Zij-instromers in het onderwijs

UtrechtLeert benadert actief nieuwe doelgroepen voor de lerarenopleiding en stimuleert de toetreding in het onderwijs van zij-instromers. Daarbij staat het bieden van maatwerk voorop. In samenwerking met UWV Werkbedrijf (mobiliteitscentrum) worden mogelijkheden aangereikt om mensen naar werk binnen het onderwijs te begeleiden.

 

Een bijzonder traject voor zij-instromers werd opgestart toen enkele grote banken bij het EGF ontslag aanvroegen voor hun boventallige medewerkers. Dit veroorzaakt in de regio Utrecht op korte termijn een uitstroom van ongeveer 200 mensen uit de financiële sector. Naar verwachting is circa 1 op de 3 van hen geïnteresseerd in het leraarsvak.

 

Er zijn echter meer sectoren waar mensen uitstromen en de mogelijkheid hebben te ‘shiften’ naar het onderwijs. Ook zij kunnen deelnemer worden in een traject voor zij-instromers. Door de unieke samenwerking binnen UtrechtLeert wordt voor iedere deelnemer een gepersonaliseerd traject vormgegeven. Via het valideringscentrum van de lerarenopleiding krijgen zij een opleiding aangeboden die elke deelnemer vervolgens zelf kan versnellen.

UtrechtLeert is in beweging. We leren elke dag bij en zoeken naar steeds nieuwe manieren om ons onderwijs te verbeteren en jou nog beter te kunnen ondersteunen.

Laat je e-mailadres achter en hoor als eerste wanneer we jou nog meer bieden.

Inschrijven