Voorlichtingsavond LAS I (start in september 2023)

Locatie: Online

Datum: 23 maart 2023

In september 2023 gaat, in samenwerking met de Thomas More Leiderschapsacademie, de in-company opleiding Schoolleiders basisbekwaam (LAS I) van Utrecht Leert weer van start.
Ben jij een aspirant, beginnende of ervaren leidinggevende in het primair onderwijs (met sturingsruimte) en wil jij je als leidinggevende verder ontwikkelen? Dan is deze opleiding misschien wel wat voor jou.

LAS I

De opleiding beoogt een duurzame ontwikkeling in gang te zetten voor zowel de leidinggevende als voor de school van de leidinggevende. Deelnemers beheersen aan het einde van de opleiding aantoonbare leiderschap praktijken van het beroepsprofiel voor schoolleider op basisbekwaam niveau. Het getuigschrift verschaft toegang tot ‘Leidinggeven aan schoolontwikkeling II’, de opleiding die leidinggevenden opleidt tot vakbekwaam niveau. Deze opleiding is opgenomen in het Schoolleidersregister PO als gecertificeerde opleiding: LAS jaar I basisbekwaam schoolleider

Praktische informatie

De opleiding kent 15 opleidingsdagen, waaronder één tweedaagse. In verband met het lerarentekort zijn de opleidingsdagen op woensdagmiddagen en woensdagavonden (in totaal 13 dagen). De tweedaagse wordt gehouden op een vrijdag en zaterdag. De tijden voor de reguliere opleidingsdagen zijn 14.00 – 20.00 uur. De tweedaagse start op vrijdag om 9.30 uur en wordt afgesloten op zaterdag om 16.00 uur.
De studiebelasting is naar verwachting 10 uur per week (inclusief de bijeenkomsten). De eigen bijdrage van de school/deelnemer is rond de €1000.

Meer weten?

Er staat een online voorlichtingsavond gepland op 23 en 30 maart van 16.00 – 17.00 uur voor geïnteresseerden. Wil jij erbij zijn? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier.

Om daadwerkelijk deel te kunnen nemen aan de opleiding is toestemming van de leidinggevende/het bestuur nodig. Ieder bestuur volgt daarbij haar eigen selectieprocedure. Wij ontvangen graag van de daartoe aangewezen persoon/personen de daadwerkelijke aanmelding, of een overzicht daarvan per bestuur op het volgende e-mailadres: monique@utrechtleert.nl

Ook interessant...

30 maart 2023

Onderwijsambassadeurs voor scholen en vrijwilligers (webevent)

Onderwijsambassadeurs groeit door! En daarom starten we met werven van onderw...
Lees meer
30 maart 2023

Voorlichtingsavond LAS I (start in september 2023)

In september 2023 gaat, in samenwerking met de Thomas More Leiderschapsacadem...
Lees meer
3 april 2023

Training: co-teaching (maandag)

Op 3 april start de training ‘co-teaching’, de training wordt geg...
Lees meer
11 april 2023

Open-andere-deuren-dag: april 2023

Op 11 april openen verschillende scholen in Utrecht hun deuren om andere onde...
Lees meer
12 april 2023

Oriëntatie en vliegende start voor zij-instromers

Overweeg jij om als zij-instromer aan de slag te gaan in het Utrechtse basiso...
Lees meer
18 april 2023

Voorlichtingsavond: post-hbo IB

Utrecht Leert en Hogeschool Utrecht hebben de handen ineengeslagen. Samen mak...
Lees meer
Naar alle agenda items