Aanmelden voor de nieuwsbrief?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws en activiteiten rondom het onderwijs in Utrecht.

Door dit formulier te verzenden ga je ermee akkoord dat je gegevens worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Informatie over Scholengemeenschap voor Voortgezet Vrije Schoolonderwijs (Socrateslaan)

Scholengemeenschap voor Voortgezet Vrije Schoolonderwijs (Socrateslaan): De Stichtse Vrije School is een algemeen bijzondere school. Algemeen, omdat de school openstaat voor alle leerlingen, ongeacht afkomst, godsdienst of nationaliteit. Bijzonder, omdat we werken vanuit een bijzondere pedagogische visie, die is gebaseerd op het antroposofische mensbeeld.

De vrije school wil kinderen, jonge mensen, helpen om hun persoonlijkheid tot ontplooiing te brengen. De school wil een basis leggen voor een brede, algemene vorming en een harmonische ontwikkeling, waar leerlingen hun verdere leven op kunnen voortbouwen. Op onze school is het antroposofisch mensbeeld een belangrijke inspiratiebron. Dit betekent concreet dat ons onderwijs aansluit bij de natuurlijke ontwikkelingsfasen van kinderen. In elke fase worden nieuwe belangstellingsgebieden en ontwikkelingsmogelijkheden bij het kind aangesproken. Het is de taak van het onderwijs hierop aan te sluiten. We zien de lesstof ook, en vooral, als een middel voor persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen.