Statushouders en anderstaligen

UtrechtLeert begeleidt hoogopgeleide statushouders en anderstaligen naar werk in het onderwijs. Als statushouder of anderstalige kun je op onze ondersteuning rekenen bij het volgen van een intensieve taalcursus, het verkrijgen van kennis over het Nederlandse onderwijs en bij het instromen in als zij-instromer.

 

Om je als statushouder of anderstalige (met of zelfs zonder ervaring in het onderwijs in het land van herkomst) te begeleiden naar werk in het onderwijs is vaak een extra inspanning nodig, bovenop het reguliere traject dat UtrechtLeert biedt. Daarom voorziet UtrechtLeert in maatwerk, goede communicatie en één op één-begeleiding. UtrechtLeert levert deze diensten in samenwerking met gemeenten en werkgevers. Zij dragen onder andere bij aan de bekostiging van de benodigde aanvullende studie en het salaris of de uitkering tijdens die opleiding.

 

Heb je vragen of ideeën aangaande het begeleiden van statushouders of anderstaligen naar werk, neem dan contact via het contactformulier in of bel 088 481 8283.

UtrechtLeert is in beweging. We leren elke dag bij en zoeken naar steeds nieuwe manieren om ons onderwijs te verbeteren en jou nog beter te kunnen ondersteunen.

Laat je e-mailadres achter en hoor als eerste wanneer we jou nog meer bieden.

Inschrijven