Aanmelden voor de nieuwsbrief?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws en activiteiten rondom het onderwijs in Utrecht.

Door dit formulier te verzenden ga je ermee akkoord dat je gegevens worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Informatie over Revius Lyceum Wijk bij Duurstede voor vmbo-b/k, vmbo-tl, havo, (tweetalig) atheneum en (tweetalig) gymnasium

Revius Lyceum Wijk bij Duurstede voor vmbo-b/k, vmbo-tl, havo, (tweetalig) atheneum en (tweetalig) gymnasium: We laten leerlingen tot hun recht komen in hun ontwikkeling tot individuen met verantwoordelijkheid voor zichzelf en de wereld om hen heen, nu en in de toekomst.

Op Revius Wijk leren de leerlingen in een kleinschalige en veilige omgeving waar zij gekend, gezien en gehoord worden. We dagen leerlingen uit tot leren en we wekken belangstelling door vragen te stellen en hen na te laten denken over de rol in de wereld. Keuzes kunnen maken en leren hierop te reflecteren staan aan de basis van de ontwikkeling van ieder kind. We gebruiken digitale leermiddelen, waardoor de lessen interactief zijn. Bovendien worden leerlingen hierdoor vaardig in het gebruik van ICT en moderne media. In de klas wordt de lesstof zoveel mogelijk verweven met levensechte vraagstukken. We vinden het belangrijk dat leerlingen hierbij regelmatig samenwerken. Op deze manier heeft leren echt nut voor de toekomst.