Over UtrechtLeert

Onderwijspact Utrecht is opgericht door 23 partijen om het beste onderwijs in de regio Utrecht te bieden. Nu en in de toekomst. Zo’n brede samenwerking is uniek in Nederland en getuigt van ambitie en daadkracht.

 

Binnen Onderwijspact Utrecht staat UtrechtLeert voor het educatief partnerschap dat streeft naar kwantitatieve en kwalitatieve groei van het lerarencorps in de regio. Daarom wil UtrechtLeert je warm maken voor ‘de mooiste baan’ – want dát is een job in het onderwijs – en wil de springplank zijn voor jouw verdere ontwikkeling als leerkracht of docent. Dit wordt gedaan in 2019 – 2020 aan de hand van drie subregionale actieplannen:

  1. Actieplan lerarentekort Utrecht stad
  2. Actieplan lerarentekort Amersfoort
  3. Actieplan lerarentekort Nieuwegein, Houten, De Bilt, IJsselstein e.o.

UtrechtLeert

Ons eerste initiatief was het opstellen van een actieplan voor het dreigende lerarentekort in de regio. Dat plan voeren we nu met onze partners en met professionals uit het werkveld uit. Maar UtrechtLeert doet meer. We helpen je als (toekomstige) leerkracht precies de school te vinden die bij je past. En we bieden je de mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen en te professionaliseren wanneer je eenmaal voor de klas staat. Dat doen we via persoonlijke begeleiding, intervisie en coaching en door je in contact te brengen met andere professionals in het werkveld.

 

We volgen de ontwikkelingen in het onderwijs op voet en werken samen met leerkrachten en docenten aan verbeteringen en innovaties binnen het onderwijs. Zo leren de samenwerkende partijen en de leerkrachten van elkaar en met elkaar. En zo blijven we ons als onderwijsregio ontwikkelen.

De mooiste baan

UtrechtLeert laat hierbij zien dat het leraarschap ‘de mooiste baan’ is. Als je de juiste keuzes maakt (en daarin ondersteunen we je!) is het een baan die perfect bij je idealen zal aansluiten. Een job waarin je vrijheid hebt en creatief kan zijn. Anderen iets kan leren of zelfs iets kan meegeven voor het leven. Waarin je het kwartje kan zien vallen. En waarin je beslissend kan zijn, door net het juiste duwtje te geven. ‘De mooiste baan’ bovendien, want voor de klas raak je nooit uitgeleerd en blijf je jezelf ontwikkelen.