Shifters op de arbeidsmarkt (zij-instroom)

Utrechtleert zet zich in op het benaderen van nieuwe doelgroepen voor lerarenopleiding en daarmee direct voor het onderwijs. Een aantal grote banken hebben bij het EGF ontslag aangevraagd voor hun medewerkers, in samenwerking met het UWV Werkbedrijf (mobiliteitscentrum). Dat houdt in dat in de regio Utrecht 200 mensen uitstromen uit de financiële sector. Naar verwachting is circa 1 op de 3 van deze mensen geïnteresseerd in het leraren vak. Daarnaast zijn er nog meer sectoren waar mensen uitstromen en kunnen ‘shiften’ naar het onderwijs.

Door de unieke samenwerking binnen Utrechtleert wordt voor iedere deelnemer een gepersonaliseerd traject vormgegeven. Via het valideringscentrum van de lerarenopleiding, die als een startpunt fungeert, krijgt iedereen een opleiding aangeboden die zij zelf kunnen versnellen. Daardoor is maatwerk mogelijk en verwachten wij snel nieuwe leraren op de onderwijsarbeidsmarkt uit te laten stromen.

UtrechtLeert is in beweging. We leren elke dag bij en zoeken naar steeds nieuwe manieren om ons onderwijs te verbeteren en jou nog beter te kunnen ondersteunen.

Laat je e-mailadres achter en hoor als eerste wanneer we jou nog meer bieden.

Inschrijven