Het platform voor onderwijs in Utrecht

Ontdek wat Utrecht Leert voor jou kan betekenen

Onderwijspact Utrecht is opgericht door 23 partijen om het beste onderwijs in de regio Utrecht te bieden. Nu en in de toekomst. Zo’n brede samenwerking is uniek in Nederland en getuigt van ambitie en daadkracht. Binnen Onderwijspact Utrecht staat Utrecht Leert voor het educatief partnerschap dat streeft naar kwantitatieve en kwalitatieve groei van het lerarencorps in de regio. Daarom wil Utrecht Leert je warm maken voor ‘de mooiste baan’ – want dát is een job in het onderwijs – en wil de springplank zijn voor jouw verdere ontwikkeling als leraar of docent.

Ons eerste initiatief was het opstellen van een actieplan voor het dreigende lerarentekort in de regio. Dat plan voeren we nu met onze partners en met professionals uit het werkveld uit. Maar Utrecht Leert doet meer. We helpen je als (toekomstige) leraar precies de school te vinden die bij je past. En we bieden je de mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen en te professionaliseren wanneer je eenmaal voor de klas staat. Dat doen we via persoonlijke begeleiding, intervisie en coaching en door je in contact te brengen met andere professionals in het werkveld.

We volgen de ontwikkelingen in het onderwijs op voet en werken samen met leraren en docenten aan verbeteringen en innovaties binnen het onderwijs. Zo leren de samenwerkende partijen en de leraren van elkaar en met elkaar. En zo blijven we ons als onderwijsregio ontwikkelen.

Vraag en aanbod: ‘Onderwijs Centraal’

Werken in het onderwijs moet laagdrempeliger worden, vinden wij. Dus biedt Utrecht Leert ‘Onderwijs Centraal’: een plek waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Een plek waar je kan instappen en overstappen. En waar je informatie en ondersteuning kan krijgen om je loopbaan vaart te geven.

De mooiste baan

Het brede aanbod maakt Utrecht Leert dé plek waar je incheckt als je de stap wilt maken naar een onderwijsbaan in Utrecht of omgeving.

Daarbij hebben we speciale aandacht voor zij-instromers. Dus als je je carrière een wending wilt geven of je de kansen op de arbeidsmarkt wilt oppakken: voel je welkom en check in bij Utrecht Leert!

Utrecht Leert laat hierbij zien dat het leraarschap ‘de mooiste baan’ is. Als je de juiste keuzes maakt (en daarin ondersteunen we je!) is het een baan die perfect bij je idealen zal aansluiten. Een job waarin je vrijheid hebt en creatief kan zijn. Anderen iets kan leren of zelfs iets kan meegeven voor het leven. Waarin je het kwartje kan zien vallen. En waarin je beslissend kan zijn, door net het juiste duwtje te geven. ‘De mooiste baan’ bovendien, want voor de klas raak je nooit uitgeleerd en blijf je jezelf ontwikkelen.

Jolanda Verhoef combineert werk met pabo

Statushouder Elly gaat het onderwijs in