Aanmelden voor de nieuwsbrief?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws en activiteiten rondom het onderwijs in Utrecht.

Door dit formulier te verzenden ga je ermee akkoord dat je gegevens worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Over Utrecht Leert

Neem contact op

Utrecht Leert is een initiatief van 23 regionale partijen binnen het onderwijs die samenwerken onder de naam ‘Onderwijspact Utrecht’. Ons doel is om het lerarentekort in de regio Utrecht terug te dringen en om leraren te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling. Op die manier maken we de onderwijssector zowel kwantitatief als kwalitatief sterker.

Wat doen we om onze doelen te behalen?

Om het lerarentekort terug te dringen organiseren we onder andere informatiebijeenkomsten en meeloopdagen op scholen. Tijdens deze activiteiten kun je ervaren hoe het is om voor de klas te staan en kom je te weten welke stappen je moet nemen om vanuit je huidige baan de overstap naar het onderwijs te maken.

Heb je al een lesbevoegdheid, maar wil je van vak of onderwijssector veranderen? Ook dan ben je van harte welkom op onze bijeenkomsten.

Naast de informatieve activiteiten helpen we je om je als leraar verder te ontwikkelen. Onder andere met persoonlijke begeleiding, intervisie en coaching. Zo werk je stap voor stap aan je professionele ontwikkeling. Want net zoals je leerlingen waar je les aan geeft, ben je zelf ook nooit uitgeleerd!

Welke partijen zijn bij Utrecht Leert betrokken?

Utrecht Leert bestaat uit een samenwerkingsverband tussen onderwijsinstellingen, opleidingsinstituten en gemeenten in de regio Utrecht. De regio is onderverdeeld in drie subregio’s: Utrecht Stad, Amersfoort en ring Utrecht. Iedere regio heeft een eigen plan van aanpak. 

Meer weten over Utrecht Leert?

Wil je meer weten over Utrecht Leert of heb je een vraag over werken in het onderwijs? Stuur ons dan een e-mail. Binnen 5 werkdagen hoor je van ons.

Het laatste nieuws van Utrecht Leert

Extra hulp voor de klas

De coronacrisis brengt vele uitdagingen met zich mee, zeker voor het onderwijs dat in het afgelopen jaar ongekend flexibel en snel heeft geschakeld om leerlingen zo goed mogelijk les...

Nog geen nieuwe data Utrecht Leert

Vanwege de actuele maatregelen tegen het coronavirus zijn alle fysieke evenementen van Utrecht Leert tot nader order afgelast. Vanwege de onduidelijkheid over de duur van de maatregelen kunnen er...

Projecten in Onderwijspact uit de steigers

De toekenning van de gevraagde rijkssubsidie, vlak voor de zomervakantie 2019, bracht de 3 subregionale projectvoorstellen om het lerarentekort terug te dringen in een stroomversnelling. De 23 in Onderwijspact...