Aanmelden voor de nieuwsbrief?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws en activiteiten rondom het onderwijs in Utrecht.

Door dit formulier te verzenden ga je ermee akkoord dat je gegevens worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Extra hulp voor de klas

17-02-2021

De coronacrisis brengt vele uitdagingen met zich mee, zeker voor het onderwijs dat in het afgelopen jaar ongekend flexibel en snel heeft geschakeld om leerlingen zo goed mogelijk les te kunnen blijven geven. Het ministerie van OCW wil scholen hierbij ondersteunen via de regeling ‘Extra hulp voor de klas’. Hiermee kunnen scholen in primair-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs extra hulp binnen en buiten de klas inschakelen. Mensen die (tijdelijk) willen werken in het onderwijs, of studenten, kunnen ingezet worden als leraren, onderwijsassistenten en instructeurs, gastlessen geven, logistieke ondersteuning verlenen, toezicht houden op de naleving van coronamaatregelen en onderwijsbegeleiding.

De schoolbesturen die samenwerken in Utrecht Stad (po en vo) en de RAP-regio’s Amersfoort en Ring Utrecht (vo), hebben binnen deze regeling een aanvraag ingediend. In afwachting van toekenning van de subsidie wordt vanuit Utrecht Leert al geschakeld met het regionale mobiliteitsteam in Utrecht, om straks ook echt extra handen voor de klas te krijgen. Ook via de kanalen van Utrecht Leert houden we u op de hoogte, meer informatie volgt.