Over UtrechtLeert

Het Utrechts Onderwijspact is speciaal opgericht door 23 partijen om het beste onderwijs in de regio Utrecht te bieden. Nu en in de toekomst. Dit is uniek in Nederland. UtrechtLeert is hierbij de naam voor het educatief partnerschap voor meer en betere leraren en toekomstbestendig onderwijs.

UtrechtLeert

Ons eerste initiatief is een actieplan voor het dreigende lerarentekort in de regio. Maar UtrechtLeert doet meer. We helpen leerkrachten precies die school te vinden die bij hen past. En bieden hen de mogelijkheid om zich te blijven ontwikkelen en professionaliseren. Door persoonlijke begeleiding, intervisie en coaching en door leerkrachten in contact te brengen met andere mensen uit het vak.

 

We volgen de ontwikkelingen in het onderwijs op voet en werken samen met docenten aan verbeteringen en innovaties. De samenwerkende partijen en de leerkrachten leren van elkaar. Zo blijven we ons als onderwijsregio ontwikkelen.

De mooiste baan

UtrechtLeert laat hierbij zien dat leraar ‘de mooiste baan’ is. Een baan die past bij je idealen. Waarin je vrijheid hebt en creatief kunt zijn. Anderen iets kan leren of zelfs iets kan meegeven voor het leven. Waarin je het kwartje kan zien vallen. En beslissend kan zijn, door net het juiste duwtje te geven. Een job waarin je nooit uitgeleerd bent.

 

Werken in het onderwijs moet laagdrempelig worden. Dus biedt UtrechtLeert Onderwijs Centraal: een plek waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Waar je kan instappen en kan overstappen. Een plek waar je informatie en ondersteuning kan krijgen. En de eerste plek waar je incheckt als je de stap wil maken naar een onderwijsbaan in Utrecht. Hierbij hebben we speciale aandacht voor zijinstromers. Mensen die hun carrière een nieuwe wending willen geven of die aan de kant staan en aan de slag willen.

 

UtrechtLeert is een organisatie in beweging. We leren elke dag bij en zoeken naar steeds nieuwe manieren om ons onderwijs te verbeteren.

 

Ook deze website is volop in beweging. We zijn hard bezig om informatie toe te voegen en slimme tools te ontwikkelen die het jou makkelijker maken om de stap naar een baan als leraar te maken. Of die jou ondersteunen bij jouw werk als leerkracht.