden uitgedaagd hun eigen dromen na te jagen, zoveel mogelijk op eigen benen leren staan én elkaar ondersteunen waar nodig. Binnen ons kindcentrum ontwikkelen kinderen zich cognitief, creatief, motorisch en sociaalemotioneel. Sport- en cultuuractiviteiten hebben een centrale plek binnen ons samenhangende aanbod van onderwijs en opvang. De activiteiten vinden plaats onder één dak, vanuit één aanpak en één pedagogische visie. We werken vanuit een gezamenlijke
verantwoordelijkheid en ieders kracht, zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.
We proberen, waar mogelijk, de eigen initiatieven en interesses van elk kind, hun ervaringen en belevingen als uitgangspunt te nemen voor het onderwijs.
Een ander uitgangspunt van Freinetonderwijs is dat de organisatie van het klasseleven, meer dan bij het regulier onderwijs, in handen van de kinderen zelf ligt.
Kinderen leren volgens Celestin Freinet van de ervaringen van andere kinderen, van volwassenen, van de maatschappij en van andere culturen.
De leerkracht brengt hierbij diepte en structuur aan. Hieronder staan beknopt de belangrijkste uitgangspunten van ons onderwijs: het aansluiten bij de belevingswereld van de leerling; de school schept een zinvolle context als basis voor het cognitieve en sociale emotionele leren en werken. Het bevorderen van de zelfstandigheid en het eigenaarschap van de leerling; de school zorgt dat leren zo veel mogelijk activiteit en uitkomst van de leerling zelf is. het leren met hoofd, hart en handen; de school maakt van leren onderzoeken, experimenteren, ontdekken en nieuwe verbanden leggen, vanuit verschillende invalshoeken
– het leren naar de mogelijkheden van de leerling; de school zorgt voor een leerklimaat waarin leerlingen worden uitgedaagd hun talenten optimaal te ontwikkelen: op cognitief, creatief en sociaal emotioneel gebied
Als een leerling onze school verlaat is hij in staat om zelfstandig zijn weg te vinden binnen de maatschappij en het vervolgonderwijs. Hij heeft een breed blikveld en weet wat er speelt in de wereld. Hij is maatschappelijk betrokken en in staat om zelf antwoord op vragen te vinden. Hij weet welke wegen te bewandelen en welke bronnen te raadplegen om oplossingen te vinden en neemt daartoe ook het nodige initiatief. Onze leerling is in staat om met anderen samen te werken en hen waar nodig te helpen.
De St. Dominicusschool is een ondernemende school die hoge verwachtingen heeft van haar leerlingen en veel tijd en aandacht geeft aan het individuele kind met zijn/haar eigen talentontwikkeling en kansen zoekt om kinderen uit te laten blinken. Wij vinden het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen in de gebieden waar ze goed in zijn. Kinderen kunnen zich verdiepen in onderwerpen die ze interessant vinden, daar een presentatie over maken en die voordragen aan de klas. Ook geven we kinderen de ruimte om hun werk tijdens zelfstandig werken in te plannen en te maken. Leerlingen die onze school verlaten zijn te herkennen aan hun vermogen om creatief te zijn, initiatieven te nemen en kansen te benutten. Ze zijn uitgedaagd om concrete ondernemingen aan te pakken en ideeën om te zetten in een plan.
Op onze school krijgt uw kind de rust en structuur die het nodig heeft om te leren. We geven daarom in alle klassen les via het Expliciete Directe Instructiemodel. Door de vaste routines in dit model krijgt elk kind de gelegenheid de leerstof in te oefenen en metacognitieve vaardigheden te leren. Hierdoor ontwikkelt uw kind zelfvertrouwen en zelfinzicht. Wij zijn ook een vreedzame school. Dat betekent dat we de kinderen leren om op een prettige manier met elkaar om te gaan. Ieder kind wordt gehoord en gezien, krijgt een stem en leert conflicten met anderen op te lossen. De kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en leren open te staan voor verschillen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen met plezier naar school komen en uitgedaagd worden hun talenten in de volle breedte te ontwikkelen. Op het gebied van rekenen, taal en lezen en op andere ontwikkelingsgebieden. Daarom besteden we ook tijd aan creativiteit en cultuur, bijvoorbeeld door muzieklessen, dans en aandacht voor identiteitsontwikkeling.
Als een leerling onze school verlaat heeft hij zich optimaal ontwikkeld. Doordat een Wijzer aan de Vecht – leerling constant is gestimuleerd in zijn eigen kracht en persoonlijke ontwikkeling kent hij zijn mogelijkheden en is in staat die te benutten. Hij heeft een onderzoekende, ondernemende houding en beschikt over het nodige doorzettingsvermogen om zelfstandig of in goede samenwerking taken aan te pakken en eventuele problemen of vraagstukken op creatieve wijze op te lossen. Hij kan kritisch naar zichzelf, zijn werk en zijn relaties kijken en heeft het vermogen om conflicten constructief op te lossen. Hij heeft begrip voor andere culturen en geleerd om respectvol te communiceren en samen te werken. Hij kijkt positief en met vertrouwen naar zijn vervolgonderwijs en de maatschappij van morgen. In de maatschappij wordt het steeds belangrijker dat kinderen niet alleen goed leren lezen en rekenen, maar zich ook ontwikkelen als zelfstandige wereldburgers die kritisch kunnen denken, goed kunnen samenwerken en zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen leerproces.
De visie van de Montessorischoolschool sluit aan bij de geformuleerde missie en geeft deze ambitie richting. Resultaatgericht, ontwikkelingsgericht, toekomstgericht. In onze samenleving leren mensen een leven lang. Wij bereiden kinderen daarop voor. Basisvaardigheden zoals lezen, schrijven en rekenen zijn daarbij van primair belang, en ook zelfstandig leren, keuzes maken, jezelf kennen en beheersen, samenwerken en creatieve ontwikkeling zijn belangrijk om te leren. Denken in kansen en mogelijkheden loopt als rode draad door ons onderwijs. Wij werken bewust aan een optimale sfeer in de school en bieden een veilige en warme omgeving waarin kinderen zich optimaal kunnen ontplooien en alle kinderen uitblinken!
Op de Paulusschool heerst een fijne sfeer. We werken met de Kanjertraining, een pedagogische aanpak die zich richt op het creëren en behouden van een positief pedagogisch klimaat in de klas en op de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. Kinderen leren zo op een goede manier om te gaan met zich zelf en met een ander. Deze aanpak werkt ook preventief tegen pesten. We hebben een doorgaande leerlijn voor dans, drama, tekenen, handvaardigheid en muziek. Niet alleen de kinderen leren voortdurend. Met alle leerkrachten en medewerkers vormen wij een lerende organisatie, waarbij we gebruik maken van elkaars expertise en leren van elkaar.
Op de Ariënsschool bieden we een veilige omgeving voor onze leerlingen. We bieden passend onderwijs en zorg op maat. Wij differentiëren naar inhoud, hoeveelheid en tempo. Leerlingen die onze school verlaten hebben zich optimaal ontwikkeld. Ze hebben veel geleerd en daar ook plezier in gehad. Lezen, taal en rekenen hebben tijdens de schoolperiode veel aandacht gekregen. Door de stevige basis op deze leergebieden is er sprake van zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Onder begeleiding van de leerkracht hebben kinderen geleerd om mee te denken over hun eigen leerproces en daarbinnen eigen keuzes te maken. Een leerling die de Ariënsschool verlaat kan omgaan met feedback en is kritisch naar zichzelf en zijn werk. Hij heeft geleerd om respectvol te communiceren en op een juiste wijze samen te werken. Er is aandacht voor de ander en houdt daar ook rekening mee. Hij is ondernemend en zelfstandig en beschikt over het nodige doorzettingsvermogen om taken aan te pakken en eventuele problemen of vraagstukken op creatieve wijze op te lossen.
Het welbevinden van kinderen staat op De Spits centraal! Wij streven er naar: leerlingen actief te betrekken bij hun leerproces; werkvormen te gebruiken die leerlingen activeren; leerlingen te stimuleren zelfstandig te werken, maar ook te leren samenwerken; leerlingen te leren omgaan met hun eigen verantwoordelijkheid; zo snel mogelijk specifieke begeleiding te geven bij geconstateerde problemen; rust, ruimte en uitdaging te bieden; kinderen duidelijkheid en structuur te geven. Wij zetten ons in om: onze leerlingen de gelegenheid te geven zo goed mogelijk te functioneren en zich optimaal te ontwikkelen,
kinderen en hun ouders met zichtbaar plezier naar school te laten komen. Wij doen dit door: de kinderen een warm, pedagogisch klimaat te bieden;
systematisch en gedoseerd de ontwikkeling van de leerlingen te volgen; welbevinden en veiligheid van de leerlingen centraal te stellen en regelmatig te evalueren;
de leerlingen basiskennis, vaardigheden en een houding aan te reiken die zij nodig hebben om een actieve rol te kunnen spelen in de eigen leefomgeving en in de samenleving; met de leerlingen levensbeschouwelijk naar de wereld om ons heen te kijken, gebaseerd op de katholieke grondslag; tegemoet te komen aan individuele verschillen.
Door een goede onderwijsorganisatie neer te zetten waarin goed met elkaar wordt samengewerkt en gecommuniceerd in duidelijke structuren, kan er mét en ván elkaar geleerd worden. De sfeer waarin kinderen, ouders en medewerkers met elkaar omgaan is voor ons belangrijk. Het is fijn is om op school te zijn. Leren is leuk! We staan voor een goede kwaliteit van ons onderwijs en streven naar de hoogst haalbare leerresultaten. De leerkrachten zijn goed geschoold en houden hun kennis op peil. De onderwijsleermiddelen zijn up-to-date en zorgvuldig gekozen. We streven naar het welbevinden van alle kinderen door een goed pedagogisch klimaat te scheppen in de hele school. Kinderen die zich sociaal bekwaam voelen en zich emotioneel goed ontwikkelen, zijn op hun gemak en bezitten zelfvertrouwen.
Op Het Schateiland: Mag iedereen er zijn en doet iedereen ertoe, Zijn we Vreedzaam, we gaan op een respectvolle manier met elkaar om en Stellen leerlingen, leerkrachten en ouders doelen om aan te werken, Vinden we kennis van de wereld en maatschappij belangrijk om elkaar te begrijpen, Laten we kinderen hun kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen.
Op het Schateiland mag iedereen er zijn en doet iedereen ertoe. Ieder kind op het Schateiland kent zijn eigen kwaliteiten en leert verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen ontwikkeling. Kinderen zijn vanuit zichzelf nieuwsgierig en ontdekken op die manier de wereld en culturen om zich heen, wat bijdraagt aan respect en acceptatie van anderen.Het Schateiland is een Vreedzame school di e uitgaat van een positieve benadering. De school is een maatschappij in het klein en door samen met ouders het goede voorbeeld te geven leren we de kinderen hoe zij op een respectvolle manier met elkaar om kunnen gaan en open te staan voor ideeën van anderen. Wij kijken naar het complete beeld van het kind, met ouders, de leerkracht en het kind zelf als belangrijke partners. Het Schateiland biedt ruimte voor leerdoelen vanuit de kinderen en zij worden gestimuleerd om zelf verantwoordelijk te zijn voor hun leerproces, waarbij feedback geven en ontvangen en het omgaan met fouten een onderdeel van zijn. Ieder kind is uniek en ieder kind heeft kwaliteiten.
Het is ons doel dat kinderen zich ontwikkelen tot ‘fearless human beings’. Hiermee sluiten we aan bij Helen Parkhurst, de grondlegster van het daltononderwijs: “Wat wij nodig hebben, zijn mensen zonder vrees. Kinderen die initiatief durven nemen en verantwoordelijkheid kunnen dragen voor zichzelf, de medemens en hun omgeving.” Daltononderwijs zorgt voor de vaardigheden die kinderen nodig hebben om goed te kunnen functioneren in de maatschappij. Ook in de toekomst. Wij willen de kinderen hoogwaardig onderwijs bieden in een veilige en vertrouwde omgeving, zodat ieder kind met plezier naar school gaat. Vertrouwen en veiligheid zijn voorwaarden om open te staan voor cognitieve ontwikkeling. Pas als kinderen zich prettig voelen, kunnen ze optimaal leren. Als ze op de juiste wijze begeleid worden, zijn kinderen tot veel in staat.
Als een leerling de Ludgerschool verlaat is hij of zij zelfstandig, zelfverzekerd, is zich bewust van zijn of haar eigen talenten en kan goed samenwerken.
Hij of zij is nieuwsgierig en niet bang om iets nieuws aan te pakken. Hij of zij is sociaal en heeft voldoende inlevingsvermogen en vaardigheden om zich duidelijk te kunnen uiten. Hij of zij kan kritisch denken, is in staat om problemen creatief op te lossen en kan verantwoording afleggen over zijn handelen. Vanzelfsprekend heeft hij of zij ruim voldoende kennis van rekenen, taal, wereldoriëntatie en Engels om zich te redden in de maatschappij, ook in de wereld van de IT.
Een Ludger-leerling is goed voorbereid op het VO en zijn verdere toekomst. Hij of zij komt op het juiste niveau terecht en gaat vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet.
In ons gebouw staat op een tegel gegraveerd ‘In ieder kind kan de wereld opnieuw beginnen’. Vanuit deze gedachte bieden wij als ‘de buurtschool’ een sterke basis aan alle kinderen. Wij zijn trots op onze ‘wereld in het klein’ waarin meerdere culturen vertegenwoordigd zijn en waar wij onze kinderen als wereldburgers laten uitstromen. Onze visie maakt dat wij investeren in een sterk pedagogisch klimaat waarin ieder kind zich gezien en gehoord voelt. Het welbevinden van onze kinderen staat centraal en daarom stemmen wij ons aanbod af op de onderwijsbehoeften van de kinderen. In deze sfeer van aandacht en hoge verwachtingen zorgt onze rijkdom aan culturen voor een belangrijke bijdrage aan onze kunst- en cultuureducatie. We besteden hierbij aandacht aan de vaardigheden die nodig zijn in de 21ste eeuw. Zo creëert de Pijlstaart een sterke basis voor alle kinderen en bereiden we ze voor op het leren en werken in de toekomstige samenleving.
De Pijlstaart leerling heeft: een stevige basis probleemoplossend en creatief vermogen een onderzoekende houding inlevingsvermogen en vaardigheden om zich duidelijk te kunnen uiten. Eigenaarschap over het eigen leerproces vaardigheden die nodig zijn voor de21ste eeuw. ‘De Pijlstaart leerling is een wereldburger!’
Het bieden van veiligheid: kinderen voelen zich fysiek en sociaal-emotioneel veilig op ons kindcentrum. Het ontwikkelen van Well being: we zorgen dat kinderen ‘goed in hun vel zitten’ (lichaam en geest) en zich bewust zijn van zichzelf en hun omgeving. Het ontwikkelen van persoonlijke competenties: kinderen ontwikkelen op Kindcentrum Rijnvliet hun persoon. Het ontwikkelen van sociale competenties en burgerschap: kinderen leren op verantwoordelijke wijze onderdeel te zijn van een groep en de maatschappij. Het ontwikkelen van cognitieve en creatieve vaardigheden. Leren is een avontuur. Het leren van universele normen en waarden: we zijn oordeelvrij en houden rekening met verschillen vanuit het gedachtegoed van openbaar onderwijs en opvang.
Op onze school geloven we in God die elk kind als uniek individu maakte en zo naar ons kijkt. Hij heeft het beste voor met ieder kind, Hij wil dat het gelukkig is. Door kinderen jouw vertrouwen te geven groeien ze: dat is ook wat wij willen voor onze leerlingen. We geven hen mee dat zij God mogen vertrouwen. Vanuit de overkoepelde LEV-kernwaaren liefde en vertrouwen geven we hier op De Wissel handen en voeten aan door drie voor De Wissel unieke kernwaarden: veiligheid, verantwoordelijkheid en plezier. Wijsheid en weerbaarheid zijn onmisbaar om onze schoolwaarden en –doelen waar te maken. Het vinden van zo’n stabiele positie vraagt veel, daar denken wij niet luchtig over. Het betekent dat het onderwijs zoveel mogelijk aansluit bij de gaven en talenten van de leerlingen. Op De Wissel is er ruimte voor creëren, samenwerken en onderzoeken. Een kind is nooit uitgeleerd en wij ook niet. Onze onderwijsaanpak en methodekeuzes zijn daarom nooit af. Gelukkig maar, want dit biedt voortdurend ruimte voor nog beter, effectiever en mooier onderwijs.
Kom! Laten we samen aan jouw toekomst bouwen.
Hiermee willen wij benadrukken dat leren het beste lukt in samenwerking. Leerlingen, leerkrachten en ouders zijn actief betrokken bij het onderwijsleerproces. En dat leren doen we niet zo maar; we richten ons op het verzamelen van alle benodigde bouwstenen voor een mooie toekomst. De Torenpleinschool is een kleinschalige christelijke basisschool, waar het eenvoudig is elkaar te leren kennen. Onze missie is de leerlingen, binnen de mogelijkheden van de school, zich optimaal te laten ontwikkelen op sociaal, emotioneel en cognitief gebied. Hiermee willen wij de kinderen voldoende bagage meegeven voor een gelukkige toekomst.
Wij staan voor ‘gewoon goed onderwijs’. Dit betekent dat het leren van kinderen bij ons voorop staat waarbij de leerkracht een centrale rol vervult. We doen de dingen die bewezen effectief zijn en halen niet zomaar iedere hype de school in. Wanneer kinderen de stof aan elkaar kunnen uitleggen, beheersen zij het echt. In de instructies zit dit al verweven, maar ook bij het zelfstandig verwerking komt samenwerking regelmatig aan bod. Kinderen raken meer betrokken bij hun leerproces wanneer zij eigen keuzes mogen maken. Onze leerlingen houden van een aantal leerdoelen per jaar hun eigen ontwikkeling bij en rapporteren hier
ook zelf over in het leerlingrapport, ze maken hun eigen planning van de weektaak en mogen binnen kaders hun eigen plek in de klas kiezen. Als school zijn wij expert op het gebied van onderwijs, ouders zijn expert van hun kind. Daarom is een
goede samenwerking met ouders van essentieel belang om de kinderen maximaal tot leren te laten
komen. Alle onderwijskundige- en pedagogische taken op de Koningin Beatrixschool hebben we uitgedrukt in zes pijlers. De zes pijlers zijn: Leerlingen, Schoolklimaat, Leren, Ondersteuning, Ouders en Team.
Wij gaan ervan uit dat ieder kind de motivatie in zich heeft om zich te ontwikkelen en dat doet op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo en op basis van aanleg en
interesse. Alle kinderen hebben hun eigen talenten, waarop zij kunnen uitblinken en waarin zij zich kunnen onderscheiden van anderen. Sommige kinderen zijn muzikaal, anderen sociaal, sportief, beschouwend of bijvoorbeeld creatief of zorgzaam. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen op de Boemerang kunnen zeggen: “Ik hoor er bij”, “Ik ben iemand” en “Ik kan wat”. We willen als school in hoge mate rekening houden met de behoeften en het welbevinden van de leerlingen. We willen als school een uitdagende leer- en leefomgeving bieden en de leerling leren om verantwoordelijkheid te dragen. Wij willen dat zij zichzelf leren kennen en ontdekken wie zij zijn!
GEEN WEBSITE BESCHIKBAAR
We gaan uit van de eigen kracht van kinderen. Aanwezige talenten bij kinderen boren we aan, zowel binnen als buiten schooltijd. Rekenen en taal zijn voorwaarde voor talentenontwikkeling. Elk kind en elk talent krijgt ruime individuele aandacht. Basisvaardigheden staan centraal. We zijn allemaal verschillend en hebben verschillende talenten. We hechten veel belang aan een veilige en stimulerende sfeer op school waar iedereen zich thuis voelt en zijn dan ook een Vreedzame school. Onze school heeft een wetenschap & techniekprofiel. Het aanleren van digitale vaardigheden en het verantwoord omgaan met media vinden we belangrijke competenties waarmee we onze kinderen voorbereiden op de digitale maatschappij. Kinderen hebben een eigen inbreng, ze beslissen mee in de Kinderraad. Kindercampus Molenpark investeert veel in de onderwijstalenten van het docententeam. Met training en studiedagen blijft het team scherp op haar eigen talent om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te realiseren. Ook de talenten van ouders worden op alle niveaus ingezet, wij streven naar een hoge ouderbetrokkenheid.
Wij willen kinderen kansen bieden, voor onze kinderen moet de school het verschil maken. Kansen verwerf je alleen als je goed gekwalificeerd bent, als de cognitieve ontwikkeling ruime aandacht krijgt. Bij het verwerven van kansen is voorwaarde dat je kunt samen-leven en samen-werken. Daarnaast is er de ambitie een bijdrage te leveren aan binding in de samenleving door de kinderen te leren samen te leven, te werken, te spelen en te vieren. Dat is als doel op zichzelf belangrijk voor de toekomst van de kinderen. Het samenleven en lid zijn van een groep, een gemeenschap, krijgt bij ons vorm en inhoud doordat wij een Vreedzame School zijn. Als derde domein onderscheiden wij de ontwikkeling van het zelfbeeld, de persoonlijkheid, de identiteit; dit overigens in nauwe relatie tot het sociale. Iemand worden die zelfstandig een mening vormt, autonoom is, voor zijn mening kan en durft uit te komen, oog heeft voor de ander en de ander accepteert, is nodig om toegerust en met zelfvertrouwen de toekomst in te gaan. Ik weet wie ik ben, wat ik wil en ik weet dat ik mag zijn wie ik ben. Ons motto is dan ook: Samen ‘Op Dreef’ naar jouw toekomst!
In onze samenleving wordt er al op jonge leeftijd verwacht dat kinderen flexibel kunnen omgaan met
veranderingen en een bepaalde mate van zelfstandigheid beheersen. Om snel te kunnen schakelen is het belangrijk
dat kinderen kunnen reflecteren en betrokken zijn van bij hun eigen leerproces. Verantwoordelijkheidsgevoel
vinden wij hierin essentieel. Verantwoordelijk zijn voor je eigen handelen en je verantwoordelijk voelen voor een ander en je omgeving. Ons team vindt het belangrijk dat kinderen hierin begeleiding krijgen. Wij willen kinderen stapsgewijs leren hoe je leert (bewust te) leren, welke aanpak bij jou past en welke doelen je wilt behalen binnen jouw eigen ontwikkeling. Hoe we dit doen, is samen te vatten met de drie kernwoorden: samen – onderzoeken – schitteren.
Wij richten ons op de toekomst, waarbij kinderen op een rijke manier leren. Zo bereiden we ze voor op een snel veranderende samenleving. Goede sociale vaardigheden zijn de basis van waaruit we met elkaar omgaan op De Regenboog. In een sfeer van begrip en respect mag iedereen zichzelf zijn en is er ruimte en aandacht voor culturele verschillen.De kinderen groeien in zelfstandigheid en leren verantwoordelijk te zijn voor hun werk, de materialen en de werkomgeving. In vertrouwen geeft het team de kinderen ruimte om hun werk te plannen en initiatieven te nemen. De kinderen leren om samen te werken, met elkaar te overleggen, taken te verdelen en oplossingen te zoeken, waarbij ze rekening houden met onderlinge verschillen. De maatschappij is in grote mate gedigitaliseerd. We bereiden de kinderen hierop voor door hen basisvaardigheden aan te leren, door hen mediawijs te maken als het gaat om het kritisch omgaan met informatie en sociale media en hen kennis te laten maken met programmeren.
De Kleine Vliegenier is een Protestants Christelijke school die werkt vanuit een eenheid in pedagogisch en didactisch handelen. De school biedt veiligheid en structuur aan kinderen en streeft naar hoge prestaties op gebied van de basisvaardigheden. Wij doen recht aan verschillen tussen kinderen en zien ons zelf als een ontmoetingsschool. We zien graag dat kinderen uit onze buurt elkaar ontmoeten en samen spelen. De Kleine Vliegenier is ambitieus en zelfkritisch. We kiezen onze lesmethodes zorgvuldig en nodigen regelmatig specialisten uit van buitenaf om onze kennis aan te scherpen. Heldere regels zorgen voor houvast en een veilige omgeving. Op De Kleine Vliegenier hanteren we 4 vreedzame regels. Daar komen ze! We lopen en bewegen rustig in de school. We zijn aardig en respectvol tegen elkaar. We helpen elkaar als dat kan en hulp nodig is. Samen houden we alles netjes en schoon.
Christelijke normen en waarden zijn het uitgangspunt van waaruit we andere religies en culturen ontmoeten. Respect voor ieders mening en overtuiging is daarbij een basisvoorwaarde. Levensbeschouwelijk onderwijs en sociaal emotionele vorming gaan daarom hand in hand. We zijn nieuwsgierig naar mensen om ons heen, dichtbij en verder weg. We besteden dus naast het Christelijk geloof aandacht aan andere religies en onderzoeken wat de overeenkomsten en verschillen zijn. Wij leren en bereiden kinderen vanuit een stevige basis voor op de toekomst waarbij vaardigheden zoals onderzoeken en samenwerken belangrijk zijn. Hierbij staan groei en het ‘wijzer worden’ op De Wereldwijzer centraal.
Op de Brug werken we vanuit een christelijke levensvisie. Op onze school moet iedereen zich thuis kunnen voelen ongeacht ras, levensbeschouwing, sekse of cultuur. Respect voor elkaar is daarbij het belangrijkste uitgangspunt. We gebruiken een methode voor levensbeschouwing (Trefwoord) die werkt met thema’s
vanuit de belevingswereld van het kind. Hierin krijgen naast de Bijbelverhalen verschillende geloven en culturen een plaats. We vinden het belangrijk dat mensen met verschillende geloven en uit andere culturen elkaar leren kennen, vertrouwen en respecteren. Op onze school werken we volgens de ideeën van Peter Petersen. Hij is de grondlegger van het Jenaplanonderwijs. Zijn ideeën zijn verwoord in 20 basisprincipes over de mens, de samenleving en het onderwijs. Een kind kan pas goed floreren als het zich ergens thuis voelt. Daarom wordt er op school veel aandacht besteed aan het omgaan met elkaar, aan het leefklimaat. Aandacht en waardering voor elkaars kwaliteiten, het elkaar helpen en samenwerken zijn belangrijke uitgangspunten op onze school.
Op De Fakkel vinden we het belangrijk kwalitatief goed onderwijs te bieden waardoor kinderen zich op zijn of haar niveau optimaal kunnen ontwikkelen, zowel op leergebied als sociaal/emotioneel. Met plezier naar school gaan en je eigen veilige plekje vinden zijn de belangrijkste voorwaarden om te kunnen leren. Aan die voorwaarden schenken wij dan ook veel aandacht. Om dit te realiseren zorgen we op de eerste plaats voor een goed pedagogisch klimaat waarin kinderen, ouders en leerkrachten kunnen samenwerken. Gelijkwaardigheid, solidariteit en respect voor elkaar en de omgeving zijn de basis voor een prettige omgang op een school waar kinderen en ouders zich thuis voelen. Ons streven is dat onze leerlingen de school verlaten als zelfbewuste kinderen met voldoende zelfvertrouwen waar ze hun verdere leven profijt van hebben. De school maakt deel uit van de Stichting PCOU (Protestants Christelijk Onderwijs Utrecht). Wij noemen onszelf een ontmoetingsschool wat betekent dat wij aandacht besteden aan alle overtuigingen binnen onze school en ons niet specifiek richten op het Christelijke geloof.
Leren is een levenslang proces. Op de basisschool sta je aan het begin van dat leerproces. Het is dus belangrijk dat we kinderen laten zien hoe leuk leren kan zijn, en hoe handig en belangrijk het is om kennis te verwerven. Wij dagen kinderen uit om het beste uit zichzelf te halen, om eigen kwaliteiten en talenten te ontdekken en deze verder te ontwikkelen. Op de Lukasschool krijgen alle kinderen gym en techniek van een vakdocent. Ook worden zij ICT-vaardig gemaakt. Op de Lukasschool zien we alle kinderen met hun mogelijkheden tot groei. Met aandacht kan het beste uit elk kind naar boven worden gehaald. We vinden het belangrijk dat kinderen in de groep positieve aandacht voor elkaar hebben. Onze school is een gemeenschap van leerlingen, leerkrachten en ouders. We streven met elkaar naar een veilig leerklimaat en een fijne sfeer. ‘De Vreedzame School’ helpt ons daarbij.
Goede en betrokken leerkrachten die werken met hun hart. Zij maken bij de lessen gebruik van moderne methodes, het digitale schoolbord de nieuwste software.
Focus op basisvaardigheden: Wij leggen het accent op de basisvaardigheden taal en rekenen (met nadruk op taalverwerving en taalontwikkeling), omdat dit belangrijk is voor het succes bij alle andere vakken op school. Respectvolle en veilige omgeving: We werken volgens de principes van de Vreedzame School. We leren de kinderen rekening met elkaar te houden, goed samen te werken en zich verantwoordelijk te voelen voor een prettige sfeer en een goed leerklimaat.
Onderwijs op maat: Wij kijken bij het aanbieden van de leerstof naar de mogelijkheden van ieder kind. Binnen de mogelijkheden van de school heeft het kind recht op onze zorg.
We hechten veel waarde aan duidelijkheid, structuur en onderlinge afstemming. Zo ontstaat er rust binnen de school die ruimte geeft voor groei. Je voelt je hier veilig. We zijn ervan overtuigd dat we met deze aanpak kinderen het houvast bieden dat nodig is om in karakter, talent en kennis te ontwikkelen. We dagen kinderen graag uit om een stap naar voren te zetten, om te delen en om fouten te maken. Fouten maken is immers de bevestiging dat je aan het leren en het groeien bent. Hier op school durf je dus jezelf te zijn. Je mag samen met ons op avontuur gaan. Op deze manier dragen we bij aan de ontwikkeling van onze leerlingen tot zelfbewust individuen. Leerlingen die weten wat er te halen en te brengen is in de samenleving die op hen wacht en die de toekomst zien als een mooi en uitdagend avontuur.
Het onderwijs dat we geven moet zoveel mogelijk aansluiten bij de mogelijkheden en talenten van het kind. Ieder kind op school is uniek en heeft specifieke talenten en interesses. ‘Laat maar zien wat je kan!’ Op de Da Costaschool maken we talenten zichtbaar. De school creëert een stimulerende en veilige leer- en werkomgeving voor de kinderen, zodat kennis en vaardigheden opgedaan kunnen worden op verschillende leergebieden. Ieder kind op de Da Costaschool is even belangrijk. We hebben aandacht voor de individuele leerbehoeftes van kinderen. De school wil samen met de ouders werken aan een fijne leer- en leefomgeving voor de kinderen. De Da Costaschool werkt actief samen met organisaties in de wijk Hoograven. De Da Costaschool streeft ernaar een prettige, goede werkomgeving voor leerkrachten, ondersteunend personeel en stagiaires te zijn.
De Boomgaard is een school waar kinderen met plezier leren, genieten van de vrije speelmomenten en waar kinderen zich veilig en gelukkig kunnen voelen.
Op De Boomgaard kan ieder kind het beste uit zichzelf halen. Dit doen ze samen met een team van gemotiveerde leerkrachten en betrokken ouders.
Wij willen een gezonde voedingsbodem zijn waar onze leerlingen goed tot ontwikkeling kunnen komen, en waar ouders hun kinderen met een vertrouwd gevoel naar toe kunnen laten gaan. Een plek waar kinderen gezien worden en waar hun talenten tot bloei komen. Kortom: De Boomgaard is de school waar je groeit…
We willen dat de leerlingen vooral leren door zelf te onderzoeken en door te oefenen. We gaan uit van de competente leerling, die leert van andere leerlingen (=1ste pedagoog) en van volwassenen (=2de pedagoog: leerkrachten-pedagogisch medewerkers (p.m.’ers), ouders en andere volwassenen) waarbij de
ruimte en inrichting van de school (=3de pedagoog) de leerlingen stimuleert en uitdaagt in hun ontwikkeling. De ruimte daagt de leerlingen uit tot ontdekken, onderzoeken en experimenteren. Onze materialen inspireren leerlingen om hun ontdekkingen en ideeën vorm te geven, waarbij wij ons richten op de ontwikkeling van de eigen identiteit, zelfstandigheid en creatieve vaardigheid van de leerling. Ons handelen, bij alles wat wij doen, komt ten goede aan de leerling en zijn/haar leerproces en ontwikkeling.
Vanuit onze kernwaarden willen we dat kinderen de Dr. Bosschool verlaten met een grote hoeveelheid kennis, met zelfvertrouwen, en met een nieuwsgierige houding. We willen dat kinderen creatief, zelfstandig en sociaal naar de middelbare school gaan. Dit vraagt van ons onderwijs dat we aandacht besteden aan de (creatieve) ontwikkeling van leerlingen door hen uit te dagen om nieuwsgierig te zijn en vanuit een onderzoekende houding te kijken naar hun omgeving en de wereld. We willen kinderen leren om kansen te zien en te benutten, om grenzen te verleggen, iets nieuws te creëren en iets (duurzaams) voort te brengen. We willen dat kinderen vaardig worden in taal en rekenen maar willen daarnaast de kinderen de mogelijkheid geven om zich veelzijdig te ontwikkelen. Dat betekent dat ook alle andere domeinen een plek krijgen binnen ons onderwijs. Kortom: dat we kinderen voorbereiden op de wereld na, en buiten, de basisschool.
WEBSITE MOMENTEEL OFFLINE
Op De Hoge Raven staat leren van en met elkaar centraal. Kinderen en leerkrachten vormen met elkaar een bruisende leergemeenschap. Wij bieden goed onderwijs voor alle kinderen. Kinderen leren zich cognitief, sociaal en creatief te ontwikkelen door zelfstandig werken én door groepswerk. Wij hebben passende aandacht voor kinderen die meer of minder kunnen. Leren met en van elkaar is de belangrijkste pijler binnen ons onderwijs. Door kinderen niet alleen bij leeftijdsgenoten maar ook met iets oudere of jongere kinderen te groeperen leren ze spelenderwijs samenwerken en elkaars kwaliteiten waarderen.
Op de Anne Frankschool vinden we het belangrijk dat kinderen naast het leren ook met plezier naar school gaan, omdat we van mening zijn dat kinderen dan pas gemotiveerd zijn om te werken en te leren. We sluiten aan bij de onderwijsbehoefte van de leerlingen, dat betekent geen individueel onderwijs maar geclusterd op onderwijsbehoefte, 3 niveaus binnen de groepen. Dat begint in een veilige omgeving. Een omgeving waar de kinderen zichzelf kunnen zijn, waar een prettige sfeer hangt en waar ze met veel plezier naar toe gaan. Hierbij mag respect en begrip voor elkaar niet vergeten worden. Er zitten bij ons op school kinderen uit verschillende landen en culturen. We willen dat die kinderen samen spelen en leren. We heten niet voor niets Anne Frankschool!
We streven naar een rijke leeromgeving die zich richt op de brede vorming van kinderen op cognitief, sociaal-emotioneel, creatief expressief en lichamelijk gebied. Deze rijke leeromgeving biedt kinderen de gelegenheid hun kwaliteiten en talenten te ontdekken, delen en ontplooien. We dagen kinderen uit om een actieve, onderzoekende en reflectieve houding aan te nemen, waarbij ze langzaam maar zeker eigenaar worden van hun leerproces. De school is onderdeel van en verbonden met de wereld om zich heen; de wijk, de stad, ons land, Europa en de wereld. We leggen de verbinding met de wereld door onze kinderen te laten leren in, met en van hun omgeving. Er is een geïntegreerd onderwijsaanbod dat de basisvakken verbindt met de wereldoriëntatievakken van het model VierKeerWijzer (geschiedenis, aardrijkskunde en natuur).
We werken vanuit de volgende uitgangspunten: We zijn een school waar je de ruimte krijgt om te groeien, ieder op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo. Naast aandacht voor cognitieve ontwikkeling, richten wij ons op de brede persoonsvorming van kinderen. Omdat kinderen de toekomst zijn en omdat de toekomst er is
voor de kinderen. We zijn trots op het feit dat we een Daltonschool zijn. We houden de Daltonwaarden zelfstandigheid, samenwerken, verantwoordelijkheid en reflectie hoog door onze bejegening en door ons aanbod. We staan voor een positief en duidelijk klimaat. Kinderen en ouders weten wat er van hen
verwacht wordt en wat zij van de school mogen verwachten. We blijven als team in beweging. Scholing, vernieuwingen en projecten zijn hier een onderdeel
van. We gaan voor kwaliteit. Dit komt tot uiting in de wijze waarop op onze school schoolontwikkeling wordt opgepakt en kwaliteit systematisch wordt bewaakt.
• Onze school staat midden in de samenleving en heeft oog voor de verschillende achtergronden van mensen. Onze school biedt veiligheid en geborgenheid voor elke leerling. Ieder kind is welkom: dat schept rechten en verplichtingen voor leerlingen, ouders en personeel. Onze school is één van de scholen van de Stichting openbaar Primair Onderwijs (SPO) Utrecht en wordt controleerbaar democratisch bestuurd. Onze school hecht waarde aan een goede betrokkenheid van de ouders/verzorgers bij het onderwijs en zij zijn dan ook welkom om op actieve wijze mee te denken en mee te doen. De medezeggenschapsraad (MR) is nauw betrokken bij de totstandkoming van ons schoolbeleid.
Onze openbare school biedt kwalitatief goed onderwijs. Kinderen voelen zich welkom en gewaardeerd op school. Er werkt professioneel personeel dat hoge verwachtingen heeft van de ontwikkeling van de kinderen. Er is passende aandacht voor kinderen die meer of minder kunnen. OBS de Klim biedt een uitdagend en voor kinderen inzichtelijk leerklimaat. Kinderen en ouders weten wat er van hen verwacht wordt en wat zij van de school mogen verwachten. OBS de Klim is actief op het gebied van onderwijsontwikkeling. Vernieuwingen en projecten passen in onze onderwijskundige visie. Er is aandacht voor de kwaliteit van de school. Dit komt tot uiting in de wijze waarop op de school schoolontwikkeling wordt opgepakt en kwaliteit systematisch wordt bewaakt. OBS de Klim staat midden in de samenleving en heeft oog voor de verschillende achtergronden van mensen. De school werkt actief aan democratisch burgerschap. De school biedt veiligheid en
geborgenheid voor elke leerling. Ieder kind is welkom: dat schept rechten en verplichtingen voor leerlingen, ouders en personeel.
Ons doel is om het maximale te bereiken met onze kinderen. Dat betekent niet dat aan het eind groep 8 ieder kind naar het gymnasium gaat, maar wel dat we er alles aan doen om kinderen zo goed mogelijk te laten leren. Zo kunnen ze excelleren binnen hun eigen mogelijkheden. Hoge kwaliteit management: binnen onze stichting zetten we in op integere, effectieve leidinggevenden, die steeds op zoek zijn naar het verbeteren van hun eigen functioneren. Hoge kwaliteit medewerkers: binnen ons onderwijs staat de leerkracht centraal. Daarmee bedoelen we dat de kwaliteit van de leerkracht het verschil maakt voor de kinderen. Langetermijn-gerichtheid: we zijn koersvast en focussen ons op ambitieuze doelen die op termijn helpen om de kwaliteit van de scholen te verbeteren. Open en actiegerichte houding: er is op onze school veel aandacht voor samen leren en onderlinge dialoog. Continue verbetering: we zijn steeds op zoek naar verbetering van ons onderwijs en de onderliggende processen.
Alles op De Kaleidoskoop is gericht op ontwikkeling, verrijking en verbetering. Wij hebben plezier inleren! Onze basisschool vormt een vrolijke en veilige plek om te oefenen in kennis en vaardigheden die je nodig hebt in deze maatschappij. En leren, dat durven we hier allemaal: kinderen, leerkrachten en ouders.
Op De Kaleidoskoop kent iedereen elk kind persoonlijk. We zijn een kleinschalige, overzichtelijke school waar kinderen zich veilig voelen om te kunnen oefenen. We sluiten niemand uit en hebben veel aandacht voor ‘sociaal leren’. We zijn een Vreedzame School, waar kinderen leren ook zelf verantwoordelijk te zijn voor een prettige omgeving.
Véél leren – door de tijd goed te benutten Omdat we de kinderen zoveel mogelijk willen laten leren, besteden we de beschikbare leertijd zo goed mogelijk. Elk moment op school moet voor leerlingen een moment zijn waarop geleerd kan worden. Alle activiteiten in de school dragen bij tot leren (op het eigen cognitieve niveau) en dragen altijd ook bij tot het leren van de Nederlandse taal. Leren voor het leven – door betekenisvol onderwijs. Leerlingen raken actief en betrokken als zij ervaren dat wat zij doen betekenis voor hen heeft. Betekenis omdat ze het zelf interessant vinden of omdat ze het zelf belangrijk vinden; ze leren in dat geval voor zichzelf, wat hun motivatie en eigenaarschap zal vergroten. Plezier in leren – door een positief leerklimaat Leren gaat het beste in een veilige, prettige omgeving. Wanneer die veilige, prettige omgeving uitstraalt dat leren iets is waar je plezier in kunt hebben en waar je trots op kunt zijn, motiveert dat om daaraan mee te doen.
De kwaliteit van het onderwijs staat centraal in onze visie en er wordt gewerkt vanuit de volgende uitgangspunten:Kinderen voelen zich welkom en gewaardeerd op onze school. Onze openbare school biedt kwalitatief goed onderwijs. Er werkt professioneel personeel dat hoge verwachtingen heeft van de ontwikkeling van de kinderen. Er is passende aandacht voor kinderen die meer of minder kunnen. Onze school biedt een uitdagend en voor kinderen inzichtelijk leerklimaat. Kinderen en ouders weten wat er van hen verwacht wordt en wat zij van de school mogen verwachten. Onze school is actief op het gebied van onderwijsontwikkeling. Vernieuwingen en projecten die passen in onze onderwijskundige visie. Er is aandacht voor de kwaliteit van onze school. Dit komt tot uiting in de wijze waarop op onze school schoolontwikkeling wordt opgepakt en kwaliteit systematisch wordt bewaakt. Onze school staat midden in de samenleving en heeft oog voor de verschillende achtergronden van mensen. Wij werken actief aan democratisch burgerschap. Onze school biedt veiligheid en geborgenheid voor elke leerling. Ieder kind is welkom; dat schept rechten en plichten voor leerlingen, ouders en personeel. Onze school is één van de scholen van de Stichting openbaar Primair Onderwijs (SPO) Utrecht en wordt controleerbaar democratisch bestuurd. Onze school hecht waarde aan een goede betrokkenheid van de ouders/verzorgers bij het onderwijs en zij zijn dan ook welkom om op actieve wijze mee te denken en mee te doen. De medezeggenschapsraad (MR) is nauw betrokken bij de totstandkoming van ons schoolbeleid. Wij zijn een openbare basisschool. Dat wil zeggen een school met een open karakter. Iedereen is welkom ongeacht geloofs- of levensovertuiging. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen in deze maatschappij kennis maken met meerdere levensopvattingen en ook leren deze te respecteren.
Het onderwijs op onze school is gebaseerd op de visie van Maria Montessori. Wij willen onze kinderen helpen in hun ontwikkeling tot zelfstandige mensen die zich staande kunnen houden in de toekomstige maatschappij. Aangezien elk kind anders is, is ons onderwijs in de basis gericht op de individuele onderwijsbehoefte van de kinderen. Daarnaast besteden we ook aandacht aan vaardigheden die nodig zijn bij samenwerken. Een kind is vanuit zichzelf gemotiveerd zich te ontwikkelen. Wij bieden onze kinderen een omgeving om zichzelf te ontwikkelen. Kern in ons onderwijs is: “Help mij het zelf te doen”. Kinderen hebben binnen bepaalde grenzen de keuze om te werken aan de eigen leerdoelen. We werken in combinatiegroepen en montessorimaterialen zijn bij ons het uitgangspunt om de leerdoelen te bereiken. In onze school staat verder centraal: het bieden van warmte en veiligheid, betekenisvol leren en samen leren leven.
Elk leerling maakt zijn eigen reis in het leven en ontdekt wat zijn of haar talenten en uitdagingen zijn. Wij vertrouwen daarbij op de ontwikkelkracht van leerlingen. Leerlingen hebben de wil om te leren. Dat komt het best tot zijn recht in een rijke en uitdagende omgeving, waarin gedreven leerkrachten hen begeleiden.
Wij willen een warm welkom heten aan al onze leerlingen, waarbij elk leerling gehoord en gezien wordt en een eigen stem heeft. Daarbij hoort ook dat leerlingen rekening houden met de ander en verantwoordelijkheid dragen voor elkaar en de omgeving . Wij nodigen uw leerling uit om met ons de reis van ontdekking in te kleuren.
Wij leggen een stevige basis qua kennis op de gebieden van begrijpend lezen, rekenen, technisch lezen, spelling en woordenschat. Wij hebben hoge verwachtingen en stimuleren onze leerlingen om het maximale uit henzelf te halen. Wij bieden de leerstof aan in rijke en relevante contexten. Kennis wordt mede aangeboden op een conceptueel niveau van denken, waardoor leerlingen in staat zijn tot het leggen van verbanden die tijd, cultuur en situatie overstijgen. Dit bieden wij aan middels projecten waar ‘oriëntatie op jezelf en de wereld’ en ‘kunstzinnige oriëntatie’ centraal staan. Wij hechten belang aan maatschappelijke verantwoordelijkheid, duurzaamheid, identiteit, creativiteit, welzijn en de wereld waarin wij leven. Wij ondersteunen een veilige, gastvrije cultuur die wordt gekenmerkt door de toewijding om voor elkaar en onze omgeving te zorgen. Binnen de school dragen de teamleden deze zienswijze uit en is het duidelijk zichtbaar dat wij diversiteit waarderen en respecteren. Op de Klimroos ontwikkelen wij specifieke leerkwaliteiten en leervaardigheden die bijdragen aan een internationale ‘mindset’. Wij leren de leerlingen onderzoeken, communiceren, logisch nadenken, samenwerken en zelfredzaam te zijn.
Op Pantarijn is samenwerken het cement van ons onderwijs. Onze leerlingen en ons team werken iedere dag samen aan zinvol onderwijs. Daar zijn we trots op en daar werken we samen heel hard aan. Wij denken namelijk dat kinderen, ouders en team het best functioneren als ze veel vertrouwen en zelfstandigheid krijgen. Juist in roerige tijden waar onze samenleving zich soms in bevindt willen we een school zijn waar iedereen welkom is. De deur van de school staat open voor iedereen. Kinderen kunnen bij ons oefenen. Proberen hoe verantwoordelijkheid werkt. Niet alleen voor nu, ook voor later. We geven ze graag het vertrouwen om de school mee vorm te geven. Met vergaderingen, conflicten oplossen en commissies betrekken we onze leerlingen bij het reilen en zeilen op school.Ons onderwijs kun je opdelen in twee grote gebieden: Er zijn vakken die je moet beheersen en er zijn vakken waarbij je onderzoek doet en kunt experimenteren. Samen met de kinderen veranderen we ons onderwijs continu door ons de vraag te stellen; ’Wat heeft dit kind, met deze mogelijkheden, in deze klas, op deze school, uit dit gezin nodig?’ Vanaf de kleuterperiode wordt er aandacht geschonken aan hoe je zelfstandig speelt, werkt en leert. Kinderen worden hierdoor gestimuleerd zelf oplossingen te bedenken, elkaar daarbij
te helpen en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen werk.
We vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn. Ieder mens is uniek met zijn eigen passie, talenten en kwaliteiten. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer kinderen zich gezien, gehoord en gekend voelen ze in staat zijn om zich te ontwikkelen. We zien het als onze taak kinderen te helpen ontdekken wie zij zijn, wat ze goed kunnen en waar ze voor staan. Wij willen ieder kind hierin sterk maken, zodat het zich goed toegerust voelt om uiteindelijk, na de jaren op OBS Vleuterweide, zelfbewust een stap verder de wereld in te zetten. We vinden dat kinderen moeten worden voorbereid op hun rol als zelfstandig en actief burger in een democratische samenleving. We willen kinderen voorbereiden op de toekomst waarbij we veel waarde hechten aan het nemen van verantwoordelijkheid. Verantwoordelijk zijn voor jezelf, je leerproces en je omgeving. Wij staan voor kwalitatief goed onderwijs en stellen realistische doelen die het kind verder helpen in zijn of haar eigen ontwikkeling. Wij kijken hierbij naar de (onderwijs)behoeften van de individuele leerling en sluiten daar zo goed mogelijk bij aan. Daarbij hebben we hoge verwachtingen van onze kinderen en is samenwerking tussen kinderen, ouders en school van essentieel belang.
“Het bieden van de beste ontwikkelingskansen door het geven van goed onderwijs met hoge, realistische verwachtingen”
Dit is onze missie. Ons onderwijs en de daarbij behorende leermiddelen zijn optimaal en actueel. Ons professionele team van leerkrachten wordt regelmatig geschoold ten behoeve van de professionalisering en kwaliteitszorg. Leerkrachten werken systematisch vanuit een denkwijze die uitgaat van de mogelijkheden van ieder kind. Kinderen voelen zich welkom, gezien en gewaardeerd. We bieden kwalitatief goed onderwijs, in een uitdagend leerklimaat en prikkelende leeromgeving.
We zijn actief op gebied van onderwijsontwikkeling. Hebben oog voor verschillende achtergronden, veiligheid en geborgenheid. We zijn een van de scholen van de Stichting openbaar Primair Onderwijs (SPO) Utrecht. Een openbare basisschool met meerdere levensopvattingen. Die wij leren te respecteren.
Obs Het Zand is een openbare school waar iedereen zich welkom mag voelen; kinderen, ouders en teamleden. Onze ambitie is dat de kinderen opgroeien tot evenwichtige en succesvolle mensen die zich betrokken voelen bij de maatschappij. Elke dag opnieuw bieden wij alle kinderen maximale kansen om zich te ontwikkelen tot nieuwsgierige en leergierige mensen. Deze ambitie geven wij invulling door:
Betrokken bij de samenleving te zijn en een gemeenschap te vormen waar kinderen, teamleden en ouders zich betrokken voelen en elke dag met plezier zijn. Een veilig en positief pedagogisch klimaat te bieden in een rustige omgeving met duidelijke structuren waarin je jezelf mag zijn en waar je je talenten kunt ontwikkelen.
Goed, eigentijds en aantrekkelijk onderwijs te bieden dat leidt tot optimale resultaten met aandacht voor de brede ontwikkeling van ieder kind. wij werken samen met ouders en waarderen hun betrokkenheid. Wij beschouwen hen als partners in onderwijs en opvoeding. Wij vinden het belangrijk dat wij het beste in ieder kind naar boven halen. Om dit te realiseren blijven wij ons als team ontwikkelen en werken we professioneel samen. Wij werken cyclisch en evalueren regelmatig de kwaliteit en opbrengsten van ons onderwijs. Wij zijn hierin transparant. Zo houden we onszelf scherp en blijven we ons verbeteren als school. Ons motto is Obs Het Zand maakt het verschil.
Wij zijn een warme, Vreedzame en kleurrijke Daltonschool. Onze leerlingen leren om op een ondernemende en onbevreesde wijze zich kennis en vaardigheden eigen te maken om zodoende zelfstandige en sociale mensen te worden. Wij leren onze leerlingen om de gevoelens van zichzelf en anderen te begrijpen en om
daar goed mee om te gaan. Onze leerlingen leren dat zij deel uitmaken van de gemeenschap die de klas en school vormt en leren daar een bijdrage aan te leveren.
Wij leren onze leerlingen rekening te houden met anderen, verantwoordelijkheid te dragen voor hun keuzes en verantwoording af te leggen over hun werk, hun gedrag en de resultaten. Wij besteden veel aandacht aan spelend, ontdekkend en onderzoekend leren vanuit thematisch onderwijs. Dit zorgt ervoor dat onze leerlingen een betekenisvolle relatie kunnen leggen tussen dat wat ze leren en hoe dat toepasbaar is in de wereld om hun heen.
De stichting heeft een heldere visie, die is uitgewerkt in vier deelgebieden: visie op leren, visie op het leren organiseren, visie op professionaliteit en visie op veranderen. In het leren richten we ons op drie gebieden: kwalificatie (cognitieve ontwikkeling), socialisatie (burgerschapsontwikkeling) en persoonsvorming (persoonlijk leiderschap). We organiseren het leren op zo’n manier dat we onze leerlingen optimaal kunnen laten leren. Onze visie op leren en wat de wetenschap zegt over effectieve organisatie van leren, is daarin leidend. Onze professionele cultuur kenmerkt zich doordat het het leren van de professional centraal staat. Door de permanente cyclus van leren en verbeteren zorgen we er voor dat we onze leerlingen beter laten leren en verhogen we de kwaliteit van ons onderwijs. Onze lerende organisatie is continu bezig met ontwikkelen (nieuwe doelen stellen), verbeteren (het nog beter doen) en vernieuwen (anders doen). Dat betekent dat wij onze visie actueel houden, nieuwe inzichten onderzoeken en bewust keuzes maken wat er wel en niet veranderd wordt.
Gelijkwaardigheid van ieder mens, wederzijds respect, acceptatie en tolerantie zijn voor ons leidend. Met onze leerlingen geven wij hieraan inhoud om ze voor te bereiden op een toekomst in onze samenleving. Wij geloven in het stellen van ambitieuze doelen. Daarom stellen wij deze doelen minimaal op het niveau van de door de inspectie gehanteerde referentieniveaus. Daarbij vinden wij het belangrijk dat kinderen zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen in een evenwichtige en veilige leeromgeving. Op onze school dragen we een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor goed onderwijs aan alle kinderen. Wij zien ouders daarbij als partners. Daarbij hebben we oog voor elkaars verantwoordelijkheden. De kinderen krijgen een goede instructie, uitgaande van het directe instructiemodel. Ze moeten (leren) reflecteren op hun leergedrag en de al of niet bereikte leerdoelen. De tijd voor verwerking/ oefenen moet variabel zijn, opdrachten moeten niet voor ieder kind op dezelfde manier tijdgebonden zijn. Leerstappen worden met kinderen geëvalueerd; we kijken terug op, staan stil bij en waarderen.
4
moet variabel zijn, opdrachten moeten niet voor ieder kind op dezelfde manier tijdgebonden zijn.
Leerstappen worden met kinderen geëvalueerd; we kijken terug op, staan stil bij en waarderen.
Als school kennen wij onze mogelijkheden en daarmee ook onze grenzen. Leerkrachten blijven zich
professionaliseren om zich verder te ontwikkelen in hun vak. Als lerende organisatie staan wij altijd we
voor verbetering. Vanuit het verbeteren van ons onderwijs ontstaan innovaties.
Dagelijks zijn wij bezig met de sociaal emotionele ontwikkeling van onze leerlingen aan de hand van actuele situaties in school en in de maatschappij. Hierbij maken we ook gebruik van de methode Leefstijl. Gelijkwaardigheid van ieder mens, respect, acceptatie en tolerantie zijn voor ons kernwoorden. Onze kinderen leren effectief. Hierbij ligt onze focus vooral op het eigen maken van kennis. Kinderen verbinden kennis en vaardigheden zodat ze grip op het leren en op het leven krijgen. Wij bieden een haalbaar en gegarandeerd onderwijsprogramma voor alle kinderen. We zorgen voor effectieve lessen, succeservaringen en leerprestaties bij alle leerlingen door les te geven volgens het ‘Expliciete Directe Instructie-model’. We zijn ons ervan bewust dat we een onderdeel zijn van een aansluitende ontwikkelingslijn bij onze leerlingen. Onze lerende organisatie is actiegericht én continu bezig met de vernieuwing en verbetering van het onderwijs vanuit een gedeelde visie. We halen het beste uit de leerlingen, het team en de organisatie door voortdurend te verbeteren en te vernieuwen. De lat leggen we iedere keer weer iets hoger. In professionele leergroepen werken en leren onderwijsgevend en –ondersteunend personeel structureel, cyclisch en onderzoeksmatig samen.
Het Veldhuis is een dynamische school, midden in de samenleving. Onze school heeft een prettig pedagogisch klimaat waarbinnen samen centraal staat. Door coöperatieve werkvormen in te zetten leren we van en met elkaar. Iedereen is bij ons welkom en willen een leerzaam thuis voor iedere leerling zijn. We staan erom bekend dat we goed voor onze leerlingen zorgen. Dat geldt voor de kinderen die een extra steuntje nodig hebben, maar zeker ook voor de kinderen die fluitend door de leerstof heen gaan. We hebben een enthousiast en professioneel team die het als een uitdaging ziet om alle kinderen onderwijs op maat te bieden. Er is een veilige leeromgeving en we betrekken ouders bij het leerproces van hun kind.
‘Toekomstbestendig leren met kennis en vaardigheden als basis’ is de visie van onze school. Dat is waar we als team aan werken en waar we naar toe werken. Concreet betekent dit dat we garanderen dat alle kinderen effectief leren doordat leraren zich continu professionaliseren en datagericht werken, het management goed leiderschap toont, alle ouders op de hoogte zijn van de ontwikkeling van hun kind en de ontwikkeling van de school en we samenwerken met anderen/externen. Onze lerende organisatie is continu bezig met de vernieuwing en verbetering van het onderwijs. Dat betekent dat wij onze visie actueel houden, nieuwe inzichten onderzoeken en keuzes maken zonder onze focus op leren en onze doelstellingen uit het oog te verliezen.
Naast gedegen onderwijs in de basisvakken taal en rekenen is er op onze school veel aandacht voor de brede en culturele ontwikkeling van de leerlingen. We willen het plezier in leren en de nieuwsgierigheid, die kinderen van nature gegeven is helpen ontplooien. De vaardigheden van de 21-eeuw zijn onze leidraad hierbij. De Agatha Snellenschool vindt cognitieve vaardigheden net zo belangrijk als sociaal-emotionele ontwikkeling en een zelfstandige en open levenshouding. We willen alle kinderen een maximale ontplooiingskans bieden ten aanzien van kennis, vaardigheden en houding. De school is een plek waar iedereen welkom is, waar
iedereen waardevol is en waar alle leerlingen en volwassenen elkaar ondersteunen. De school hecht aan de diversiteit van de schoolpopulatie en staat dan ook open voor ouders, leerlingen en personeel van alle sociale klassen, gezindten en leefstijlen.
Wij vinden het belangrijk om vanuit een specifiek levensbeschouwelijk kader onze leerlingen te begeleiden in hun ontwikkeling en een stevige basis te bieden voor het latere functioneren en participeren in deze pluriforme maatschappij. Dat levensbeschouwelijk kader is bij ons de Islam. Wij putten hieruit om onze leerlingen waarden, normen, sociale vaardigheden en burgerschapszin bij te brengen. De Islamitische identiteit op onze school komt tot uiting bij de godsdienstlessen, de dagelijkse rituelen (gebeden), de islamitische feesten en bovenal de manier waarop we omgaan met elkaar. Wij hechten er waarde aan dat er respect is voor elkaar en op een goede (islamitische) manier met elkaar wordt gecommuniceerd en omgegaan.
De kern van ons montessorionderwijs wordt gekenmerkt door de slogan: “Leer en help mij het zelf te doen”. Het uitgangspunt is dat een kind een natuurlijke, noodzakelijke drang tot zelfontplooiing heeft. Opvoeding en onderwijs moeten onderkennen wat de behoeften van een kind op een gegeven moment zijn en daarop inspelen door de juiste omgeving en materialen te bieden. Het kind en zijn behoeften staan centraal. Onze school ervaart het als noodzakelijk deze ideeën af te stemmen op de huidige eisen, zoals deze door de maatschappij en de wet-en regelgeving op het gebied van primair onderwijs gesteld worden.
Bij LEF ontwikkelen kinderen zich tot zelfstandige persoonlijkheden die verantwoordelijkheid kunnen en willen dragen voor zichzelf, hun omgeving en de samenleving waarvan zij deel uitmaken. Opgroeien door ervaringen, kennis en vaardigheden voor de toekomst. Bij LEF leren kinderen 21e eeuwse vaardigheden door montessorionderwijs. Kinderen gedragen zich sociaalbewust, betrokken en hebben een realistisch beeld van de wereld en zichzelf. Ze zijn zelfstandig onderzoekend in het leren leren, om zo het beste uit zichzelf te halen.
We vinden het belangrijk dat de kinderen opgroeien in een maatschappij met normen en waarden, waarbij elke mening telt en waarin de kinderen, ongeacht hun culturele verschillen, samen kunnen werken. Opdat ze kunnen opgroeien tot zelfstandig burgers. Wij geven vorm en inhoud aan deze onderwerpen op school oftewel onze ‘mini’-maatschappij. We proberen daarin creatief te blijven (denk ook aan integratie van muziek, dans, beeldend). Wij vinden het belangrijk:
• om als team het kind te zien zowel op cognitief (leergebied) als op sociaalemotioneel gebied • om op een passende manier aan te sluiten bij de ontwikkelingsbehoeften van kinderen.
• om aan te sluiten bij talenten van kinderen.
• om te zorgen voor succeservaringen
Als openbare school staat De Meander open voor alle kinderen, ongeacht hun achtergrond. De school erkent culturele en levensbeschouwelijke verschillen. Kinderen leren op school respectvol om te gaan met andersdenkenden. Zij spelen en werken actief samen met anderen,ongeacht culturele of
levensbeschouwelijke verschillen. Dit uitgangspunt geeft ook richting aan de manier waarop wij als SPO-school omgaan met (religieuze) vieringen. Er wordt aandacht besteed aan verschillende feesten vanuit een onderwijskundige benadering, gericht op het bereiken van het betreffende onderdeel uit
Kerndoel 38 voor het Primair Onderwijs:“De leerlingen leren hoofdzaken over geestelijke stromingen die in de Nederlandse multiculturele samenleving een belangrijke rol spelen.”
Ons doel is om alle kinderen voldoende bagage mee te geven om later succesvol en gelukkig te kunnen zijn in hun leven. We helpen de kinderen om kennis en vaardigheden te verwerven door samen te werken, zelfstandig te werken, initiatief te nemen, keuzes te maken en zicht te krijgen op hun leerproces. Opdat zij later zeggen: “Op de Apollo 11 heb ik geleerd wie ik ben, wat ik kan en wat ik moet doen om verder te komen”. Op de Apollo 11 werken we samen vanuit ‘hoofd, hart en handen’, waarbij we per leerjaar zoeken naar het evenwicht tussen welbevinden, leren en vaardigheden.
De Apollo 11 is een school met een fijne sfeer waar ieder kind zichzelf mag zijn. We werken op basis van wederzijds vertrouwen, respect en gelijkwaardigheid tussen leerkrachten, leerlingen en ouders, waarbij ouders en leerkrachten een voorbeeldrol vervullen.
Ons onderwijs is toekomstgericht, gaat uit van de Daltonpijlers en draagt bij aan een onderzoekende, kritische en nieuwsgierige houding.
Op onze school ontdekken kinderen wie ze zijn en wat ze kunnen. We bieden onze kinderen een veilige school met duidelijkheid, structuur en rust. In een uitdagende leeromgeving inspireren en motiveren wij onze kinderen. Ze spelen, werken en onderzoeken samen en zo stimuleren we een actieve, zelfstandige
en nieuwsgierige houding. We hebben hoge verwachtingen van kinderen en we halen het talent naar boven dat in ieder kind zit. Wij besteden aandacht aan kinderen die meer of minder kunnen. Kinderen mogen worden wie ze zijn. Met ouders werken we samen aan de ontwikkeling van de kinderen.
De Maaspleinschool; een school waar we met plezier van en met elkaar leren.We staan voor goed onderwijs.Samen leven en samen leren staat centraal. We doen veel aan cultuur en sport. We hebben enthousiaste leerlingen en betrokken ouders op onze school. De Maaspleinschool is een openbare school en staat open voor iedereen. De school is een echte buurtschool en ligt in de Rivierenwijk aan de zuidwest kant van Utrecht. Een gezellige buurt, waar mensen met verschillende achtergronden gezamenlijk de wijk kleur geven. De Maaspleinschool heeft als waarden: verantwoordelijkheid, betrokkenheid, openheid en veiligheid.
Op onze school kijken we steeds naar wat kinderen nodig hebben om een volgende stap te zetten en daar passen we ons aanbod op aan. Levensecht leren kun je niet alleen. Daar heb je anderen voor nodig. Op deze manier wordt de school een oefenplaats waar je samen met anderen leert. Op deze school maken
we kinderen nieuwsgierig en leren we kinderen om zelf na te denken. We zorgen ervoor dat kinderen met huid en haar betrokken zijn op wat er gebeurt.
Onderzoekend leren, filosofie en burgerschap vormen samen met het leren van basisvaardigheden het hart van het onderwijs op de Margrietschool.
“de Rietendakschool, plek voor iedereen. Grond onder je voeten, dak boven je hoofd, leven, leren en ontdekken.” De Rietendakschool wil een school zijn waarbij:
Openheid m.b.t. alle gezindten, ongeacht godsdienst, politieke overtuiging, maatschappelijke achtergrond, ras of welk onderscheidend criterium dan ook.
Openheid t.a.v. allerlei groeperingen in de samenleving. Dit betekent dat het opvoeden, begeleiden en het onderwijzen gericht dienen te zijn op respect voor ieders overtuiging en levenswijze. Opvoeden, begeleiden en onderwijzen tot verdraagzaamheid staan boven het uitdragen van een ideaal dat slechts op één bepaalde wijze wordt ingekleurd.
Onze missie is dan ook; ” Samenwerken aan de toekomst”. Dit betekent voor onze school dat…Wij actief werken met het programma ‘De Vreedzame School’.
Wij zorgen voor een betekenisvolle leeromgeving. Ieder kind uniek is en zo ook wordt benaderd en aangesproken.Wij gebruik maken van de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen. Wij gebruiken van coöperatieve werkvormen. Wij door middel van projectmatig werken oefenen met 21st century skills
Wij handelingsgericht en planmatig werken en dit samen doen en afstemmen met het kind zelf, de ouders en externe partners. Kinderen medeverantwoordelijk zijn voor hun eigen leerproces. Rapporten en observaties worden besproken met de kinderen. Wij hoge verwacthingen hebben die we omzetten in realistische doelen. Wij werken aan een breed cultuurplan dat inpasbaar is in onze lessen. Leraren de spil zijn in de organisatie. Professionalisering van deze leerkracht heeft voortdurend aandacht.
In ons onderwijs ligt een sterke focus op de basisvakken; een zo optimaal mogelijke ontwikkeling op het gebied van taal, lezen, rekenen, spelling. De doelstellingen voor deze basisvakken worden per vakgebied aangegeven en getoetst door middel van landelijk genormeerde CITO-toetsen. Ons streven is een score op het landelijk gemiddelde of hoger. Het bijdragen aan de vorming van “goede mensen” die een positieve bijdrage aan de democratische samenleving kunnen leveren. De OBO vindt het eveneens belangrijk een vernieuwende school te zijn: we staan open voor innovaties die de kwaliteit van ons onderwijs ten goede komen.
Wij schenken veel aandacht aan het omgaan met elkaar. De school wil de leerlingen opvoeden tot gesocialiseerde burgers die zich medeverantwoordelijk voelen voor een betere wereld waarin met zijn allen een belangrijke bijdrage leveren. We besteden veel aandacht aan ‘democratisch burgerschap’. De klas en de school zijn een oefenplaats voor actief, democratisch burgerschap. Kinderen krijgen een stem, leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Bij het vormen van een visie op onderwijs speelt de snel veranderende samenleving een belangrijke rol. De keuzemogelijkheden in deze tijd zijn omvangrijker en onoverzichtelijker dan voorheen. En daar ligt in onze ogen dé opdracht waar wij als professioneel opvoeders voor staan en wat onderwijs zou moeten zijn: een plek die bijdraagt aan de zoektocht van het kind om te ontdekken waar zijn talenten liggen, wie het is en wil zijn. Zodat het de toekomst met zelfvertrouwen tegemoet gaat.
We werken met vier basisactiviteiten die kinderen voorbereiden op hun leven als kritische, zelfstandige en vernieuwende volwassenen: Gesprek: Communicatie met anderen, leren je mening/gevoel te uiten, leren om deze indien nodig bij te stellen, leren om presentaties te geven, leren om naar anderen te luisteren, leren om feedback te geven en te ontvangen Werk: Alle vaardigheden en kwalificaties (rekenen, taal, lezen etc.) die kinderen nodig hebben om zich in deze maatschappij te kunnen ontwikkelen tot kritische en volwaardige volwassenen Spel: Ontdekken en ontplooien van kwaliteiten en talenten op kunstzinnig, sportief en recreatief gebied Vieringen: Tijdens vieringen ontmoeten alle kinderen van de schoolgemeenschap elkaar, ze delen ervaringen, ze geven elkaar presentaties op verschillende gebieden (toneel, dans, zang) en ze laten zien welke thema’s er in de groepen aan de orde zijn gekomen Wij willen onderwijs zoveel mogelijk zinvol en levensecht laten zijn.
Op het Openbaar Lyceum Zeist krijgen leerlingen ruimte en uitdaging om hun talenten optimaal te ontwikkelen en worden zij gestimuleerd om uitstekende prestaties te leveren.
Lees meerDe SVS Tobiasstroom is een algemeen bijzondere school. Met algemeen bedoelen wij dat de school openstaat voor alle leerlingen, ongeacht godsdienst, huidskleur, nationaliteit of milieu.
Lees meerDe Stichtse Vrije School is een algemeen bijzondere school. Algemeen, omdat de school openstaat voor alle leerlingen, ongeacht afkomst, godsdienst of nationaliteit. Bijzonder, omdat we werken vanuit een bijzondere pedagogische visie, die is gebaseerd op het antroposofische mensbeeld.
Lees meerOns motto is: “Respect hebben voor elkaar, is rekening houden met elkaar”. In de jaren dat leerlingen bij ons op school zitten, worden ze volwassen.
Lees meerScholengemeenschap De Breul staat voor goed onderwijs en brede vorming van leerlingen in een veilige sfeer en pedagogisch klimaat. De school gaat hierbij uit van Mutua fides (wederzijds vertrouwen) en respect voor elkaar.
Lees meerWe zijn een kleine, warme school met enthousiaste leerlingen en leraren. Je krijgt bij ons de ruimte om in je eigen tempo en op jouw niveau te leren en te ontdekken.
Lees meerHet CLZ is een open pluriforme school voor voortgezet onderwijs en staat sinds de oprichting in 1909 in nauwe verbondenheid met de christelijke traditie. In ons onderwijs staat het leren van de leerling centraal. Daarbij zoeken we naar een evenwicht tussen uitdaging en ondersteuning.
Lees meer