Aanmelden voor de nieuwsbrief?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws en activiteiten rondom het onderwijs in Utrecht.

Door dit formulier te verzenden ga je ermee akkoord dat je gegevens worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Open Andere Deuren Dagen

Op 24 november a.s. openen diverse basisscholen in Utrecht hun deuren om andere onderwijsprofessionals een kijkje in de keuken te gunnen. Het betreft scholen die op de één of andere manier bezig zijn met het anders organiseren. De ontwikkelingen zijn allemaal anders, iedere school ontwerpt een eigen concept. Je kunt rondkijken in de school en krijgt uiteraard uitleg over de veranderingen.

Alle ontwikkelingen zijn anders, maar er is één opvallende overeenkomst. En dat is dat de teams van deze scholen eigenaar zijn van het eigen onderwijs. De focus ligt op onderwijs, er is ontwikkelruimte en er is sprake van samenwerking. Het gevolg? Enthousiaste en gemotiveerde leerkrachten in een bruisende school!

Wil je meer weten over 1 of meer van deze scholen? Dan kun je je inschrijven voor de open dag. De deelname is gelimiteerd, dus wacht niet te lang!

Schrijf je hier in voor de ochtendsessie (9.00-11.00 uur)
Schrijf je hier in voor de middagsessie (11.30-14.15 uur, inclusief lunch)

Op elke school is een filmpje gemaakt zodat de keuze wellicht makkelijker wordt. De filmpjes vind je hieronder.

Deelname is helemaal gratis!

Videos van de deelnemende scholen

Filmpjes van OBS De Koekoek en Kindcentrum Haarzicht komen binnenkort online.

De deelnemende scholen

Academie Tien: Vanaf groep 7 kunnen leerlingen naar deze school. Samen met leerlingen uit groep 1 t/m 3 vormen de leerlingen een unit. De overgang van po naar vo loopt heel soepel. En een advies krijg je pas als je 15 bent.

De Boomgaard: Op CBS de Boomgaard wordt gewerkt met onderwijsambassadeurs. Vrijwilligers die (al dan niet doorbetaald door de eigen werkgever) één dag in de week verbonden zijn aan een school en daar de leerkrachten ondersteunen. Een prachtig initiatief waar Meintje Spijker graag meer over vertelt!

De Drie Koningen: Alle scholen van RK Vleuten/ De Meern/ Haarzuilens sloegen tegelijkertijd het pad in op weg naar een High Performing School. Dat staat voor hoge kwaliteit van management en medewerkers, continue verbetering, open en actiegerichte houding, gericht op de toekomst.

Kindcentrum Haarzicht: In deze snelgroeiende school in een modern gebouw ontwikkelt het team hun eigen onderwijs en visie. De focus ligt op persoonsvorming, socialisatie én kwalificatie. Samenwerking staat centraal.

OBS Jules Verne: Het team van de Jules Verne bestaat uit gedreven leerkrachten die met enthousiasme voor de klas staan. De onderwijsbehoefte van de leerling staat centraal. Mooie leerpleinen in het spiksplinternieuwe gebouw worden optimaal benut. Grote groepen leerlingen in een grote ruimte en toch heel veel rust!

OBS De Koekoek: Een aantal jaren geleden besloot directeur John van zijn sokkel af te stappen en het team uit te dagen om het eigen onderwijs verder te ontwikkelen.  Mensen gingen nieuwsgierig op onderzoek uit en onderzoeken wat écht werkt. Zo zit groep 3 daar ’s morgens netjes in de rij, en ’s middags in groepjes. Waarom?  Daar kan je achter komen door er te gaan kijken.

OBS Tuindorp: Samenwerken was de veranderwens. Het resultaat mag er zijn. In de school werken leerteams met elkaar met dubbele groepen. Daarmee is de werkdruk enorm afgenomen. Een startende leerkracht krijgt hier tijd en ruimte om langzaam in het vak te groeien.  Ook de samenwerking met de BSO is uniek. De kleuterlokalen zijn ingericht voor dubbelgebruik en de overgang van onderwijstijd naar BSO-tijd is vloeiend.

Downloads

De Rubrics die ontwikkeld werden door de Lucasstichting in den Haag kunnen je helpen bij het positioneren van jouw school.  Waar sta je nu en waar wil je naar toe?

Je kunt deze ook gebruiken om tijdens de open dag te kijken wat er voor jou vooral zichtbaar is op de school waar je op bezoek gaat.

Uiteraard met toestemming van de makers delen we hier graag de links met jullie: